Kā sadzīvot ar emocionālu cilvēku?

Reitings 349
Reģ: 29.06.2010
Vai jums ir bijusi kopdzīve ar emocionālu cilvēku? Un vispār kādas jums ir attiecības ar emocionālajiem?

Ja godīgi, es viņus nudien nesaprotu. Mans vīrietis ir ļoti emocionāls un viegli nav sadzīvot. Piemēram, notiek kaut kas. Viņš tūlīt reaģē emocionāli, sprāgst gaisā, pacel balsi. NU respektīvi nav iespējams normāli, mierīgi aprunāties. Tikai pēc kāda laika, kad vētra pārgājusi.
Man ir tā, ka kad kaut kas notiek, es vienkārši uztveru info, sagremoju, izdomāju, ko darīšu vai kāds būs mans viedoklis, kādas sekas utt un tikai tad to paužu uz āru. Un arī tad - mierīgā veidā.

Varbūt pašas esat emocionālas? Ir kādi praktiski padomi kā ar tādiem cilvēkiem komunicēt?
22.02.2013 15:38 |

Reitings 349
Reģ: 29.06.2010
Nu tas ir tā, ka manī ir miers, es nesatraucos par notikumiem. Kad notiek kas priecīgs, nelecu gaisā un rokas nesitu. Vienkārši iekšēji sevī esmu laimīga un viss. Kad notiek kas slikts, tāpat nebrēcu, nebļauju, vienkārši pieņemu situāciju, izdomāju, kā rīkoties tālāk, un viss.
22.02.2013 16:36 |

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Jā, šādus cilvēkus laikam pareizāk saukt arī par nervoziem
22.02.2013 17:08 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Nu tas ir tā, ka manī ir miers, es nesatraucos par notikumiem. Kad notiek kas priecīgs, nelecu gaisā un rokas nesitu. Vienkārši iekšēji sevī esmu laimīga un viss.
Tev ir stabila nervu sistēma, taču prieks,laimes sajuta ir emocijas.:)
22.02.2013 17:11 |

Reitings 2295
Kubiete, prieks ir emocija, bet laime nav emocija. Laime ir konstants stāvoklis sevī, kas nav atkarīgs no ārējiem apstākļiem. Ja cilvēks ir sasniedzis pietiekamu augstu apziņas stāvokli, laime un miers viņā ir visu laiku, lai kas arī nenotiktu. Bet prieki un bēdas, tās ir emocijas, kas uzrodas, pazūd un rodas no ārējiem apstākļiem. Tas no vēdu viedokļa ;)
22.02.2013 17:17 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
chanely+
22.02.2013 17:18 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Bet man arī apnīk visu laiku būt tai "asumu nogludinātājai". Es gribu, lai viņš paliek normāls

Diemzel, diemzel ... ja piedevam vins vel ir makslinieks.
Esmu ari loti emocionala, gan pec nervu sistemas, gan slimibas ietekmee. Tikai gribeju pieminet vienu - tad, kad man uznak histerijas pashas no sevis, es taas nespeju ar pratu nokontrolet. Ja, man galvaa ir doma - wtf, kapec es raudu? viss tacu sobrid (esmu maajaas, siltumaa, paedusi utt.) ir kartibaa - bet es nevaru nomierinaties, it kaa emocijas butu neatkarigas no manas gribas un kontroletu mani. Man pashai pec tam uz sevis ir dusmas, un es cilvekiem vienmer saku, lai vinji ignoree, nerunaa ar mani tajos brizos. Paaries, un atkal smaidishu :)

Ar to visu es gribeju pateikt, ka ar vienkarsu parunashanos nekas neuzlabosies. Vai nu samierinies vai meklee profesionalaku palidzibu (ne jau uzreiz medikamentus).
22.02.2013 17:42 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es piederu pie emocionaaliem cilveekiem!Man laikam laimeejies,jo otra pusiite ir loti mieriigs cilveeks...Esmu iemaaciijusies savaldiities- dusmaas noskaitu liidz 100un tad runaaju ...:D
22.02.2013 17:49 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Es arī esmu no emocionālajiem cilvekiem. jau pieminetais teikums par sāli mani neskaitamas reizes ir saniknojis:D ka nosolos vairs negatavot vispār:D tiešām cilvēkiem vajadzētu iemācīties taktiskāk izteikties un daudzas problemas nebutu pašas no sevis
22.02.2013 19:29 |

Reitings 25
Reģ: 04.04.2012
Gan es, gan mans vīrietis pēc horoskopā ir ūdens zīmes. Abi tādi ļoti mierīgi emocionāli, par diezgan mazām niansēm protams ātri sacepjamies, un tad ir tāds draudīgs klusums mūsu gadījumā. Bet viens otru saprotam no pusvārda, ikdienā viens otru saprotam ideāli, un izteikumus nepārdomātus arī neizsakām, tā kā neteiktu ka abiem ūdens zīmes cilvēkiem būtu savstarpēji grūti saprasties, drīzāk viss atkarīgs vai cilvēki ir uz viena viļņa. Jo piemēram, es vispār nespēju saprasties ar tempramentīgiem cilvēkiem, es pati esmu ļoti emocionāla bet nekad neko sliktu neteikšu drīzāk klusējot aiziešu prom :D Un piekrītu Sesillai, cilvēki pārāk bieži runā nedomājot, mazliet taktiskāk pateiktas lietas spēj daudz labāk visu atrisināt. Man drīzāk rodas jautājums vai runāšana nedomājot, no sērijas kas uz sirds tas uz mēles ir rakstura vājums vai neaudzinātība ?
22.02.2013 22:23 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Humors ljoti paliidz shaados gadiijumos. Ja pieiet emocionaalajam cilveekam ar praatu un njem visu nopietni, mieriigaa cilveeka nervu sisteema saak ciest ar laiku. Un jaapieveersh peec iespeejas mazaak uzmaniibas. Jo vairaak knakstaas ap emocionaalo cilveeku, kad ir tuvu histeerijai un aardaas, jo vairaak emocionaalais aizsviljaas.
22.02.2013 22:31 |

Reitings 1705
Bet man arī apnīk visu laiku būt tai "asumu nogludinātājai". Es gribu, lai viņš paliek normāls

Tik labi pateici! Es visu savu dzīvi esmu bijusi "asumu nogludinātāja", man ģimenē ir dažādi "jūtīgie" eksemplāri - viens ātri aizsvilstas, viens ātri apvainojas, viens ātri sabēdājas... Man ir liela ģimene un vienmēr ir kādi divi, kas savā starpā ir sakonfliktējuši ar savām īpašajām personībām, bet ar mani nekad, jo esmu bijusi tā iejūtīgā, kas prātā pārdomā, ko teikt, ko nē... Bet ar laiku es sapratu, ka šāda pārlieku liela uzmanība pret citiem manī iekšēji rada trauksmi. Es vairs negribēju būt kaut kāds psihologs un labdaris, lai tikai otram nepanestos kādas emocijas. Tagad es daru tā - runāju to, ko vēlos teikt, un, ja tas ir izraisījis otrā emocijas, tad vienkārši skaidrā, bet mierīgā valodā pasaku "Mēs varētu, lūdzu, cienīt viens otru un runāt,nepaceļot balsi?" vai "Mans mērķis nebija Tevi aizvainot vai mācīt, es tikai vēlējos..." vai "Lūdzu, neņem to personiski, tas bija domāts tā un tā..." utt.
22.02.2013 22:43 |

Reitings 8968
Psihosana vispar ir neudzinatibas pazime :D jo ja ir kaut nedaudz manieres, tad var savaldities...
No si secinu, ka esmu slikti audzinata, vai nepaklavos audzinasanai :D

Mans virietis ir pilnigi dulls, trako, psiho, var ari pinkskjet, vina sirds kratisa zem grafiem man jau ir piegriezusies, vienmer, kad vinam tada uznak, es pie sevis nodomaju, ak zeme atveries, un tu aizveries kaut uz minuti :D es vinam vienreiz pateicu, luuuudzu paklusee kaut minuti, nekaa, nespeju vinu runas pludus apstadinaat :D bet nu man patik, ka vins ir emocionali impulsivs, jo ja butu ar mikstu :D raksturu, ad es jau srn zem tupeles butu pabazusi :D
22.02.2013 22:53 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
es esmu ļoti emocionāla. godīgi sakot es sevi mainīt neesmu spējusi. un nedod Dievs otrs sāks bārstīt kautkādas gudrības, es vēl vairāk uzvilkšos.
22.02.2013 23:31 |

Reitings 7682
man personīgi ir ta, es varu 5 minūtes izpsihoties un tad uzvesties itkā nekas nebūtu bijis. Atvainojusies neemsu nekad, kautkā vainōga nejūtos.
Mans ar līdzīgs, tā arī sadzīvojam.
22.02.2013 23:39 |

Reitings 7682
mēs abi esam psihopātiksie dvīņi :] nekāda sakara ar ūdens zīmi.
22.02.2013 23:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits