dusmas uz drauga vecakiem.

Reitings 311
Reģ: 03.10.2011
sveikas! no dusmaam driiz laikam paarspraagsu! lieta taada: mana drauga vecaaki ir uzseedusies mums uz kakla. taatad vinu gimenee straadaa tikai drauga teetis, mamma seez maajaas jau 25 gadus. alga viniem sanaak uz 300ls. abiem viniem paari 50gadiem. domaaju ka vecaaki cilveeki dziivo taupiigaak, bet izraadaas nee. vini ir uzseedusies mums uz kakla. katru 6dienu naak pie mums un ciikst ka nav naudas, vai deelins nevar iedot. un taa katras briivdienas pa 10-15ls mans draugs viniem dod naudu. tgd mums vispaar ir naudas gruutiibas, es nestraadaaju jo peedeejais gads lai pabeigtu skolu. saaksu straadaat ar vasaru, bet negribu iedomaaties kas notiks, kad saaksu es straadaat. vina vecaaki padomaas, vot tgd abi straadaa var veel vairaak var paliidzeet. ne es saprotu, var paliidzeet, bet sitas jau ir par traku. izrunaajos ar draugu, a sis saka, vini tak mani izaudzinaajusi, kaa es varu nedot viniem naudu. var jau dot, ja pasiem ir nauda, bet reaali pasiem taas naudas nav. es saku lai iet uz sociaalajiem, tacu dabuus to maznodrosinaato statusu, dos tas "pacinas", a vini tik, nu ja nu ja. savu dibenu nu nepakustinas neparko. nezinu ko iesaakt. tas nav normali uztureet veel drauga vecaakus.
11.02.2013 11:24 |

Reitings 1248
Reģ: 24.04.2010
meitene mīļā, esmu studente, kas šobrīd meklē darbu kaut vai par apkopēju. Un būtu priecīga, ja atrastu.
Būtu man nauda , es strādātu, es arī palīdzētu saviem vecākiem, ņemot vērā to, cik daudz dzīvē viņi ir man devuši.
11.02.2013 12:07 |

Reitings 60
Reģ: 20.04.2011
hmm, es tieši savu draugu citreiz pabakstu, lai aizsūta saviem vecākiem kādu naudiņu, jo viņiem arī grūti iet, bet abi ir darbspējīgā vecumā, saku, ka arī no sevis varu ko dot. Ne man jaukties viņu lietās un izprašņāt, kāpēc tad nu nestrādā. Bet palīdzēšu vienmēr, jo zinu, ka arī saviem vecākiem palīdzēšu, ja vajadzēs. Un gan vieni, gan otri pal;idzēs mums, ja vajadzēs. Nesaprotu autores attieksmi.
11.02.2013 12:15 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Šito es tiešām nekad nesapratīšu. Esmu ar VIDUSSKOLAS izglītību, arī nedzīvoju Rīgā un tomēr man ir VIENMĒR izdevies atrast tādu darbu, lai varētu i izbraukāt, i nopelnīt. Tās atrunas "nav darba" vienkārši neiztur kritiku. Nesaprotu, atvainojos protams par skarbumu, kādai princesei vai pamuļķei jābūt, lai neatrastu darbu. Un vārdu savienojumā "meklēt darbu" atslēgas vārds ir nevs "darbs", bet gan "meklēt"! Tagad, protams, kad man ir pieredze un paziņas, man jau PIEDĀVĀ darbu bijušie kolēģi un citi paziņas un mani tā tracina tas, ka nākas atteikt, jo ir mazs bērns. Situāciju, ka es nevarētu atrast darbu, nestādos priekšā. Ok, varbūt neatrastu tādu, kurā nepieciešama augstākā izglītība vai specializētas zināšanas, bet tā, ka nekādu darbu nevar atrast, tās nu gan ir muļķības.
11.02.2013 12:15 |

Reitings 1741
Reģ: 29.01.2009
lincix - sociālo dzīvokli nav tik viegli dabūt, katrā pagastā ir noteikts to skaits
bija laiks kad mana puiša vecākiem bija grūtības ar naudu, un mēs abi palīdzējām, gan braucām ciemos palīdzēt ar darbiem, gan ar naudiņām, jo tici man, cilvēkam pašam ir ļoti grūti kautko lūgt citiem, kur ta vēl paša bērnam naudu prasīt, jāsaprot arī viņi, pienaks laiks kad arī viņi jums palīdzēs, gan bērniņus pieskatīt gan vēl šo to
11.02.2013 12:17 |

Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Man jau šķiet, ka nav pareizi arī tas, ka draugs uztur tevi pilnībā, un ka Tev fakts, ka jāpalūdz mazliet lai Tavi vecāki palīdz Tev, šķiet nepieņemams.

Kādēļ Tavi vecāki vismaz mazliet nevar Tev palīdzēt ar naudiņu, kaut vai tikai ēšanai?
Jo sanāk, ka tgd Tu vēlies kontrolēt drauga nopelnīto naudu!
Būtu pateikusi paldies savam draugam, ka viņš Tevi uztur.
Ja Tev nepietiek ar to, cik draugs spējīgs Tev dot, tad ej atpakaļ pie saviem vecākiem dzīvot. ;)
11.02.2013 12:18 |

Reitings 29
Reģ: 09.02.2013
es domaju ,ka tev tomēr ir jāsaprot arī draugs, jo diezvai tu varētu saviem vecākiem nedot naudu, ja vinji nāktu prasīt, varbut ari tad tavam draugam tas nepatiktu, iedomajies sevi vinju vieta un padomā velriez vai tu saviem vecakiem nedotu naudu?!
11.02.2013 12:27 |

Reitings 42
Reģ: 09.01.2013
Ja tu neņem vērā ieteikumus, tad kāpēc vispār rakstīji savu ''sāpi''?

Ko tad tu gribēji dzirdēt no meitenēm? Ka esi malacis sēžot uz kakla? To, ka ir pareizi necienīt drauga vecākus?
Es nekad dzīvē neatteiktu naudu savai mammai, ne arī drauga vecākiem.

Padomā, kurš ir lielāks liekēdis TU vai viņi?
Esmu bijusi Smiltenē un man tur dzīvo daudz paziņu. Cik zinu, badā neviens nav nomiris, tātad darbs ir. Tur ir gan lielveikals, gan daudz mazo bodīšu. Galu galā arī skolas un bērnudārzi.

Pretīgi paliek, no tādām čīkstulēm un apdirsējām kā tu!
11.02.2013 12:28 |

Reitings 2494
lincix - nu es laikam pievienošos vairākumam. Es Tevi nenosodu, ka Tu pārmet viņa vecākiem. Droši vien Jums nav labas attiecības, tāpēc Tev šķiet, ka viņi Tev atņem daļu no Tavas dzīves (sauksim to tā) .. daļu no Tava labuma ... bet principā.. es varētu teikt, ka es saviem vecākiem un arī drauga vecākiem palīdzētu, ja būtu tāda nepieciešamība... Ja viņiem ies labi - arī mums ies labi.. domā Tavs druags ir nenormāli priecīgs, ka viņa vecākiem iet grūti... vismaz iedodot tos 10 Ls viņš var kaut kā sevi mierināt, ka kādu brītiņu viņiem būs naudiņa iztikšanai.. uzskatu, ka tas viss ir normāli..man ģimenē jau no bērnības ir ieudzināts - kamēr es augu - vecāki man palīdzēja ar toādu domu, ka kādreiz es viņiem palīdzēšu - un tā ir tikai un vienīgi pareizi... Vienīgais izņēmuma gadījums varētu būt, ja vecāki ir alkoholiķi ...
11.02.2013 12:31 |

Reitings 881
Atbalstu palīdzību vecākiem, ja nav naudas eleentārām lietām un tas nav viņu slinkuma dēļ.

Bet ir gadījums, kad māte caurām dienām sēž majās, guļ, skatās tv, sērfo pa netu spēlēdama spēlītes un tad prasa naudu nevis ēdienam vai vēl kam sadzīviska, bet gan regulārai cigarešu paciņu iegādei...vot tad gan dusmu uzsit.
Strādāt negrib, lai gan ir iespēja, mājās arī neko nedara un vasarā dārzā arī neko nedara. Vienvārdsakot neko nedara, lai uzlabotu savas dzīves kvalitāti. Un ja tad kāš naudu no bērniem, lai arī viņiem nav viegli un strādā galvu nepacēluši, vot tas gan ir galīgā sūdā.
11.02.2013 12:34 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
1. Ar ko tu esi labāka par drauga vecākiem?
2. ~60Ls nav uzturēšana
3. Normāli audzināts dēls palīdz saviem vecākiem, ja ir tāda nepieciešamība.
11.02.2013 12:46 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
mums vienu bridi bij ta, ka nevis vecaki, bet gan vinja masas bij uzsedusas uz kakla, vinas dzivoja laukos un macijas pilseta kura mes dzivojam, tad nu sim mamma iedeva naudu autobusam un pusdienam, a tas tik visu notriec un nak pie mums dien diena, man nav naudinas mama neiedeva aizved mani majas, a man viens tads brauciens ar auto izmaksaj 10ls! sakuma tas bij retak bet tad jau sakas dien diena! tad vel nak mama man neideva naudu kurpem iedod bralit tu man naudinu, sis iedod 20ls, nakamaja diena otra masa klat, man ar vajag kurpes iedod bralit naudinu!
bac tas mani taa tracinaja, jo mums pasiem ir mazais, kam ar vajag i kurpes i jakas utt! beigas pazvanijam vinja mamai un atkalajas ka vina vnm ir devusi vinam ir kurpem i celam i visam! izspiedejas sikas :D laikam tagat dabujusas brazienu vairs neko neprasa!
11.02.2013 12:46 |

Reitings 318
Normāli audzināts dēls palīdz saviem vecākiem, ja ir tāda nepieciešamība.
+
11.02.2013 12:48 |

Reitings 298
Reģ: 09.01.2013
Autorei ieteiktu saņemties un neskaitīt naudu drauga makā. Ja vēlies ko uzlabot vai mainīt sāc ar sevi. pati atrodi darbu un tad pārmet drauga vecākiem.

Zinu pēc pieredzes, ka man saviem vecākiem nekad nebūs žēl, kaut pēdējās naudas, tāpat kā viņiem man, ja tpu tpu tpu man būtu nepieciešamība. Esmu devis naudu, kā mammai tā tētim, kamēr ir bijušas finansiālas problēmas. Pat brīžos, kad pašam nav gājis spīdoši- atsakos no visādām izklaidēm, liekiem tēriņiem, bet vecākiem palīdzēšu. ;)
11.02.2013 13:02 |

Reitings 4073
Reģ: 07.06.2012
Kāpēc viņa mamma nevar iet strādāt?Kādas veselības problēmas vai slinkums?
11.02.2013 13:11 |

Reitings 613
Nu pēc Lancaster teorijas lielākā daļa savus vīriešu nemīl
11.02.2013 13:20 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
nu, ja tu bútu sieva un bérnu máte, varétu iebilst, ka bérniem atnjem pédéjo kumosu, bet sanák, ka vinjsh uztur arí tevi! ja tu strádási, tad varésiet veidot kopígu budzetu un tad arí risinát sho problému... bet pagaidám sanák, ka arí tu esi táda pati ká vecáki...

mans vírs arí palídz - dod 150 ménesí... bet, ja mums bús bérns, es prasíshu, lai samazina summu, jo gribu lai bérnam tiek viss, ko vajadzés! lai nebútu no kaut ká jáatsakás shís summas délj.. bet pagaidám, kamér esam 2, ir ok
11.02.2013 13:50 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
nu man nepietiktu nekaunības pukstēt , jo reāli situācijas ir vienādas, kāda starpiba vecāki vai sieviete ko uztur
11.02.2013 13:54 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
un domaju, ka ir vecāki, kas ir neapmierināti, ka dēla sieva vai draudzene "sēž uz kakla" . tā kā neskaties uz visu tikai no sava viedokļa
11.02.2013 13:56 |

10 gadi
Reitings 246
Reģ: 12.11.2012
lincix

es tevi saprot uz visiem 100% Tā ir nekaunība vnk nākt un prasīt naudu. Manam draugam ir ļoti līdzīga situācija un esam par šito vairākas reizes strīdējušies. Protams, manā gadījumā situācija ir nedaudz dramatiskāka, jo naudu prasa tikai viņa mamma (viņa dzīvo viena), dzīvo ļooooti nelabvēlīgos apstākļos, arī nestrādā jau daudz gadus, pārtiek no kaut kādiem pabalstiem. Es saprotu palīdzēt cilvēkam, kurš ļoti cenšas kaut ko mainīt, bet kaut kādu iemelsu dēļ nesanāk, bet šī jau reāli neko darīt negrib, viņai liekas, ka visiem par viņu jārūpējas. Besī šitie liekēži.
Un, ja jautāsiet par maniem vecākiem. Jā, arī neko daudz nepalīdzētu. Jo esmu tā audzināta. Man mamma neko neprasītu, jo uzskata , ka man ir sava ģimene, par kuru jārūpējas.
Ja tā padomā globālāk, visas te kā viena, par to, ka jāpalīdz vecākiem, jo viņi mūs uzaudzinājuši. Bet tas taču iet pa apli, es audzinu savus bērnus, kuriem arī dodu visu, ko varu, atpakaļ neprasot. Tā vnk ir. Vecāki dod, bērni ņem, nevis otrādi!
11.02.2013 14:08 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
domāju, ka tu neko neesi tiesīga pārmest. galu galā, tā ir tava drauga nopelnītā nauda, ko viņš dod saviem vecākiem. ne jau tavu naudu viņš viņiem dod. Sāc strādāt un kaut vai dzīvojiet katrs ar savu budžetu, bez kopīgā katla, tad varēsiet katrs ar savu naudu darīt, ko vēlaties
11.02.2013 14:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits