Sektas un to iespaids uz bērniem un ģimenes locekļiem

Reitings 171
Reģ: 13.08.2012
Nesen YouTube uzgāju vienu meiteni Angel Haze,viņa ir repere,bet sāka līdzīgi kā Eminems,repojot par savu dzīvi. Uzgāju dziesmu Cleaning Out My Closet viņas interpretācijā http://www.youtube.com/watch?v=U7bZ08RNUyM un biju šokēta klausoties. Viņas ģimene bija sektā un viņu,mazu 7 gadīgu bērnu izmantoja,mēģināja no viņas izdzīt ''velnu'',izvarojot un sitot viņu,viņas pašas audžutētis regulāri viņu izmantoja,mammai tas likās normāli,jo tādi bija sektas noteikumi. Esmu arī skatījusies viņas intervijas,es tiešām brīnos,kā viņa vispār var būt tik normāla,viņai ir bijusi šausmīga dzīve. Arī kad viņa saka,viņai bijis ļoti bail no vīriešiem,viņai sāka patikt meitenes,viņa mēģināja izdarīt pašnāvību,viņa badināja sevi,jo dzīve bijusi briesmīga un vairs neesot varējusi izturēt,bet tagad viņai viss esot kārtībā un viņa iedvesmojot citus ar savu stāstu un palīdzot bērniem/pusaudžiem kas ir līdzīgās situācijās.
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/104073/pusaudze-dzivojam-ka-normala-gimene-bet-tad-vini-iesaistijas-sekta Arī šis raksts man liek padomāt... Kāds tad īsti ir iespaids uz bērniem un citiem ģimenes locekļiem,ja kāds no viņu tuviniekiem ir iesaistījies sektā?
Tas pats ''Kristus Pasaulei'' zinātņu akadēmijā... Nu kādā veidā viņi to visu var nosaukt par dievkalpojumu? Tā visa kratīšanās,bļaušana,vienā lielā telpā ir saucama par dievkalpojumu? Idiotisms pilnīgais. Viņi pat liek savus ''dievkalpojumu'' video YouTube,es dažus paskatījos,man nelabi palika. Vecāki tiešām ņem savus zīdaiņus līdzi,mazus bērnus un māca savu teoriju par Dievu. Es uzskatu,ka vienīgā vieta kur var notikt Dievkalpojums ir baznīca. Vienalga,vai luterāņu,katoļu,pareizticīgā - vienalga,tā ir ĪSTA baznīca ar ĪSTIEM mācītājiem un ĪSTIEM Dievkalpojumiem.
Atceros skolā bija viena tāda fizikas skolotāja,kas mācīja labi,taču stundas vidū var nokrist uz ceļiem un sākt sludināt Dievu,likt skolniekiem skaitīt pātarus un viņa mums nevis fiziku mācīja,bet gan par savu sektu. Man tas viss liekas tik slimi. Kādas ir jūsu domas par šādām sektām,kas tik to vien dara,kā uzspiež,mēģina savervēt vairāk cilvēku,iesmadzeņo savu ''teoriju''? Gribu dzirdēt viedokļus... Man tiešām vienīgajai liekas,ka tas ir drausmīgi un bērnam ir pašam tiesības izlemt uz kādu baznīcu viņš grib iet un kam ticēt?
15.02.2013 09:37 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Ir aitas, ir cirpēji. Pasaulē, it sevišķi mūsdienās, ir ļoti daudz vāju cilvēku. Tie sektu vadītāji tiešām ir gudrīši, ja var savervēt muļķīšus un tik vākt naudu. Nu, protams, traki, ja mazus bērnus ved, bet ir taču cerība, ka viņi saprātīgā vecumā paši sapratīs, kam grib ticēt un kam nē.
15.02.2013 17:10 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Bíbele ir eposs. Ne sliktáks par Odiseju un Iliádu vai Kalevipoegu. :P

ja ticígiem noņem vienīgo viņu "pierādījumu"(pierādījumu trūkuma dēļ), tad pāri nepaliek nekas.. Čushssss.. :)

Ak jā.. vecāsmātes stāstītais, protams..
15.02.2013 17:11 |

Reitings 209
Reģ: 29.11.2011
cik garš teksts....

Bet vārds sekta-man asociējas ar neko labu:)
15.02.2013 17:13 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Excite, tev traucē tas, kam citi cilvēki tic?
15.02.2013 17:13 |

Reitings 1229
Reģ: 15.05.2012
Tie muļķi, kuri tiek iesaistīti sektās, ir arī to pelnījuši, jo cilvēks ar pilniem 100, nekad uz ko tādu neparakstītos. Sektanti ir slimi cilvēki, tas viss.
15.02.2013 17:36 |

Reitings 1229
Un pilnībā piekrītu Excite
15.02.2013 17:39 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
ja nemaldos, tad shii diskusija tika veidota ar meerkji noskaidrot, vai cilveekiem traucee dazhaadu sektu ietekme uz cilveeku veseliibu. Tad nu mans punkts bija tas, ka es neredzu NEKAADU atskiriibu starp sektu un, piemeeram, katoljiem. un jaa- sektas man traucee gan! :p
un jaasaka, ka tieshi taadi pasaakuni kaa aglonas balliite arii atklaaj shiis katolju sektas patieso dabu... :)
15.02.2013 18:46 |

Reitings 482
Reģ: 02.02.2010
Par to ko Excite raksta...esmu pati katoliete un uz aglonu aizbraucu tajos svētkos jo šeit latgalē tas tomēr visiem šķiet kautkas īpašs...bet par tiem bērniem jāpiekrīt, jo mūsu ģimenēs gan mana māmiņa gan tētis ir vilkti uz baznīcām ar vecmātēm un tādēļ mēs esam itkā ticīgie, bet ne līdz galam...katrā gadījumā baznīcā mūs redzēt var vai nu kāzās vai bērēs, jo tas palicis kā trauma, un man protams vecāki neaizliedz apmeklēt baznīcu, ja es to vēlos, bet bērnībā mani pietiekami izvazāja, līdz ar ko neesmu bijusi ne pie kādām komūnijām utt..paldies dievam pienākuši laiki, kad to var nokārtot par pārdesmit latiem :D
15.02.2013 22:05 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ui, man ir arii dziivee tikushas skalotas smadzenes par to, ka atteicos pilniibaa no bazniicu instituucijaam ( kaa visspilgtaakais - kategorisks nee lauliibaam bazniicaa), Man tas liekaas rupji un vardarbiigi uztiept kaadam savu religiju. Beerns nav iznjemums.
15.02.2013 22:21 |

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Excite, Svetie Raksti ir un bus muzhigs Dieva milestibas apliecinajums cilvekiem.
Ja neesi vinjus rupigi lasijis, taa jau ir tava problema.
Un jaa - musdienas katehismu un baznicas macibu maca svetdienas skolas un katehisma nodarbibaas. Eksistee ari Sveto Rakstu skaidrosanas skolas, kaa ari visa pareja ta laika kulturas un ebreju vides un apstaklju skaidrojums. Ja Dievs uz Tevi nerunaa caur Svetiem Rakstiem, acimredzot nelasi vinjus iedvesmotaa stavoklii.

Prieksh musdienu advanceta ateista manuprat mazliet atpaliec modernajaas tehologijaas :) Baznica jau ir tikusi krietni talak.
16.02.2013 01:39 |

Reitings 1846
Excite, tavaam pardomaam:

Un ko tu darisi pec tam, kad tavs gars pametis tavu kjermeni - kaa tas notiek ar visiem cilvekiem dzives beigaas?

Ko tu teiksi, kad satiksi vinju ? : http://www.youtube.com/watch?v=UT6ZC3pOzVY

Tev shobrid vel ir iespeja mainities, bet velak jau bus par velu.....
arlabunakti, mierigu miedzinju...
16.02.2013 02:11 |

Reitings 1229
Un ko tu darisi pec tam, kad tavs gars pametis tavu kjermeni - kaa tas notiek ar visiem cilvekiem dzives beigaas]

:D :D :D
Lūdzu nesaki, ka tici arī tam, ka tavs dieviņš sēž uz mākoņa maliņas un pie zelta vārtiem sagaidi ikvienu, kurš visu savu dzīvi iprūpīgi ievērojis visus 10 "tev nebūs" baušļus?! :D
16.02.2013 02:35 |

Reitings 1846
Karamelle, un kapec lai taa nebutu, kas tev liek par to shaubities ?:)

Nav jau tikai 10 bauslji, kurus farizejiski ir jaievero, galvenais ir jasaprot, kadelj tu to dari, ir jadara labi tuvakmilestibas darbi, jamil ari citi cilveki, jo Dievs ari mil visus, un visi vinjam ir vienadi, (ari tos, kuri vinju vel nepazist vai greko, vinjs mil un gaida vienmer atgriezhamies)

(Svetajos Rakstos ir lidziba par pazudosho avi) ludzu:

Lūkasa 15; 1-7

1"Bet visādi muitnieki un grēcinieki pulcējās ap Viņu, lai klausītos Viņu.
2 Un farizeji un rakstu mācītāji kurnēja un sacīja: "Šis pieņem grēciniekus un ēd kopā ar tiem."
3 Tad Viņš tiem stāstīja šādu līdzību:
4 "Kurš no jūsu vidus, kam ir simts avis un kas vienu no tām ir pazaudējis, neatstāj visas deviņdesmit deviņas tuksnesī, lai ietu pakaļ pazudušajai, līdz kamēr tas to atradīs?
5 Un, to atradis, tas prieka pilns to ceļ uz saviem pleciem
6 un, mājās nācis, sasauc savus draugus un kaimiņus un tiem saka: priecājieties ar mani, jo es savu pazudušo avi esmu atradis.
7 Es jums saku, tāpat būs lielāks prieks debesīs par vienu grēcinieku, kas atgriežas, nekā par deviņdesmit deviņiem taisniem, kam atgriešanās nav vajadzīga.
16.02.2013 02:41 |

Reitings 1229
Un kas tev, grrr, liek domāt, ka ir tāds gars un ka tas pametīs tavu ķermeni?
A jā, tas noteikti rakstīts jūsu iecienītajā bībelē - pieaugušo pasaku grāmatā.
16.02.2013 02:48 |

Reitings 1846
Vispar, jau senie Atenu filozofi domataji p.m.ē, kuri vel nebija atklājushi Dievu Raditaju, mekleja atbildes uz eksistencialiem jautajumiem, t.sk. ari par dveseles esamibu, un atzina, ka tada ir....jau tajos laikos!!! :D
16.02.2013 02:58 |

Reitings 1229
Tajos laikos arī uzskatīja, ka zeme ir plakana un turas uz trim vaļiem.
16.02.2013 03:00 |

Reitings 1846
Karamelle - tad kas tu esi - vai mashina - robots, kuru var iedarbinat ar maksligo intelektu pa dienu un nakti switch off pogu jaspiezh, lai ieslegtu ? :) Interesanta meitene, interesanta
16.02.2013 03:00 |

Reitings 1229
Šķiet zinātne tev skolā netika iemācīta, bet kāds borēja, ka visu paveic dieviņš. iPhoni patiesībā arī tika uzburti ar dieva knipsi, fuck science!
16.02.2013 03:19 |

Reitings 1846
Tad tevi "uztaisija" zinatnieki ?:)

Un kaa radaas pirmais cilveks no nekā ?
16.02.2013 03:21 |

Reitings 1229
Evolūcija! Esi dzirdējusi par kaut ko tādu???
Tieši tāpat kā attīstas pasaule, tehnoloģijas, attīstas arī cilveks, viņa ķermenis.
Kā zināms, arvien tiek atklātas jaunas,mpiemēram, ziedu šķirnes. Dieviņš atkal ar zizli nobūrās vai tomēr evolūcija?
16.02.2013 03:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits