Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kotletes! HELP

 
Reitings 729
Reģ: 07.06.2012
Izcepu kotletes,masa nebija šķidra,viss kārtībā,bet tagad ēdot secināju,ka viņas ir jēlas vidū,bet no malām - brūnas un kraukšķīgas. Kā lai es laboju situāciju? Pirmo reizi cepu :/ Man viņas negribot sanāca palielas,varbūt tur problēma? bet ko lai daru? :/ Cepeškrāsns arī man nav,tad tur varētu vēl pacept,bet uz pannas maliņas apdegs,ja turpināšu cept..
21.02.2013 12:12 |
 
Reitings 141
Reģ: 15.11.2012
Ielej katliņā ūdeni un liec kotletes pasautēties! ;)
21.02.2013 12:13 |
 
Reitings 661
Reģ: 29.01.2009
Es, kad cepu, tad saplacinu to kotleti, jo, ja ir baigi resnā, tad tas vidus arī neizcepjas līdz galam, kad malas jau sadegušas. Vēl varbūt uz ļoti lielas uguns cepi?
21.02.2013 12:14 |
 
Reitings 729
Reģ: 07.06.2012
Vienkārši ielikt viņas vārītā ūdenī,lai ''vārās'' ar vāku virsū? Cik ilgi aptuveni? Neko no šitā nesaprotu :D Pirmo un pēdējo reizi taisu kotletes :D
21.02.2013 12:15 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
elej katliņā ūdeni un liec kotletes pasautēties!
+

Buljonu iemet kaut kubinu, un tomatu merci. Ta padaudz. lai sautejas tai merce. Garšīgi.
21.02.2013 12:16 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Iēlej pannā drusku ūdeni un sautē kādas 10-15min, piemēram.
21.02.2013 12:16 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Pirmo un pēdējo reizi taisu kotletes
Tak beidz. Nakamo reizi sanaks. Cep uz lenas uguns. Un grozi.
21.02.2013 12:17 |
 
Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Aptuveni 1 cm ūdeni vajag tikai no katliņa dibena. Uz mazas uguntiņas kādu pusstundu.
21.02.2013 12:17 |
 
Reitings 141
Reģ: 15.11.2012
Es jau neesmu slikta pavāre, bet nu kad man sanāk jēls vidiņš kotletēm, tad jā! Ieleju katliņā vārītu ūdeni un salieku smuki kotletītes iekšā un tad ļauju viņām tur sautēties! Tikai netaisi kotlešu zupiņu! :D un sautē uz mazas uguns un ar vāciņu! Nu cik ilgi nemācēāu pateikt, to parasti daru pēc izjūtām, bet nu ik pa laikam paskaties, patestē vai nav gatavas!
21.02.2013 12:18 |
 
10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Es vnk liktu atpakaļ uz pannas, uz lēnas uguns vēl mazliet paceptu. Protams uzliekot uz pannas vāku. :p
21.02.2013 12:18 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
21.02.2013 12:18 |
 
Reitings 677
Reģ: 02.08.2009
es katliņā ielieku šķīvīti otrādi, krāmēju kotletes, paleju ūdeni (bet tā,lai nav kotletes ūdenī), vāku virsū, uguni apakšā. un tad kādu laiku pasutinu,jo nekad nav garantija, cik labi gaļa pašā vidiņā sacepusies. vienīgais, man šitā vienmēr pazūd kotletes kraukšķis.. bet nekas:)
21.02.2013 12:19 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
21.02.2013 12:19 |
 
Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Es parasti ielieku katlā otrādi apgrieztu šķīvi, ieleju nedaudz ūdeni un kotletes uzlieku uz šķīvja. Tā sautēju uz lēnas uguns kādas 10-15 min.
21.02.2013 12:19 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
jo nekad nav garantija, cik labi gaļa pašā vidiņā sacepusies.
Ka tas ir? Pirmo reizi dzirdu.Jacep uz lenas uguns. No abams pusem.Ik pa laikam apgrozost, un nevis 5 min bet ilgak.Sanak labi izceptas un kraukšķīga garoziņa.
21.02.2013 12:20 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
http://www.pareizs-uzturs.com/receptes/recepte/liellopu-galas-edieni/sautetas-kotletes-salda-krejuma-un-paprikas-merce/224/index.html


sādi vel var.Tik ne vienkarši ūdeni, nebus garšigi , nu tik ļoti ka var uztaisit.
.Kad visas koteletes izcepušās,izmazgā pannu,un saber uz pannas atpakaļ izceptās kotletes.Pārlej ar ūdeni,lai kotletes tiek pilnībā pārklātas,pievieno saldo krējumu,un 1/2 sagrieztu sarkano papriku.Sautē uz lēnas uguns ~20-30 minūtes.Ja nepieciešams pievieno ūdeni.Tad miltus sajauc ar aukstu ūdeni un pievieno kotletēm,maisot izveidojas mērce.Pievieno garšvielas pēc garšas.Var dekorēt ar zaļumiem.Pasniedz kopā ar vārītiem rīsiem,makaroniem vai kartupeļu biezeni.Labu apetīti!
21.02.2013 12:22 |
 
Reitings 524
Reģ: 31.07.2012
Tavas koteltes ir jēlas,jo cepi uz palielas uguns, neuzliekot vāku. kotletes maliņas uguns aprāva,bet vidus ir jēls,jo gāze par lielu un kotletes izskatījās šķietami gatavas jau tad,kad vidus jēls.

ko darīt? pannā ielej NEDADUDZ ūdens (nav jāvāra kā frikadeļu zupa) un VĀKU virsū. lai ūdens tvaikojot silda kotletes,līdz ar to jēlums pārvērtīsies par ņammu.

ko darīt,lai nākamreiz tā neiznāktu?
1) kotlešu masai jābūt viendabīgai-pirmais bauslis labām kotletēm- mīklu pamētā pret bļodas malu,līdz tā maina konsistenci
2) koteltes jāliek uz KARSTAS pannas, uzkarsētā eļļā. tādā,ja iepilina ūdens lāsi, čurkst.
3) jācep uz vidējas uguns. vispirms līdz aprauj vienu pusīti brūnu, tad jāliek VĀKS, lai kotlete pasutinās.
var pievienot nedaudz ūdens. tas tvaikojot garantēs to,ka kotletes nav jēlas no vidus.
21.02.2013 12:23 |
 
Reitings 677
Reģ: 02.08.2009
Kubiete, nu man tā ir... jau no laika gala atceros,ka mamma vienmēr lika pasutināties, lai tiešām viss ir ok. un tā kā nereti taisam arī meža gaļas kotletes, tad arī vajag sutināt. lai vai kā - mēs tā daram:)
21.02.2013 12:24 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Nu var tak super izcept, styinatas manejie ed tikai ja ar saldo krejumu vai tomatu merci sutina.Plika udeni neviens man neestu. Nekad nav bijusas jelas kotletes. Es miklu micu 10 minutes ar rokas,kamer rokasm nelip klat. Lieku mazliet krejumu,rivetus sipolus,ķiplokus,dazadas garšvielas,rīvmaizi( labu ) un ir dievigas.
21.02.2013 12:26 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Piemirsu, lieku šķipsniņu sodas , lai pufigas.
21.02.2013 12:28 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
:D :D :D olu ar lieku.Kas ta sir šon:D
21.02.2013 12:29 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits