Sirds vs Prāts

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
Sveikas meitenes šai ziemīgajā vakarā :)

Mācos 12 klasē un mani nomoka dilemma par turpmākajām studijām :S
Katru dienu mokos ar neziņu
Esmu izlēmusi studijas turpināt kā Biologs un ir izvēles iespēja starp DU un LU
Mājām divreiz tuvāk ir Daugavpils, bet līdz Rīgai 4 stundas
Garīgi esmu nomocījusies gribas ielīst kādā alā un gulēt, lai neviens netraucē. Nav spēka uz skolo iet mācīties, vienmēr nāk miegs, raudāt gribas bet skola jāpabeidz un eksāmeni kaut kā jānokārto. Tā man pa dzīvi iet, svarīgākais ir uzstādīt mērķi, bet tāda nav. Skaidra augstskolas izvēle dotu ļoti daudz.
Jāizdara izvēle uz kuru universitāti braukt mācīties
Prāts saka lai uz LU, viņiem lielāka pieredze, plašāka fakultāte, šķiet ka arī prestižāka
Sirds saka lai uz DU, Daugavpilī ir daudz krievu bet vāji pārzinu to valodu, bet tas mani neuztrauc. Liekas ka tur būs mierīgāk, biežāk pie ģimenes atbraukšu. Rīga īsti nevilina ja nu vienīgi shopings.

palīdzat meitenes varbūt kāda mācās šajos virzienos vairāk par DU gribētos zināt

Jūtos pārgurusi vairāk kā ēst un skatīties seriālus nespēju, ģimene arī saka ka izvēle jāizdara man.
09.02.2013 20:02 |

Reitings 6
Reģ: 09.02.2013
Un jā, valsts mēroga ZPD un olimpiādes bioloģijā ietekmē arī.
09.02.2013 23:13 |

Reitings 2033
nopietni ķīmijas atzīme arī ietekmē kur tas parādās, mājaslapā tādu faktoru neredzēju, bet lai nu būtu, pirmajā semestrī 8 tagad jāizvelk 9 un gan jau būs pietiekami
09.02.2013 23:17 |

Reitings 6
Ķīmijas atzīmi prasīja ierakstīt, kad reģistrējos, bet tad it kā teica, ka tā atzīmē tiek ņemta vērā tikai tad, ja kaut kas izšķiras.
Ja Tev jau ir 8 ķīmijā, tad kur problēma? :D
09.02.2013 23:26 |

Reitings 2033
problēma ir bioloģijā, matemātikā un latviešu valodas eksāmenā kas tikai priekšā :D
09.02.2013 23:42 |

Reitings 6
Gan būs ok! ;) Neuztraucies lieki. :)
09.02.2013 23:47 |

Reitings 63
Reģ: 16.03.2012
saprotu tavu nogurumu - man arī bija līdzīgi. bija grūti aizvilkt sevi uz skolu, nevarēju nokoncentrēties mācībām, daudz bastoju un tamlīdzīgi. un tā gandrīz visu pavasari pirms 12. klases beigām. brīžiem domāju, ka pat varētu nepabeigt. bet pirms eksāmeniem ir tā apziņa, ka vēl taču tik maz palicis, un kaut kā izdevās saņemties. domāju, ka tu arī vismaz uz beigām saņemsies :)

un ja tev tas dod motivāciju - augstskolā ir daudz vieglāk nekā vidusskolā. protams, ir izņēmumi, bet biologos laikam nav nekas tik traki grūts? neesmu dzirdējusi, ka būtu. tā kā - centies labi pabeigt vidusskolu, un pēc tam būs vieglāk, vismaz kādu laiku.
par izvēli - ieteiktu LU.
10.02.2013 01:14 |

Reitings 30
Reģ: 21.09.2012
Mis Take-nepiekrītu. "LU skaitās prestižāk" Jā,varbūt skaitās prestižāk,bet bieži saskaros ar to,ka LU dažkārti tikai skaitās prestiži un nekas vairāk. Pazīstu personīgi cilvēkus kas ir DU biologi un LU biologi. Godīgi? No DU tie cilveki izrādās gudrāki par LU,un tas ir daudzās jomās. Darba sakarā-jā,Rīgā un daudz kur citur daudzi skatās,ka ja esi no Turības vai LU ,tad tu esi kruts,kaut vai esi stulbs,bet tas ir kruti un tiem,kas nāk no citām LV augstskolām visp nav iespējas,jo viscaur Latvijā ir pilns ar stulbiem stereotipiem. Sooo....
07.03.2013 18:20 |

Reitings 30
Reģ: 21.09.2012
ups,nepabeidzu.. :) Soo ja gribi prestižu un darbu Rīgā un labu nosaukumu atestātā-ņem Rīgu. Ja gribi lētas izmaksas + līdzvertigu izglītību,tika bez tik liela prestiža-ej uz DU

P.S. Pēdējā laikā par DU biologiem dzird daudz labas atsauksmes visur kur,tas tā :)
07.03.2013 18:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits