dusmas uz drauga vecakiem.

Reitings 311
Reģ: 03.10.2011
sveikas! no dusmaam driiz laikam paarspraagsu! lieta taada: mana drauga vecaaki ir uzseedusies mums uz kakla. taatad vinu gimenee straadaa tikai drauga teetis, mamma seez maajaas jau 25 gadus. alga viniem sanaak uz 300ls. abiem viniem paari 50gadiem. domaaju ka vecaaki cilveeki dziivo taupiigaak, bet izraadaas nee. vini ir uzseedusies mums uz kakla. katru 6dienu naak pie mums un ciikst ka nav naudas, vai deelins nevar iedot. un taa katras briivdienas pa 10-15ls mans draugs viniem dod naudu. tgd mums vispaar ir naudas gruutiibas, es nestraadaaju jo peedeejais gads lai pabeigtu skolu. saaksu straadaat ar vasaru, bet negribu iedomaaties kas notiks, kad saaksu es straadaat. vina vecaaki padomaas, vot tgd abi straadaa var veel vairaak var paliidzeet. ne es saprotu, var paliidzeet, bet sitas jau ir par traku. izrunaajos ar draugu, a sis saka, vini tak mani izaudzinaajusi, kaa es varu nedot viniem naudu. var jau dot, ja pasiem ir nauda, bet reaali pasiem taas naudas nav. es saku lai iet uz sociaalajiem, tacu dabuus to maznodrosinaato statusu, dos tas "pacinas", a vini tik, nu ja nu ja. savu dibenu nu nepakustinas neparko. nezinu ko iesaakt. tas nav normali uztureet veel drauga vecaakus.
11.02.2013 11:24 |

Reitings 172
Reģ: 22.02.2012
tu nestrādā ,tobiš tevi uztur puisis un tu saki ,ka nav normāli uzturēt drauga vecākus? :D nav smuki tā!
tu žēlo puiša naudu,ko viņš dod savai ģimenei. neizklausās diezko daudzsološi.
Es uzskatu ,ka jā varbūt tas sagādā kkādas neērtības ,bet tie ir vecāki un pie tam ne tavi. Un viņiem IR jāpalīdz ja ir tāda vajadzība un iespēja. A tu "necepies" tev tie 40 ls menesī neko neizmainīs īpaši..a cilvēkiem būs ko ēst.pie tam ne svešiem.un laiks rādīs,varbūt ,kad pati sāksi strādāt vieglāk būs un tas tā nemanīsies...tev būs sava naudiņa un varēsi ar viņu rīkoties pēc saviem uzskatiem :)
bet tādās situācijās jābūt akurātākai. :)
11.02.2013 15:49 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
hmm, dīvaia situācija, tu sēdi uz drauga kakla un tev skauž, ka arī viņa vecāki sēž viņam uz kakla??

nu, padalieties savā starpā ar puiša nopelnīto, ja jau viņš tik labs un visus var uzturēt.

cita naudu veikla gan tu esi skaitīt, bet pati kopējā katlā, cik saprotu, neko neliec? ērti.
11.02.2013 16:44 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
nebaz savu degunu svesa maka! tad ari nevajadzes pardzivot.
11.02.2013 16:50 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Nu, 300ls uz diviem cilvēkiem, kuriem gribas ēst un jāmaksā komunālie, tici man - nav daudz, labi, ja tur vispār paliek kas pāri.
Savā ziņā arī saprotu autori - nauda nepaliek pašiem pat pārtikai, bet vēl jādod drauga vecākiem. Bet iedomājies sevi puiša vietā - nedotu naudu saviem vecākiem, dzītu laukā no mājas, kad viņi nāktu ko lūgt? Pati arī sēdi viņam uz kakla. Citi strādā visu studiju laiku un nesūdzas, bet tev nepatīk, ka draugs, kurš pašu uztur, palīdz vēl kādam? Kāpēc gaidīt līdz vasarai? Ja gribētu, tad atrastu jebkādu darbiņu, bet protams - vieglāk ir čīkstēt un skolu vainot.
11.02.2013 16:51 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
un isteniba 10-15ls(menesi 50ls) nav nekada baiga uzturesana. to naudu tik atri var noteret. pietam, ja man butu normala alga, es savai mammai 200ls tapat katru menesi parskaititu bez vinas prasisanas, jo zinu,ka vina pelna salidzinosi maz, bet daudz strada...
11.02.2013 16:53 |

Reitings 5478
Neko sliktu nesaskatu,ka tavs draugs palīdz saviem vecākiem!Tas ir tikai normāli un tā ir pieņemts.
Nejau JUMS nav nauda,bet gan TEV!Tavam draugam ir.Tāpēc viņš ar savu naudu var rīkoties kā grib,arī palīdzot saviem vecākiem.Nevajag regulēt viņa naudas plūsmu.
11.02.2013 16:53 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Dzīvē var gadīties visādi, bet ģimene vienmēr būs tavi paši tuvākie cilvēki (lielākajā daļā gadījumu), tāpēc, lai nu par ko, bet par to, ka palīdz vecākiem nevajadzētu pārmest...Turklāt tieši tāpēc, ka tā nemaz nav tava nauda, kuru skaiti. Puiša nauda, puiša vecāki, puiša darīšana. Vai nu samierinies vai pati dari kaut ko lietas labā, nevis pārmet puisim, bet pati arī neko nedari, lai naudas būtu vairāk.
11.02.2013 17:06 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
es dzivoju mazpilseetaa, maacos Smiltenee.

Smiltenē gadījumā nav profesionālā arodvidusskola? Labi mācīsies, saņemsi stipendiju. Būs vismaz kkāda nauda pašai.
11.02.2013 17:31 |

Reitings 1229
Reģ: 15.05.2012
Labi, es saprotu, ka es varu pukstēt, jo manējais vecākiem dos vairākus tūkstošus, kaut gan abi, gan mamma, gan tētis strādā un pašam nav ne normala mašīna, ne dzīvoklis, bet Tu, lincix, puksti, ka tavs draugs iedod 15ls?!?!
11.02.2013 17:38 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
ja puisim pelna maz,tad 50 Ls arī ir daudz. var jau kādreiz iedod,bet ne jau tā,ka tā jau kļūst par sistēmu. protams,ja pelna daudz un neietekmē ļoti ikdienu,kad dod vecākiem naudu,tad lai jau dod, taču ja pašiem pēc tam jāpārliek no makaroniem , knapi atmaksājiet rēķinu par dzīvokli,tad der aizdomāties.
pie mums arī nāk puiša radiniece . tad paprasa naudu, tad atnāk paēst, tad veļu izmazgāt, tad vēl pajautā- atdosi kleitu vai vēl kaut ko mēģina izdīkt:D nav jau tā,ka viņai ietu pavisam švaki. naudu notērē tusiņos,cigaretēs, aiziet paēst ēstuvēs par 10ls , vēl draudzenei uzsauc maltīti. kamēr vēl iet normāli tikmēr neko nesaku, bet tiklīdz paliks sliktāk ar finansēm tā sākšu protestēt, jo ,manuprāt ,mums vispirms ir jādomā par sevi, savu dzīvi neviss jāaizlāpa radinieces robs budžetā, jo viņa klubiņā nodzēra naudu:D
es pilnībā saprotu Tevi, jo mans draugs arī ir dāsns un ja būtu uz sēkļa, tad tāpat aizdotu naudu 5 gadus nesatiktam draugam ,lai tas salāpītu pohas un mēs pēc tam varētu knapināties, vai arī mirt badā:D
kamēr es pelnu naudu tikmēr jau nav tā jauztraucas,jo es esmu taupīgāka un man patīk atstāt rezervīti,lai nav tā,kad iztērēta visa naudu, jo nepatīk sajūta,kad "krājkasītē" nav ielikta kāda naudas summiņa nebaltām dienām.
mans draugs daļēji uzturēja mammu ,jo viņai bija veselības problēmas un nevarēja iet strādāt. protams, citreiz dēļ tā nācās knapināties, paši dzīvojām kādu laiku uz makaroniem, vai arī pašiem nācās aizņemties naudu,lai nopirktu ēst, bet tā situācija ir pavisam citādākā, jo ja veselība neļauj strādāt,tad būtu muļķīgi teikt- nemaksāsim par Tavu dzīvokli, ej dzīvo uz ielas:D
11.02.2013 17:48 |

Reitings 311
reaali tad man jaapamet skola, ja jus visas man spiezat mekleet darbu. jo ticat man, Smiltene nu nekur nevar dabut darbu kur varetu stradat pec stundam.

skolai naudu dod mani vecaki. ta ka uz drauga naudas es dzivoju tikai brivdienas tik cik paeedu.

un es protams palidzetu saviem vecakiem kad vajadzetu, bet vini neprasitu man naudu katras brivdienas, jo vini saprastu ka mes esam jauni, mums ari daudz ko gribas. manii vecaki man ir visu atdevusi lai es vispar ar so cilveku varetu dzivot. gultu, galdu, velas masinu.

ta ka es nejutos nekada liekede, jo no manas puses nav naudas atbalsts, bet ir sadzivei vajadzigas lietas.
11.02.2013 17:59 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Shogetten, ja tev kaut kas nepatīk, tev ir visas tiesības sameklēt citu vīrieti. Otrkārt, sāc ar sevi, nevis meklē problēmu citā. Treškārt, vīrietis ar savu naudu rīkojas pēc saviem uzskatiem un pareizi dara!
11.02.2013 18:01 |

10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012
manii vecaki man ir visu atdevusi lai es vispar ar so cilveku varetu dzivot. gultu, galdu, velas masinu.

:D :D :D

jo vini saprastu ka mes esam jauni, mums ari daudz ko gribas.

Pienāks vasara, sāksi strādāt, tad arī varēsi vairāk gribēt. Radiniekiem ir jāpalīdz un ta ir tava vīrieša nauda, viņš ar to var darīt ko vēlas.
11.02.2013 18:06 |

Reitings 7743
Tev kāds spiež meklēt darbu vai arī iesaka meklēt, lai būtu sava nauda, nebūtu jādzīvo badā, kad drauga vecākiem atdots pēdējais un būtu sava nauda, par ko uztraukties?
Vari galvot, ka vecāki neprasītu, ja būtu nonākuši grūtībās? Tas, ka viņi nav tik jauni kā jūs nozīmē, ka viņi neko negrib, viņiem neko nevajag? Nu ja - jūs esat jauni, jums vajag mašīnu, ballītes un nevajadzīgas lietas, ko tad veciem - viņiem jau pat ēst nevajag.
Kopmītnēs dzīvo vai pie drauga neēd darba dienās nemaz?
11.02.2013 18:12 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
galvenais, ka čīkst, ka drauga mamma nestrādā, bet pati saka, ka savos pāķos darba nemaz nav. nu tad beidziet dzīvot čuhņā, ja jau tur darba nav.
11.02.2013 18:16 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Un tagad cosmo vainīgas, jo SPIEŽ meklēt darbu.. šīs, tie cilvēki :D
11.02.2013 18:21 |

Reitings 311
protams ka dzivoju kopmitnes.

varat likties miera ar so diskusiju, visu jau esu uzzinajusi :D

es zinu ka mana mamma man tik daudz neprasitu, ar vinu sis viss jau sen izrunats.

un ari mans draugs teica ka vinam sak piegriezties ka vini tik daudz prasa, jo vina masa viniem pa 50 ls visu laiku skaita. un viniem nav nekas vairak ka dzivokla maksajumi jamaksa, atskiriba no mana drauga. un reali 250ls menesi 2 cilvekiem esanai ir pietiekosi. bet protams ja cilveks pipe ka skurstenis, perk super bingo biletes, tad izdzivot nav iespejams

bet paldies par jusu gudribam. riit pametisu skolu, un dosos meklet darbu :D tad draugs savu algu vares atdot vecakiem, un dzivosim tik pa manu naudu. jaa, tad bus viss pareizi, tad busu malacite!!!
11.02.2013 18:21 |

Reitings 7743
:D vai tad pamatskolas izglītība nav obligāta? Diži lielāka neliecies. :D
11.02.2013 18:24 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
No malas jau izklausās smieklīgi - pati nestrādā, dzīvo uz kakla čalim, bet pārmet, ka draugs palīdz savai ģimenei - saviem tuvākajiem cilvēkiem. Tā taču ir viņa nopelnītā nauda, kam grib, lai tērē.
11.02.2013 18:24 |

Reitings 311
nu veel kko, veel kko :D
11.02.2013 18:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits