Tas viss pieder pie lietas un normālos apstākļos liekas briesmīgi un šausmīgi, bet tajā brīdī un tajos apstākļos tas viss ir normāli un dabiski. :)
Protams - ir apjukums, mazs cilvēciņš, kurš neko nemāk pateikt, parādīt, ja sāk raudāt nesaproti, ko viņš grib - ēst, varbūt pampers pilns, puncis sāp, varbūt karsti vai auksti, man vsp. bija nesaprašana, cik silti jāģērbj, cik ilgi jāēd, cik jāapēd, citreiz vnk. pietika samīļot, lai nomierinātos. Bet nu sākumā ir tāda neliela panika. :)
Man ir un bija arī sākumā ļoti, ļoti mierīgs bērns - gulēja, paēda un atkal gulēja, bet tas stress nosacītais 24/7, kad jāceļas naktī, katru troksnīti dzirdi, kad sāk velties, jāskatās, vai nav uz punča uzvēlies un nenosmok, vai sedziņu uz sejas neuzvelk, cēlos pārbaudīt, vai nav karsti vai auksti. Un jā - klausīties vai elpo. Likās, ka man ir paranoja, bet tā dara ļoti daudzas mammas. Man neprasījās pucēties un krāsoties, arī ķīmisko smaržu dēļ, jo sākumā mazulis mammu atpazīst pēc smaržas, kāpēc mammas smaržas vietā viņam jāosta ķīmija? Smaržas arī ļoti ilgi nelietoju, mazgāju visu ar bērnu veļai domātu līdzekli. Ir bērni, kuri raud gandrīz 24/7, ka nav laika pat gulēt, kur vēl par pucēšanos domāt.
Protams, ka gribas, it īpaši ja nav dabūts arī kādu laiku pirms dzemdībām. Loģiski, ka ar šuvēm nedrīkst. Mēnesi un dažas dienas bija jāgaida, kamēr izkrita pēdējā šuve, nekas nesāpēja un bija ok. :)
Burtiski kā mazais bija laukā, es jau biju tievāka kā agrāk, lai gan gr. laikā pieņēmos svarā par padsmit kg., pēc nedēļas pilnībā savilkās āda uz vēdera, pēc dzemdībām bija tāda nedaudz ļumīga uz punča. Ar krūti barojot kg. nāk nost lēnām. Protams, tas ir ļoti individuāli, vienai sievietei puncis pēc dzemdībām palika tikai nedaudz, nedaudz mazāks. Man pat nekas nebija jādara, lai būtu atkal tieva.
Mana pieredze. :)