Es gan sapratu, ka interesē ne tik daudz etnogrāfiski un vēsturiski autentiski latviešu ēdieni, kā kaut kas īpašs, interesants, populārs Latvijā, un kas nav sastopams konkrētajās "ārzemēs".
Kā būtu ar kartupeļu sacepumu / kartupeļu pankūkām? Kāpostu tīteņi (ar cūkgaļu) arī nav slikts variants. Saldajā - maizes zupa, rupjamaizes kārtojums, kaut kas tāds? Visas tās plānās pankūkas ar pildījumiem (gaļas pankūkas, ar biezpienu, utt), mans ārzemju draugs reiz ēda Brīvdabas muzejā bukstiņputru, viņam garšoja. Grūbas, ja var atrast, ir netipisks ēdiens. Speķis ir diezgan "šokējošs" ēdiens (jēli, sālīti, auksti cūkas tauki), dažās ārzemēs mārrutki nav populāri. Vēl no pankūkām - rauga pankūkas, kefīra pankūkas, biezpiena plāceņi. Auzu cepumi (tie no grauzdētām auzām, kā ezīši), aukstā gaļa, skābeņu zupa. arī dažādi tradicionālie salāti, piemēram siera, varētu būt interesanti. Saraksts viegli papildināms un uzlabojams, atkarībā no tā, no kurienes konkrēti ir šie ārzemju draugi.