Sektas un to iespaids uz bērniem un ģimenes locekļiem

Reitings 171
Reģ: 13.08.2012
Nesen YouTube uzgāju vienu meiteni Angel Haze,viņa ir repere,bet sāka līdzīgi kā Eminems,repojot par savu dzīvi. Uzgāju dziesmu Cleaning Out My Closet viņas interpretācijā http://www.youtube.com/watch?v=U7bZ08RNUyM un biju šokēta klausoties. Viņas ģimene bija sektā un viņu,mazu 7 gadīgu bērnu izmantoja,mēģināja no viņas izdzīt ''velnu'',izvarojot un sitot viņu,viņas pašas audžutētis regulāri viņu izmantoja,mammai tas likās normāli,jo tādi bija sektas noteikumi. Esmu arī skatījusies viņas intervijas,es tiešām brīnos,kā viņa vispār var būt tik normāla,viņai ir bijusi šausmīga dzīve. Arī kad viņa saka,viņai bijis ļoti bail no vīriešiem,viņai sāka patikt meitenes,viņa mēģināja izdarīt pašnāvību,viņa badināja sevi,jo dzīve bijusi briesmīga un vairs neesot varējusi izturēt,bet tagad viņai viss esot kārtībā un viņa iedvesmojot citus ar savu stāstu un palīdzot bērniem/pusaudžiem kas ir līdzīgās situācijās.
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/104073/pusaudze-dzivojam-ka-normala-gimene-bet-tad-vini-iesaistijas-sekta Arī šis raksts man liek padomāt... Kāds tad īsti ir iespaids uz bērniem un citiem ģimenes locekļiem,ja kāds no viņu tuviniekiem ir iesaistījies sektā?
Tas pats ''Kristus Pasaulei'' zinātņu akadēmijā... Nu kādā veidā viņi to visu var nosaukt par dievkalpojumu? Tā visa kratīšanās,bļaušana,vienā lielā telpā ir saucama par dievkalpojumu? Idiotisms pilnīgais. Viņi pat liek savus ''dievkalpojumu'' video YouTube,es dažus paskatījos,man nelabi palika. Vecāki tiešām ņem savus zīdaiņus līdzi,mazus bērnus un māca savu teoriju par Dievu. Es uzskatu,ka vienīgā vieta kur var notikt Dievkalpojums ir baznīca. Vienalga,vai luterāņu,katoļu,pareizticīgā - vienalga,tā ir ĪSTA baznīca ar ĪSTIEM mācītājiem un ĪSTIEM Dievkalpojumiem.
Atceros skolā bija viena tāda fizikas skolotāja,kas mācīja labi,taču stundas vidū var nokrist uz ceļiem un sākt sludināt Dievu,likt skolniekiem skaitīt pātarus un viņa mums nevis fiziku mācīja,bet gan par savu sektu. Man tas viss liekas tik slimi. Kādas ir jūsu domas par šādām sektām,kas tik to vien dara,kā uzspiež,mēģina savervēt vairāk cilvēku,iesmadzeņo savu ''teoriju''? Gribu dzirdēt viedokļus... Man tiešām vienīgajai liekas,ka tas ir drausmīgi un bērnam ir pašam tiesības izlemt uz kādu baznīcu viņš grib iet un kam ticēt?
15.02.2013 09:37 |

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Karamelle evolucija :DD

hahaha - cilveku evolucija?

Jautajums: ja cilveks ir celies evolucijas laikaa no pertikja, kapec cilveks neevolucionee talak ?:D

Vai nepaliek atkal par pertikji ?

Un kapec zoodarza iemitnieki pertikjisi vairs negrib palikt par cilvekiem ?:D
16.02.2013 03:28 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
grr, saturies un uzklausi šo - cilvēks evolucionē tālāk. Tikai tas notiek ļoti lēnām, tāpēc Tu to nemani. Bet pārmaiņas notiek. Savukārt ar jautājumu "kaa radaas pirmais cilveks no nekā ?" Tu parādi, ka pats/pati netici Bībelei, jo... iesākumā taču nebija nekas, un dievs lidinājās virs ūdeņiem, vai kā nu tur bija, un visu pārējo dievs radīja no tā paša nekā.
Negribu Tevi aizvainot, bet paliek iespaids, ka nevis patiesi tici kristietībai, bet vienkārši taisi jezgu aiz gara laika.
Katrā ziņā lielā mērā piekrītu Excite un Karamelle. Arī kristietība (kā liela daļa reliģisko kustību, it īpaši Rietumu) cilvēkus mēdz pataisīt drusku ķertus. Jā, kopumā ņemot, šajos laikos kristietība (vismaz LV teritorijā) rada mazāk mulsinošu brīžu (pa 2000 gadiem tomēr kaut cik iemācījušies, kā uzvesties, lai gan viņiem tas prasīja ļooooti daudz laika), bet ir taču visādi izņēmumi Un katrs gadījums jāskatās atsevišķi. Ja katoļu mācītājs pasaka, ka tos, kas rīko Harija Potera vasaras nometnes bērniem, vajadētu sodīt ar nāvi, tad es nesaprotu, kādā veidā tas būtu "normālāk", nekā tas, ka kaut kādā sektā viņu dievkalpojumi notiek ar netradicionālākiem elementiem (dziedāšanu, nesakarīgu vervelēšanu un ekstātiskiem stāvokļiem).
16.02.2013 08:12 |

Reitings 551
Reģ: 12.08.2012
Slavenības bez stāsta=0.Jo skaļāks stāsts jo labāk.99.999999% tur viss izdomājums.Viņām regulāri jādomā jauni stāsti,jāatzīstas,ka bija seks ar suni,vai jāiesaistās kaut kādās starp zvaigžņu izdomātās savstarpējās cīņās,kuru realitātē nav.lai kļūtu par 0,01% populārāki,un viņām pievērstu uzmanību.jo skaļāk jo =attiecīgi palielinās pārdoto disku daudzums.Jo nu kam interesētu tikai cilvēks kurš kaut ko dzied.A vot viņš iesita žurnālistei,pārgulēja ar 19melnajiem,35 dienas bija uz ūdens rīsu diētas tas viss piesaista uzmanību..tā teikt slava:)
16.02.2013 08:51 |

Reitings 551
Reģ: 12.08.2012
Un kapec zoodarza iemitnieki pertikjisi vairs negrib palikt par cilvekiem ?

:D:D
16.02.2013 08:53 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Já.. Manuprát Hogvarta un Harija Potera valstíba nav nebút ne ar ko sliktáks parákums par VIŅA, tā k-nga valstību! :D

Man labāk patīk Harijs Poters-droshi vien tāpēc, ka sarakstīts mūsdienīgākā valodā. Tomēr es neshaubos, ka vēl pēc 1000 gadiem Harija Potera pastāstiņi liksies apmēram tādā pat līmenī kā mūsdienās- Šekspīra garadarbi. :P

Ak jā.. un es, personīgi, evolucionēju.. :D Tikai ļooooooooti lēnām. Kā teikt- nekur nesteidzos.. :D

Kas ir jaunākā evolūcijas izpausme? Manuprāt, labs piemērs ir cilvēku pirkstu deformācijas, lai pielāgotos Blackberry telefoniem. :P Vēl labs piemērs ir auguma izmaiņas NIEKA 200 gadu laikā. Nav nekāds noslēpums, ka vidējais Eiropiesha augums ir "pacēlies" par saviem 10-15 cm. Manuprāt, ievērojami.
16.02.2013 10:47 |

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Gaidu joprojam atbildi uz jautajumu, kadelj visi pertikjishi nepartop par cilvekiem ?:D

Ludzu kads skaidrojiet, Poteristi. Neviens vel nav sniedzis atbildi.

Saskanjaa ar Excite teoriju, visi evolucionē, ari pertikjishi. No zoodarza zinjas kaa nepienak taa nepienak nekadas, dzunglji arii klusee. Jusu teorija kaputt.

Viela Jusu pardomam :)
16.02.2013 11:18 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Ļoti piekrītu Excite viedoklim, bet ir jāsaprot, ja cilvēkiem vajag pasakas, vajag ticēt kādam, jo netic paši sev, ir vajadzīga savaldīšanas metode un šī strādā perfekti. Sektas jeb toleranti būtu teikt - jaunās reliģijas, protams, ir sviests un to radītāji braukā ar jaunām mašīnām, un ir miljonāri, kamēr vienkāršā tauta jūk prātā.
Kā arī ir cilvēki, kas mācās pirmajā klasītē un ir tādi, kas jau beiguši vidusskolu un par pirmklasniekiem mēs taču nesmejamies? Tāpat ir jāļauj katram dzīvot savās ilūzījas, iziet dzīves skolu un nav nekas jāpierāda vienam otram.
16.02.2013 11:25 |

Reitings 13796
grr - domāju, ka nedzīvo alā un evolūcijas teorija ir jau novecojusi. Zinātnieki jau kādu laiku atpakaļ ir skaidrojuši, ka cilvēks cēlis no enerģijas daļiņām(īsā, promitīvā versija.) ;)
16.02.2013 11:26 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Šī diskisija nav vērsta uz diskusiju, bet gan uz tupu izrunāšanos. Skaidri taču redzams, ka ne viens no jums nemainīs viedokli. Kāda jēga? Pie tam diskusijas subjekts bija kas cits.
16.02.2013 11:32 |

Reitings 13796
Diskusijai jēga ir tikai tad, ja kāda no iesaistīajām personām maina viedokli? Man šķiet, ka cilvēki apmainās domām un tā ir normāla prakse, ka sākās ar vienu tēmu un beidzās ar citu, tāpat kā draudzenēm satiekoties - sāc runāt par darbu, beidz ar mīļākajiem :D
16.02.2013 11:55 |

Reitings 811
Reģ: 09.06.2011
Viens, ko es nesaprotu, kāda jēga ir forumiem un diskusijām, ja nav jēgas diskutēt! :D
Nu jā, ja diskusijas nav par žaketēm un to cik kurai gari mati, tad nav vērts muti dzesēt! Tas tā, izraisija smaidu!
Bet ja pa tēmu, tad mans viedoklis ir tāds, ka viņiem nav viss kārtībā ar galvu un nekad nesapratīšu, kā var cilvēkiem tā izskalot smadzenes!!!
16.02.2013 12:11 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Paris, jā, bet te jau pat viedokļu apmaiņa nenotiek. :D Varbūt neveikli uzrakstīju. Jebkurā gadījumā domāju, ka šī ir no tām lietām, par kurām nevajadzētu īpaši diskutēt ne forumā, ne citru, jo kādu tas var nopietni sāpināt. Piemērs, es gan to īpaši neņemu vērā, bet spriežos pēc excite komentāra izriet, ka visa mana ģimene ir sektanti un es esmu bērnībā pa baznīcu grīdām vazāta. Kā jau teicu, viņam par katoļu rituāliem sapratne maza, savādāk tādas muļķības nerunātu. Bet citus tas var aizskart. Ticības brīvība tomēr pastāv un nevienu nedrīkst diskriminēt kā sociāli nederīgu elementu, tikai viņa ticības dēļ. Un tieši tāpēc es uzskatu, ka šai diskusijai nav jēgas, jo nekāda nopietna domu apmaiņa nenotiek, nekāds kopsaucējs atrasts netiks un vienīgais diskusijas rezultāts būs aizvainojums.
16.02.2013 12:19 |

Reitings 112
Reģ: 27.06.2012
slinkums visu lasīt, bet runājot par evolūciju, kuras autors ir Darvins, savas dzīves pašās beigās viņš sarakstīja grāmatu Darvina maldi, kur pats atklāja,ka cenšoties pierādit,ka Dieva nav nonāca līdz punktam,ka Dievs ir! Plus apgaž visu evolūcijas teoriju.
Zinātnieki uzskata, ka Darvins vienkāršī norāvies no ķēdes, bet es nedomāju, ka viņam bija viegli pateikt visai pasaulei, ka visu savu dzīvi ir maldījies.
16.02.2013 12:25 |

Reitings 13796
Daudzi ar vārdu Dievs saprot tikai reliģiju, bet Dievs taču ir tikai apzīmējums, es ar to saprotu arī dabu, enerģiju, domāju tāpēc ir liela pretestība, jo man arī reliģija nav tuva un kādreiz dzirdot pieminam Dievu, domāju par reliģiju, tad saprtau, ka tā nav, tas ir tikai viens no ceļiem. Zinātne arī var būt Dievs.
16.02.2013 12:28 |

Reitings 112
sektas definīcija ir,ka tā ir vieta, kur no cilvēkiem tiek iekasēta nauda un izskalotas smadzenes, lai to naudu iegūtu.
baznīcā, kur es eju neviens, pilnigi neviens manā dzīves laikā nav prasījis, lai es pati pret savu gribu mestu kaut kur naudu. NEKAD. un runājot par sevi,kas nekad neticēju Dievam, bet Dievs izmainīja manu dzīvi,kad biju tādā bedrē, no kuras nevarēju izkļūt.
biju narkomāne, kas visu laiku tusē un neko nedarīja, tikai meklēja nākamo devu, pati biju mēginājusi atmest nezin cik reizes, bet nekas nesanaca, atkal bridu tajā paša purvā + mana mamma bija ticiga un lūdz par mani, bet arī es vinu uzskatiju par galīgi ķertu un nepieskaitāmu.
līdz vienu dienu gulēju savā graustu dzīvokli, pilnīgi sagrauta.. un lūdzu, Dievs, ja tu esi tad dari kko.. un man ienāca iekšā tada milestiba,ka vnk sāku raudāt, raudāju visu dienu.. un viss,kas jebkad man bija sāpejis tika izraudāts un ielikts Dieva rokās. Pēc tam tas narkotikas no kuram,es nevarēju tikt vaļā, izraisija man pretigumu un nekad vairs tam neesmu pieskārusies. Mana dzīve mainījas vienā dienā. Ja nebūtu pati kaut ko tādu pieredzējusi, nekad neticētu,ka kaut kas tāds ir un eksistē. NEKAD. Bet tā ir mana pieredze, un tas viss ir izmainijis manu dzīvi tā, ka man ir normāls darbs, attiecības ar savu gimeni, draugi un man ir dzīviba, es nebūtu vairs dzīve, ja Dievs nebutu manai dzīvei pieskāries. Un es neticu, ka cilvēka dzīve beidzas tikai ar zemi un kapu. Tad kāda ir dzives jēga? Padzīvot un nomirt? Kāda jega ir tam,ka mēs šeit esam? Tapat taču mirsim. Un es esmu atradusi atbildes uz visiem saviem jautājumiem.
16.02.2013 12:34 |

Reitings 112
kā ari pirms tam, kad neticēju, bija jautājums.. kur tad tas Dievs ir? Cik daudz karu ir notikuši kristiešu dēļ? Un kāpec notiek tik daudz dabas katastrofu?
Mēs cilvēki izstumjam paši Dievu no savas dzīves, izstumjam no skolām, no gimenem, no valstima, sakam,ka mums vinu nevajag un tad brīnamies ka kaut kas slikts notiek. Bet ja mēs sakam, Dievam, ka mums vinu nevajag, vins nevar mus aizsargat. Ja man kads teiktu tu man neesi vajadziga, es ari aizietu. Bet kad notiek kāda dabaskatastrofa, mēs saprotam,ka vairs neesam tik spēcigi un mēs nevaram ietekmēt visu, esam mazi un nevarīgi.
Runājot par kariem un tādam lietām, kur pie vainas kristieši, ne visi,kas sevi sauc par kristiešiem ir kristieši. Tapat, cik daudz gan ir visadas pedofilijas notikušas daudzās baznīcās, it īpaši katoļu religija, kur macitaji dzivo celibata (es nesaku,ka pilnigi visur tas tā ir, bet tas ir fakts un tā notiek) Bībelē NEKUR, nav rakstīts, ka Tev bus jadzivo celibāta. Bibele ir rakstits, ka cilvēkam nav labi būt vienam, tāpec Dievs radīja Ievu un ja tu nevari dzīvot bez fiziskas tuvības, tad nedari to, precies un dzīvo. Ir cilvēki,kas paši izdomā savus likumus un noraksta to uz Dievu.
Nekur Dievs nav teicis, ka Tev būs karot, bet tanī laikā cilvēki bija tik religiski,ka vienigais no ka sastaveja kristietiba bija nauda un nodevas un tani laika jau darbojas sektas, kas izspieda no cilvekiem nauda kā rezultāta sākas ari krusta kari, jo cilvēki sacēlas pret negodīgajiem baznīcas vīriem,kas iekasēja naudu. Tas viss ir mūsu pašu rezultats,mūsu pašu grēku rezultāts. Ja mēs vairāk domātu,ko mēs daram, nebūtu visas savas problēmas jāuzveļ uz Dievu, ja vien paši esam vainīgi.
16.02.2013 12:45 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
neesmu pietiekami kompetenta reliģijas jautājumos.
vienīgi aizdomājos par to "raustīšanos"..kad šādā stilā baznīcā uzvedās baltie, man tas šķiet kkā jocīgi, bet, kad "melnie"-afroamreikāņi tā uzvedās, dziedot psalmus, gospeļus utt.,man tas pat patīk-liekas dabīgi un viņiem atbilstoši
16.02.2013 12:57 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Grr,
Gaidu joprojam atbildi uz jautajumu, kadelj visi pertikjishi nepartop par cilvekiem ?

Tādēļ, ka nekas mūsu dzīvē nenotiek pēkšņi. Ne cilvēks izaug pēkšņi, ne pēkšņi, piemēram, iestājas pavasaris. Viss notiek lēni.

rekur tev Pirmā Sieviete atbildēja:
grr, saturies un uzklausi šo - cilvēks evolucionē tālāk. Tikai tas notiek ļoti lēnām, tāpēc Tu to nemani. Bet pārmaiņas notiek.
16.02.2013 12:57 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
*afroamerikāņi:D
16.02.2013 12:58 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Piekrītu tai cilvēku grupai, kas ir par Excite uzskatiem. Uzskatu, ka jebkura reliģija var būt sekta (starp citu, nenotika nekāda novirzišanās no tēmas - kāpēc var diskutēt par sektām un tās nolikt, bet reliģiju, kas kļūst tikpat apmāta, nē? Nesaku tā, kā Ance to interpretē - ka tagad visi ticīgie ir sektanti un psihopāti. Visi nē, bet ļoti daudzi gan kļūst) un ka bērnus tajā iejaukt nav labi. Man ir pāris pazīstamas meitenes, kuras zinu jau ļoti ilgi un viņas bērnībā tieši radinieki ir spieduši iet uz grēksūdzi, dievkalpojumiem utt. Pozitīvas emocijas viņām nebija, vien pienākums (varbūt bailes, nezinu) pret radiniekiem.
Un patiesībā man būtu nepatīkami dzīvajā komunicēt ar tādiem cilvēkiem kā Grrr. Viņas uzskati ir tik caurvīti ar reliģiju, ka, manuprāt, tas jau nav veselīgi. Bet nu katram savs. ;)
16.02.2013 13:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits