Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Liellopu gaļa.

 
Reitings 202
Reģ: 29.01.2009
Nekad vēl neesmu gatavojusi liellopu gaļu. Ko viegli pagatavojamu un bez ļoti lielām izmaksām ieteiktu uztaisīt? :)
12.02.2013 16:41 |
 
Reitings 826
Reģ: 27.04.2012
Laba liellopa gaļa pati par sevi nav lēta.
12.02.2013 16:43 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Kura daļa (kāja, muguras daļa u.t.t.) no liellopa Tu gribi pagatavot?
12.02.2013 16:44 |
 
Reitings 202
Reģ: 29.01.2009
Saprotu, ka laba gaļa nav lēta, bet vismaz līdz 20 ls sanāks uztaisīt kaut ko, es ceru.
Tā kā nekas vēl nav nopirkts, nav svarīgi kas par daļu, ka tik labi garšo un nav pārāk sarežģīti.
12.02.2013 16:46 |
 
Reitings 202
Reģ: 29.01.2009
Pieminēšu, ka daudz nevajag, tikai 2iem cilvēkiem.
12.02.2013 16:49 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
mana vīra favorīt recepte no liellopa:

Liesi liellopa gabali palieli tiek sagriezti un apcepti no visām pusēm uz lielas uguns pannā kopā ar garšvielām tai skaitā ķiploku, sīpolu. Pēc tam pievieno glāzi sakrnavīna. Kad alkohols ir iztvaikojis , gabaliņus kārto katlā, kam pievieno buljonu vai ūdeni, liek vārīties vismaz uz stundu, pēc tam pievieno klāt kartupeļus un burkānus, gatavo tik ilgi kamēr kartupeļi un burkāni gatavi. Pievieno sāli, piparus. Pasniedzot šķivī pārkaisa ar pētersīli.Voilā
12.02.2013 16:55 |
 
Reitings 237
Reģ: 05.02.2013





Man loti garso liellopa ribinas,alu:)
loti gardi:)
un klat krasni cepti kartupelisi,tadi kraukskigi:)
un kadu darzeni vel klat,ari cepeskrasni ceptu,var kopa ar kartupeliem.
12.02.2013 17:01 |
 
Reitings 826
Reģ: 27.04.2012
DIO ieliktais šķiet garšīgs.
12.02.2013 17:04 |
 
Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
man arī DIO recepte satecināja siekalas mutē :)
12.02.2013 17:07 |
 
Reitings 341
Reģ: 10.11.2009
mmm sakārdinājāt Jūs mani
12.02.2013 17:07 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Šoreiz steika recepte, ieteicams gatavot tiem, kam gāzes plītis, vai arī iespējams grillēt uz īstā grilla.
Svarīgākais ir dabūt labu liellopa karbonādi. Uz ļoti sakarsētas metāla virsmas liek cepties steiku maksimums 7-9 minūtes no abām pusēm. Beigās kad gatavs, steikam virsū vajag uzlikt sviesta piku. Pagaidīt kamēr mazliet atdzist, tad pasniegt. Voilā.
12.02.2013 17:15 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Man garšo kārtīgs asiņains liellopa steiks. Pagatavošana vispār vienkārša - uzmet uz pannas, apgriez un gatavs. Uzber rupjo sāli mazliet pa virsu. Un tad piedevas vari domāt klāt interesantas.
12.02.2013 17:21 |
 
Reitings 202
Reģ: 29.01.2009
Paldies par receptē :)
DIO - kādu sarkanvīnu parasti liec? Tam ir liela nozīme?
12.02.2013 21:06 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
panjem liellopu galjas fileju, sagriez 5 cm augstaas skeelees pret skiedru, apcep kaadas 2-3 minuutes no katras puses (var ilgaak, ja negarsho pusjeela vai asinjaina), sagriez 1 cm plataas streemelees, uzliec uz rukolas salaatiem, apsaali, appiparo, uzber ba virsu parmiggiano skaidas, nedaudz oliivelljas un balzaama etikja, ja peedeejais iet peec garshas pie sirds. ja liellopa galja ir labas kvalitaates, paarlieku liela cepshana, vaariishana vai sauteeshana meercee ir greeka darbs, jo saals labaa liellopa galjaa ir taa, ka izbaudi tieshi galjas tiiro garshu un suliigumu.
12.02.2013 21:19 |
 
Reitings 54
Reģ: 12.12.2011
no maltās galas - viennozīmīgi burgerus
18.03.2013 15:40 |
 
Reitings 3022
Reģ: 29.01.2009
Neiegrābies tikai zirgā :D
18.03.2013 15:45 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012


Liellopa gulašs vai šnicele klasiskā.
18.03.2013 15:47 |
 
Reitings 218
Reģ: 28.02.2013
man patīk DIO recepte , bet izmantoju cūkgaļu. Man vispār liellops negaršo :( liekas pārāk sauss un gaļa tāda sarkanīga- pēe :D
18.03.2013 15:49 |
 
Reitings 193
Reģ: 03.09.2012
Iespraukšos diskusijā, jo mans jautājums arī saistīts ar liellopu. Kā jūs gatavojat liellopu aknas, lai tās būtu mīkstas un mutē kūstošas? :) Mans pēdējais (un vienīgais) mēģinājums izgāzās - kaut gan iepriekš izklapēju, apcepu un pēc tam ilgi sautēju saldajā krējumā tos gabaliņus, vienalga sanāca sīksti kā zābaku zoles. :D Varbūt labāk ņemt vistu akniņas...nezinu.
18.03.2013 16:03 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Uzmanaigi sagriez paplānās šķēlēs, baigais čakars gan. Tad izklapeju uzmanigi ka karbonadi , izvartu ola+milti uz videjas uguns izcepu vairakkart pagriezot. Parleju ar uedeni un uz lenas uguns sauteju, tad lieku beigas klat saldo krejumu. Protasm + garšvielas. Tikai bez visam vegetam kas boja produktu.Mna ta garso.
18.03.2013 16:06 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Secret, liellopu aknas ir jātur olīveļļā pirms jebkādas gatavošanas, izmaksu ziņā dārgs prieks, taču pateicīgs garšā :)
18.03.2013 16:07 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits