Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Soļanka

 
Reitings 264
Reģ: 28.01.2013
pastāstiet kādas ir jūsu receptes soļankai?
13.02.2013 15:25 |
 
Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
1)apcepu uz pannas sīpolus, burkānus un dažādu gaļu(žāvētu, kādu vārīto desu, mednieku desiņas)
2)kad apcepies, pielieku klāt sagieztus marinētus gurķus
3)tad mazliet cukuru, sāli, piparus, tomātu pastu, apmaisu
4)beru katlā, kur jau vārās kartupeļi
5)vāru kamēr gatavs

Man sanāk tāda pabieza, jo patīk tādas ne pārāk ūdeņainas zupas, bet tas katram individuāli

6)pasniedzu ar melnajām olīvām un krējumu
13.02.2013 15:38 |
 
Reitings 1202
Reģ: 22.01.2013
Recepti nepateikšu, bet ome taisa dievīgi biezu - dažādas gaļas, gaiļu sirdis, desas, melnās olīves, sīpoli, burkāni. Galvenais ļoti, ļoti daudz gaļas :) Ai, sagribējās!
13.02.2013 15:50 |
 
Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Uzvāru no gaļas un vistu kuņģīšiem buljonu,kad gaļa gatava,izņemu un tad lieku tajā buljonā vārīties kartupeļus. Kamēr vārās kartupeļi,apcepu sīpolus,tad lieku klāt sagrieztus marinētus gurķus,tad žāvētu gaļiņu un beigās tomātu pastu. Kad kartupeļi gandrīz gatavi,lieku visu klāt,gan panna apcepto,gan vārīto gaļu. Vāru apmēram 10minūtes,pieleju nedaudz klāt gurķu marinādi (mums patīk tāda skābāka). Pasniedzu ar citrona šķēlīti,melnajām olīvam un krējumu. Protams vārīšanas procesā klāt lauru lapas,sāls,pipari.
13.02.2013 15:54 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Soļanka bez nierēm nav īsta soļanka. Tēva sieva gatavo dievīgu soļanku, bet tā kā man ir slinkums skalot un vārīt nieres, es mājās negatavoju. Tā man ir kafejnīcās ēdamā zupa.
13.02.2013 16:05 |
 
Reitings 471
Reģ: 17.12.2012
Es daru tā:
1) sīpolus smalki sagriežu, marinētus gurķīšus un burkānus sarīvēju uz rīves; gaļu (var likt arī cīsiņus, kūpinājumus, ko vien sirds kāro - garša būs tikai niansētāka, ja būs dažādi gaļas izstrādājumi) un kartupeļus kubiņos;
2) sīpolus, burkānus, marinētos gurķs viegli uz pannas apcepju (olīveļļā), mazliet vēlāk pielieku tomātu pastu un uz nelielas uguns šo masu kādas 10 minūtes sautēju;
3) pēc tām 10 minūtēm iemetu katlā ar vārošu ūdeni iekšā; pievienoju lauru lapas, graudu piparus;
4) tad iemetu arī gaļiņu, kartupeļus, ķiploku daiviņas;
5) zupiņu vāru uz nelielas uguns apmēram 30 minūtes, kamēr kartupeļi ir gatavi un sāk visa virtuve smaržot;
6) kad saleju šķīvjos, pievienoju olīvas, krējumu un citrona šķēlīti!

Labu apetīti!
13.02.2013 16:06 |
 
Reitings 264
Reģ: 28.01.2013
es zinu ka jabut 12 veidu galam, tad ta saucoties ka ir ista Solanka:D
bet es nelieku 12 veidus. man tad katlaa vietas nebutu.:D
13.02.2013 16:25 |
 
Reitings 471
Reģ: 17.12.2012
Man ir 6L katls, ja es tur samestu 12 veidu gaļas, pārējām sastāvdaļām vietas nepietiktu, vai arī iznāktu dīvaini gaļīgs sautējums :D Bet tas jau drošvien domāts tādos ēdināšanas uzņēmumos, kur ir milzīgi katli!
13.02.2013 16:28 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
13.02.2013 16:32 |
 
Reitings 264
Reģ: 28.01.2013
nee tas nav domats edinasanas uznemumos. bet majas isteniba jagatavo no 12 galam.!
es augstakais 3 ieliku.
13.02.2013 16:34 |
 
Reitings 471
Reģ: 17.12.2012
Nu tad nezinu, cik lielam katlam jābūt :D tad no katras gaļiņas pa bišķiņam; garša būs tikai niansētāka; bet man kaut kā roka neceļas pirkt tik daudz :D
13.02.2013 16:41 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Pirmā dzirdēšana par 12 gaļām! Manuprāt, ka bija no 5 gan..
13.02.2013 16:42 |
 
Reitings 264
Reģ: 28.01.2013
nu nezinu. man vnk teica 12 galam jabut, varbut kada arii to ir dzirdeejusi??
es nepirktu 12 galas.
13.02.2013 16:51 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits