Tavas koteltes ir jēlas,jo cepi uz palielas uguns, neuzliekot vāku. kotletes maliņas uguns aprāva,bet vidus ir jēls,jo gāze par lielu un kotletes izskatījās šķietami gatavas jau tad,kad vidus jēls.
ko darīt? pannā ielej NEDADUDZ ūdens (nav jāvāra kā frikadeļu zupa) un VĀKU virsū. lai ūdens tvaikojot silda kotletes,līdz ar to jēlums pārvērtīsies par ņammu.
ko darīt,lai nākamreiz tā neiznāktu?
1) kotlešu masai jābūt viendabīgai-pirmais bauslis labām kotletēm- mīklu pamētā pret bļodas malu,līdz tā maina konsistenci
2) koteltes jāliek uz KARSTAS pannas, uzkarsētā eļļā. tādā,ja iepilina ūdens lāsi, čurkst.
3) jācep uz vidējas uguns. vispirms līdz aprauj vienu pusīti brūnu, tad jāliek VĀKS, lai kotlete pasutinās.
var pievienot nedaudz ūdens. tas tvaikojot garantēs to,ka kotletes nav jēlas no vidus.