Vakar izmēģināju Ķīniešu vistu, ko speciāli vairāk kā mērci taisīju. (Draugos pa dienu recepte klejoja).
Vistas filejas gabaliņus apviļā kartupeļu cietē (sanāks brūnīgāka, saturīgāka, neatdos visu savu sulīgumu), izcep eļļā, klāt izcep arī tomātus bez miziņas (ņēmu konservētos, jo tiem viegli nolobīt), konservētos ananasus, pierīvē ķiploku. Pielēju nedaudz vēl klāt to suliņu no kons. tomātiem, adžiku, nedaudz sojas mērci.
Maucām ar kartupeļiem, bet vairāk jau laikam rīsiem/makaroniem piestāvētu. Bet tāpat - ņamma. Vēl labi klāt laikam paprika ietu
spotlight - es miltu mērci taisu tā - parasti uz pannas uzspiežu ar ķiploku spiedi un apcepu ķiplokus, pirms tam uz pannas eļļa vai sviests jau uzlikts, tad uzberu miltus un mazliet apbrūninu, tad leju ūdeni vai pienu, vai abus kopā, lieku klāt garšvielas un skatos vai vajag plānāku vai biezāku, vai vēl kaut ko garšai.
Burkānu mērcīte, parasta mērcīte ar žāvētu gaļu, lečo.
spotlight, jā, tā ir visparastākā mērcīte, kura ir ļoti garda, vienkārša un tāds lētais variants, lai nav pliki kartupeļi jāēd, vēl var pielikt krējumu un/vai majonēzi, garšvielas.