Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Par mums, meitenēm

Reitings 826
Reģ: 27.04.2012
Sveikas!
Sestdien biju tādā interesantā seminārā, kuru vadīja pieredzējuši profesori no ASV, Norvēģijas un Dānijas. (Varbūt kāda no Jums bija)
Diskusijas bija par to, ka sievietes, kuras dziļi sevī ir bijušas vai joprojām ir ar kaut ko neapmierinātas, savā ziņā mēģina to kompensēt, piemēram, ar pārmērīgu kosmētikas pirkšanu, drēbju vai kurpju iegādi.
Ir veiktas lielas aptaujas par to, ka sievietes, kuras ikdienā iztiek ar 1 tonālo, 1 pūderi, 1 vaigu sārtumu, 2 skropstu tušām, 3 lūpu balzamiem/krāsām - ir daudz apmierinātākas ar sevi nekā tās, kurām ir n-tie krājumi ar visādiem "smāķiem".
Doma tāda, ka tās, kuras pārmērīgi daudz (ik nedēļu, ik dienu) kaut ko iegādājas, mēģina kādu pagātnes vai tagadnes "tukšumu"aizpildīt. Protams, viņas to noliegs un noliedz, aizbildinoties ar to, ka viņām patīk izmēģināt ko jaunu un viņas savu naudu tērē kā grib..
Šo diskusiju veidoju nevis lai kādu "norietu", bet , lai katra pie sevis padomā, kā tad īsti ir.. Varbūt ir vērts aizdomāties?
18.02.2013 09:08 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Bet varbūt tas ir hobijs, nu līdzīgi kā krāt markas? Un, protams, jāņem vērā, ka KATRAM ir kaut kāds komplekisņš vai lieta, situāciju, kuru gribētos aizsegt ar jaunām mantām, hobijiem, u.t.t. Nav ko daudz filososēt, ir jāpriecājas, ka katrs atrod savu veidu kā justies labi - vai ir tā aizmālēšana, vai nē. ;)
18.02.2013 09:14 |

Reitings 826
Var jau būt, kādai tas ir arī "hobijs". Bet kas patiesībā aiz šī vārda slēpjas, saproti tikai katra pati. :)
18.02.2013 09:22 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Kaudzēm kosmētiku nepērku, bet līdz ko kaut kas iet uz beigām nopērku, bet nekad nepērku to kas bijis iepriekš.. diez par ko tas liecina? Lai cik laba tā lieta nebūtu bijusi, nekad nepirkšu to pašu, laikam ar domu, ka jāpamēģina vai nav kas Vēeeeel labāks :D :D :D

Par kosmētiku un hobiju - nu nespēju iedomāties, kā var kolekcionēt kosmētiku, jo tai taču ir derīguma termiņš un paliek veca...
18.02.2013 09:27 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Nu , bet katram cilvēkam ir kaut kās TĀDS, kas slēpjās aiz KAUT KĀ.
18.02.2013 09:29 |

Reitings 826
Roxy - laikam nepareizi mani saprati ( vai arī es tevi nesapratu). Cik saprotu, kosmētiku jaunu iegādājies tādēļ, ka pašreizējā iet uz beigām - tas ir savādāk, jo tā ir nepieciešamība. Šoreiz runa ir par to, ka pērk pirkšanas pēc. :)
18.02.2013 09:30 |

Reitings 826
_paris - tieši tā. un to es sestdien sapratu - man ir kaut kāds kompleksiņš, jo katru nedēļu iegādājos kādas lupatas - vajag man viņas vai nē. šobrīd mēģinu tikt ar sevi galā..
18.02.2013 09:33 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Es nenoliedzu :D
Ļoti bieži, kad jūtos galīgi izmetama vai ir pilnīgs besītis par kaut ko, es vienkārsi dodos sopingā, jot as ļooti palīdz novērst domas un iepriecienāt sevi. Un, protams, rezultātā varbūt arī ir nopirkts lieks lūpu balzams, bet man par to ir baigais prieks :D
18.02.2013 09:33 |

Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
Tā varētu būt, jo man pašai un māsai ir šāda novirzīte! :D Viņai ir klikšķis uz dārgiem apaviem, jo jaunības dienās (kas iekrita PSRS laikos) neko jēdzīgu nopirkt nevarēja vai tas, kas bija dabūjams bija ne visai daiļš. Man tā ir/bija ar apģērbu - pirku gandrīz katru nedēļu un laikā, kad bija atlaides šķūrēju pa veikaliem gandrīz katru vakaru un nereti naudiņas ēšanai nepalika. Domāju, ka šāda traka pirkšana saistīta ar to, ka skolas laikā man bija 2 bikses, 5 džemperi un vieni zābaki/vienas kurpes. Tagad jau stāvoklis normalizējas! :D

Ir tāds teiciens - kucēns, kas bērnībā turēts badā, kļūstot pieaudzis, vienmēr pārēdas! :D
18.02.2013 09:34 |

10 gadi
Reitings 10290
Bet tas tak sen zināms, ka uz jautājumu, kā uzlabot garīgo vai ko darīt, ja slikta diena, atbilde bieži ir-iet iepirkties.
18.02.2013 09:37 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
skaya, labs teiciens. Man gan tā pirkšanās mānija nav izteikta, bet agrāk vairāk pirkos, tagad nauda aiziet sadzīves lietās, mani kompleksi citādi izpaužās un tur nav ko noliegt, neviens apģērba gabals jauns tos nespēj nomākt...
18.02.2013 09:38 |

Reitings 680
Reģ: 01.04.2012
Ar mani laikam kkas nav kārtībā, jo šopingu neciešu. Ļoti reti man patīk iepirkties, bet arī tad ātri. Besī, ka neko nevar atrast, piemēram izmēru vai atbilstošo krāsu, vai arī cena ir pārlieku liela.
Apmēram pēc stundas, max. 2h, es jau dīcu, ka gribu iet kaut kur pasēdēt! :D
Bet mans draugs gan varētu visu dienu iepirkties :D
Viņš ir tāds, kurš ieiet veicī, piemēram, esam nolēmuši, ka jānopērk ziemas zābaki. Bet viņš vienmēr saka, ja jau esam atbraukuši, tad jau visur varam ieiet! Un man tas tā besī!
Es gribu ātrāk nopirkt un prom! :D
Mēs laikam mainītās lomās, nekā tā kā tam būtu jābūt normāli! :D
18.02.2013 09:45 |

Reitings 946
Reģ: 24.04.2010
Man ir līdzīgi.
Eju iepirkties tikai tad, ja man tiešām kaut ko vajag. Un tad arī eju tur, kur ceru to atrast, nevis visu dienu vazājos pa veikaliem un paķeru līdzi vēl visu ko tādu, ko vēlēk nav , kur likt.
Laiku veltu atpūtai- pastaigām dabā, lasīšanai, mācībām vai vienkārši gulēšanai. :)
18.02.2013 09:47 |

Reitings 12651
Uz mani to toč varētu attiecināt - es neko vairumā nepērku, ar iepirkšanos tā baigi neaizraujos un ar visu esmu apmierināta! :D ā, un es daru kā Roxy - nepērku to, kas jau bijis, nu, ļoti, ļoti maz ir tādu lietu, kuras pērku atkārtoti. Tas nav tādēļ, ka meklēju kaut ko labāku, bet man vienkārši viss der un patīk :D
18.02.2013 10:21 |

Reitings 4129
Pilnībā piekrītu. Es visus savus bijušos un esošos kompleksus tieši tā arī kompensēju-kleitas, kosmētika un citi loriņi. Kompleksi nepazūd, toties pilna māja ar smukām un mazāk smukām lietām. :D
18.02.2013 10:34 |

Reitings 2295
Es esmu no tām, kam ir viens pūderis un skropstu tuša, tāpēc grūti komentēt, cik kompleksainas ir tās, kas visu laiku iepērkas. Varu vien nojaust, ka ir :)
18.02.2013 10:34 |

Reitings 5709
Es savā ziņā varu piekrist, jo atkarība no mantām un to iegādes nav forša... ja savā ādā jūties labi, tas nav atkarīgs no apģērba daudzuma un labuma un kosmētikas kārtas uz sejas.
Interesanti, ko saka par tām meitenēm, kurām tie milzīgie skapi un kosmētikas noliktavas... :D (te nāk prātā visi youtube closet & make-up tour)
18.02.2013 10:39 |

Reitings 360
Reģ: 17.01.2013
man patīk ja man ir dažāda veida kosmētika,jo ne vienmēr krāsojos vienādies,piemēram,dažreiz aizejot uz solāriju pēc tam ikdienas tonālais ir pa gaišu,tāpēc lietoju citu,tumšāku,citreiz gribas vnk tonējošu balzāmu,citreiz gribas uzlikt vaigu sārtumu ar rozā toņa piesitienu,citreiz vienkārši brūnās pērlītes,citreiz ar mirdzumu,citreiz gribas noturīgo lūpu krāsu,sarkanu,lillā citreiz atkal spīdumu ādas tonī,citreiz izteikti rozā,citreiz vnk higēnisko,arī ēnas man ir dažādas,tumšās un gaišās,šķīdrās un birstošās,gaišās ikdienai,tumšās tusiņiem,tāpat arī otu komplekti....
var jau būt ka man ir pagātnes problēmas par ko šobrīd neatminos,kuras cenšos kompensēt ar kaudzi kosmētikas.:D...bet man vnk patīk krāsoties,tas procesS mani atslābina un liek justies sievišķīgi...
18.02.2013 10:42 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Vēlme iegūt apkārtējo atzinību, uzmanību un novērtējumu ir viena no Maslova piramīdas sastāvdaļām. Katram no mums ir nepieciešams sevi parādīt, lai mūs novērtē. Viens glezno un savas gleznas izstāda citu aplūkošanai, vēl kāds regulāri savu ģimeni un draugus pārsteidz ar kulinārijas šedevriem, bet cits daudz krāsojas un regulāri pērk apģērbu, lai uzmanību un atzinību izpelnītos par savu vizuālo tēlu.
Es negribētu piekrist, ka vienmēr runa ir par tukšuma aizpildīšanu, drīzāk par vēlmi būt vēl labākam. Un tāda taču ir katram, tikai atšķiras veidi, kā šī vēlme tiek piepildīta.
18.02.2013 10:46 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Es piekrītu! :) Tādas noteikti nav tikai sievietes,bet cilvēki kopumā,mēs visi cenšamies kaut ko kompensēt. Sievietēm vienkārši tas vairāk izpaužas kā iepirkšanās :)
18.02.2013 12:35 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Un kas tur slikts, ka nopērk simtupirmo pūderi un piecdesmito kurpju pāri? Ir kaut kā īpaši kruta apzināties, ka tu tā nedari, tātad tev nav kompleksu vai neveiksmju?
18.02.2013 12:48 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits