Mēģināt var vienmēr! Domāju diezgan ātri uzsākot studijas sapratīsi, vai vēlies turpināt! Un ja nē, tad labāk ej prom, lai lieki nebojātu savus nervus un dzīvi!
1. gads salīdzinājumā ar otro liksies ļoti viegls, taču mācoties pirmo gadu arī šķitīs, ka ir reāli vājprāts, jo aklimatizācija pēc vidusskolas nenotiks tik ātri, vispār man šķita, ka jau vidusskolā ir jāmācās ļoti daudz, bet nu tagad nožēloju, ka tajā laikā nestrādāju un nepelnīju naudu priekš augstskolas :D (Lai gan kurš tā ir darījis? :D ) Jā, manuprāt, strādāt nav iespējams pirmos 3 gadus, bet daži strādā gan! Ja ir
viegla, gaiša galva un ir apmierināts ar 4, 5 eksāmenos tad var strādāt :D Par sevi nevaru teikt, ka viss iet viegli galvā, tādēļ nācās mācīties kā negudrai, ar vidusskolas draugiem kontakts pazuda pilnībā, jo man neatlika laiks ne ballītēm, ne braukšanai uz savu dzimto pilsētu. Tagad domājot, no vienas puses - vai man arī tādi draugi, kuriem īpašu mērķu dzīvē nav, galvenais tikai tusēt un dzert, ir vispār vajadzīgi? Bet tajā laikā bija skumji, jutos viena, bieži bija depresijas, nebija arī mediķu radinieku, nācās sisties vienai.
Algas ir tiešām smieklīgas par darbu, kas jāveic! Bet es negāju studēt medicīnu, lai pelnītu baigo piķi, ja tāds ir tavs mērķis - tad labāk neej, baigais piķis te tiešām nenāks. Par ārzemēm ir cita lieta, bet arī tur nav tā, ka aizbrauc un viss notiek, ārzemniekiem vienmēr pirmajā vietā būs savējie, un iebraucējiem no Latvijas nāksies sevi smagi pierādīt, lai gūtu atzinību vietējo acīs. Tas viss prasa laiku un smagu darbu!
bet ir arī jaukie,patīkamie pacienti, kuri ir labsirdīgi, smaidīgi un stāsta jaukas lietas, ne vienmēr viss ir drūmi
Hm, nezinu, varbūt ja saki, ka jau kopš bērnības esi slimnīcā, tad kā pret mazu meitenīti, pret tevi tiešām tā izturējās. Bet reālajā dzīvē pacienti, kas ciešs sāpes, gaida smagu operāciju, vai jau pēc tās - nu nav viņiem iekšā nekāda dzīves prieka, pārmocīti, iztukšoti, izsmelti guļ gultās, cits vēl pie sistēmas pieslēgts, skaņas nāk ārā tādas, ka divatā paliekot neomulīgi paliek. Intesīvajā terapijā, kur pacienti guļ uz nāves gultas.. Varbūt nozarēs, kur pacientiem nav smagas kaites, arī ir smaidīgie ( pašlaik uzreiz nevaru atminēties kurās), bet nu varu pateikt, ka mācību procesā būs jāiziet cauri visām jomām gribot/negribot ciklu ietvaros.
Noslēgumā varu atkārtoties - viegli galīgi nebūs, bet ja jūti, ka vajag, tad ej!!