Meditējat?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Nezināju, kurā sadaļā likt. Gribētu zināt, jūs meditējat? Ja jā - klusumā, vai ar kādu mūziku?
Kad Dublinā apmeklēju jogu, tur tika izmantota šī mūzika - Deva Premal - Moola Mantra.

http://www.youtube.com/watch?v=ODZPL3pFvzo
11.02.2013 14:17 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
SANDY, iesaku pagooglēt un palasīt.
Bet nu, kā es to redzu, tā ir spēja apzināties sevi pilnībā- gan savu ķermeni, gan domas, gan vājības, gan bailes. Un, tikai apzinoties savu esamību, mēs spējam objektīvi un mierīgi paraudzīties uz situāciju mums apkārt, un noskaņoties dzīvei tā, kādu mēs to gribam.
Es daru tā- vispirms es mierīgi apsēžos un noskaņojos. Galvenais ir smaidīt. Tad lēnām sāku koncentrēties uz elpošanu. Cenšos atslēgties no domām. Ja tās nāk, tad apzinoties to, ka domas ir tikai domas, tās ir jāatslēdz. Bet ne agresīvi jāatslēdz- tās nāk, mēs to apzināmies un tā aiziet prom. Miegīgi "peldu", izbaudu savu elpošanu un ķermeni.
Tad, ja es strādāju ar kaut kādu noteiktu vājību sevī, es cenšos par to padomāt it kā no malas. Tātad- paskatos, kas tad tur prātiņā notiek. Apmēram: "Es apzinos, ka man ir gan rokas, man ir kājas, man ir bailes no vientulības". Nu kaut kā tā. Un tad "aizpeldu" atpakaļ uz domām par elpošanu un ķermeni.
Es baigi ilgi to nedaru, nu kādas minūtes 10-15.
Protams, tas nav vienkārši, un, cilvēki, kas ar to nodarbojas ļoti nopietni, parasti pasmaida par to, ko mēs (iesācēji) saucam par meditāciju. Bet tomēr- man ļoti palīdz tikt ar sevi galā.
26.05.2013 17:22 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man ir sava veida meditaacija-es nespeeju noseedeet mieraa un taapeec es veicu savu mediteesanu,kad gleznoju ,vai straadaaju kaut ko ar rokaam-saakot no raveesanas,beidzot ar izsuusanu!Tas mani loti nomierina,uzlabo garstaavokli-iipasi ,ja darbs ir izdevies!
Gleznot es varu vairaakas stundas no vietas , tad pilniigi atsleedzos no pasaules!Taa sajuuta man laikam patiik visvairaak.Esmu arii taisiijusi iipasos kundalinii vingrinaajumus-arii patika!Atceros,ka peec tam bija loti laba energija visai dienai-taada loti pozitiiva!Atceros ,ka vajadzeeja klausiities dazaadas muuzikas un dazaadi kusteeties...!
26.05.2013 17:32 |

Reitings 1023
Reģ: 25.08.2010
Meditēt var arī ar malku , krāmējot to ... , kā arī tieši tā kā to aprakstija Emmanuelle
26.05.2013 17:37 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Jā, tā arī var! Man tāda atslēgšanās ir, krosiņu skrienot
26.05.2013 17:38 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Jasmiine-atceros ,ka kaadreiz seit runaajaam par mediteesanu un atceros ,viena meitene teica,ka es nesaprotu neko no mediteesanas!Es veel nodomaaju,ka taadu mediteesanu varbuut arii nezinu,kaa to dara indiesi uttEsmu runaajusi ar indiesiem par so teemu arii,runaaju arii ar citu kultuuru cilveekiem par mediteesanu!Vini visi saka vienu un to pasu-katram cilveekam sis vaards noziimee koo citu.Tas ir kaut kas taads,ko mees izveelamies pasi!Taa var buut arii ogu lasiisana mezaa-kaut kas taads,kur cilveeks aiziet no "parastaas pasaules"!
26.05.2013 18:00 |

Reitings 1023
Reģ: 25.08.2010
Skatos pēdējā laikā daudzi pievēršas austrumu kultūrai ... laiki mainās
26.05.2013 18:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)