Lietas,ko neviens nestāsta

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Grūtniecēm labāk novērsties no šīs diskusijas :D

Noskatijos šito video, ir protams līdzīgam tam : http://youtu.be/pfycjhfupjY

Un tiešām grūtniecības laikā, sieviete svīst kā cūka, čurā biksēs, bērns sper pa ribām, vienai tur vēl kājas nervam gulēja virsū,ka viņa nevarēja pastaigāt un dzemdībās kakā, tur viss lejā plīst vaļā, pludo asinis, un kas notiek ar palcentu??? :o

Kas ir lietas,ko neviens nestāsta par grūtniecību ?
Māmiņas sarosās, gribu sulīgus briesmu stāstus!
05.02.2013 09:54 |

Reitings 472
Reģ: 11.07.2010
Spotorno, prieks par tevi, prieks, ka vari atļauties risināt savas īpašās problēmas. Ne visiem tas ir dots, novērtē! :)
06.02.2013 15:31 |

Reitings 677
Reģ: 05.02.2010
Nepateikšu kura, bet viena meitene te jau minēja, ka arī pēc jebkādas atsāpināšanas vai anestēzijas var būt sekas
VAI TIEŠĀM TAS,KAS IEDOMĀJĀS TAISĪT ĶEIZARU, JŪS DOMĀJAT, KA VISS VAR NORITĒT PERFEKTI? JA ANESTIZIOLOGS NOKĻŪDĀS PAT PAR CM VAI MM, TAD VAR IESTĀTIES PARALĪZE UTT

Tām, kam vēl ir interese, varu aizsūtīt prezentāciju, ko māca medmāsa, tieši par dzemdību atsāpināšanu. Tur arī rakstīts par blakus sekām, un to iedarbību.
Atstājiet e-pastu,nosūtīšu.
06.02.2013 17:10 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
neparastā - sekas var buut peec dzemdiibaam kaa taadaam, nav svariigi - dabiigaas, keizars vai ar anesteeziju. dabiigajaas beerns var nomirt, vinjam var tikt saspiesta galva, sieviete var visu muuzju peec tam churaat biksees pie katras iekleposanaas, iedziivoties nepareizos saaugumos peec pliisumiem, nomirt no noasinjoshanas,tikt pie orgaanu pliisumiem utt.
lv tiek ljoti popularizeetas dabiigaas dzemdiibas bez atsaapinaashanas tikai taadeelj, ka truukst katastrofaali aarstu,liidzeklju un medpersonaala,lai vareetu piedaavaat vairaakas opcijas. ir eertaak un leetaak, ja sieviete pati spiezj aaraa mazo vienatnee kaadaa kaktinjaa dzemdiibu namaa bez iipashas uzraudziibas. attiistiitajaas valstiis izveeli kaa dzemdeet, atstaaj sievietes zinjaa un ja arii ir jaamaksaa ekstra nauda , vienalga sanaak leetaak kaa latvijaa.
06.02.2013 17:47 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
in_love, tur jau tā lieta, ka Zviedrijā tā nav kaut kāda ekstra par astronomiskām summām, tā ir norma, kuru pieņem par pašsaprotamu! ;) Vēlreiz piemērs ar zobārstiem - nu taču jums gan jau, ka zobus labo ar šprici, tā šodien ir prezumpcija, ka, iekams pacients pats nepaprasa, ka šprici nevajag, taisīs ar un nejautās. Manā bērnībā līdz gadiem 11-12 tādas lietas nebija un toreiz arī vairākums teica, ka "tu jau liela, vari paciest!" Bet redz kā viss nonāca līdz tam, ka šodien zobārstniecībā šprice ir norma, kaut gan pagājušā vasarā veselus 2 zobus palūdzu labot bez šprices, jo nebija nepieciešams to taisīt. Tāpat to kobru varu "apēst" bez anestētiķiem...
Starpcitu, mani nedaudz tā samulsināja tavs komentārs...
Vai uz pašizaugsmi tendētam cilvēkam, modernam un izglītotam ir jābūt supervaronim, kura nebaidās ne no kā, kurai nekas nesāp un viss ir vienalga? Manuprāt, tu mani esi pārvērtējusi vai esi sasaistījusi nepareizi dažādas lietas. Diezgan muļķīgi bija izraut no kopējā konteksta atsevišķus teikumus, pasniedzot to citā gaismā. Labi saprotu kam ir nepieciešams izmeklējums. Runa ir par to - kādā veidā to veic. Tas, ka šodien daļai kaut kas nav izprotams vai pieņemams, nenozīmē, ka nākotnē tas nebūs iespējams.
Mans modernums arī izpaužas tur, ka es virzos līdz ar zinātni uz priekšu, meklējot un pieņemot dažādas jaunas iespējas medicīnā un jebkur citur.

neparastā es domāju visas tās, kuras ir par ķeizaru, vai, kurām ķeizars ir nepieciešamība, pilnīgi saprot visus riskus. Starpcitu, ko tu ieteiktu sievietei, kura nevar dzemdēt dabiski (nav problēmu pa siev.līniju, bet citu iemeslu dēļ), kurai nedrīkst veikt epidurālo un, kurai ir augsts risks nepanest pilno narkozi Ķeizara variantā?
Nedzemdēt vai riskēt?
Es domāju ir saprotams, ka katra pati apzinās tās riska robežas, kuras pārrunā ar savu ārstu un tikai kopā ar ārstu izlemj to, kā un kādā veidā notiek dzemdības, un tieši kam par labu izdarīt izvēli, izvēloties labāko no sliktākajiem variantiem.
06.02.2013 17:50 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
kolonoskopijas laikā nekad nelieto pilno anastēziju jo tā jau ir smagā artilērija

Man lietoja. Pēc tam nevarēju pamosties. Ja man būtu pa tiešo, es būtu atstiepusies ne tikai no sāpēm, bet no tās apziņas vien, ka kaut ko bāž iekšā.
06.02.2013 18:01 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Nu nez, man nešķiet, ka anestēzija būtu kaut kas labs. Zobiņus laboju arī bez un dzīva esmu. Un it īpaši bērniņa dzimšanas laikā... gribas taču to piedzīvot nevis tikai akli sekot vecmātes teiktajam, kad spiest un kad elpot. (t) Par ķeizaru pēc pašas izvēles nemaz nerunājot...
06.02.2013 18:02 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Salome-vecmaatei silti iesaku klausiit,jo vina loti labi redz ,kas un kaa , kaa jaspiez uttKlausot vecmaatei nebuus pliisumu,acis sarkanas peec dzemdiibaam...!Es pat aizmirsu par saapeem:DKlausiijos vecmaatee loti nopietni-izspiedu savu 4kg200gm puiku bez pliisumiem:)
06.02.2013 18:06 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
man prātā nāk kobras rīšana. visas trīs reizes esmu rijusi BEZ anestēzijas, jo manā pilsētas slimnīcā nepiedāvāja, bet zinu, ka Rīgā laikam ir tāda iespēja.

šī procedūra ir labā, esmu pie viņas pieradusi, nevajag ne narkozi, ne ko citu :D
06.02.2013 18:07 |

Reitings 16208
Mans "suliigums" visaa bija tas,ka 13 st bija jaagul vienaa pozaa...!:D
06.02.2013 18:07 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Esmu jūtīga pret sāpēm un neredzu neko skaistu, patīkamu vai izbaudāmu tajā procesā, tāpēc izmantotu visu, kas būtu pieejams, lai izvairītos no sāpēm. Ja ir iespēja no sāpēm izvairīties, tad es noteikti neiešu tēlot varoni un mocīties, lai tikai pēc tam varētu stāstīt kā es visu pārcietu un izturēju.
06.02.2013 18:08 |

Reitings 677
Reģ: 05.02.2010
Krista protams, ka es to saprotu.
Bet tomēr, es uzskatu, dabīgas dzemdības ir daudz labākas. Tas ir man subjektīvais viedoklis.
Vienkārši lietas par ko tiešām būtu jāsatraucas, par tām tiešām neviens nestāsta,tāpēc lielākā daļa sieviešu domā, ka viss ir jauki un skaisti. :(

Spotorno vispār nekur neredzēju komentārus, ka meitenes teica, ka jau ir apspriedušās ar saviem ārstiem utt. Protams, ka uz priekšu nevajag neko plānot. Bet ja pati sieviete vēlas ķeizaru, nu tad tas man liekas slimi. Pēc principa, kāpēc būvēt māju, ja var nopirkt jau gatavu?
Apmēram tā.

Bet labi, attīsties kopā ar savu zinātni. un priecājies, ka Tavā valstī viss ir tik ideāli.
Kad "mēs būsim attīstījušies tiktāl", tad jau noteikti arī Tu to zināsi ;)
06.02.2013 18:24 |

Reitings 5709
Emmanuelle, es par to, ka pie epidurālās anestēzijas pati sieviete nejūt, kā bērniņš virzās pa dzemdību ceļiem. Ir tikai jāpaļaujas uz vecmāti.
06.02.2013 18:27 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Emmanuelle, es par to, ka pie epidurālās anestēzijas pati sieviete nejūt, kā bērniņš virzās pa dzemdību ceļiem. Ir tikai jāpaļaujas uz vecmāti.

Tev nav vajadzības just kā viņš pārvietojas pa dzemedību ceļiem. Un uz istumšanas brīdi kad ir vajadzība just kontrakcijas, EA vairs nav, tiek dotas tādas devas lai uz izspiešanas brīdi tu visu justu un būtu vieglak piedzemdēt, bet vecmāte tāpat jāklausa jebkurā gadījumā.
06.02.2013 18:31 |

Reitings 16208
Atceros ,ka bija gruuti,bet atceros to neizsakaamo prieku,kad redzeeju savu beerninu!Saapes ,gruutiibas tajaa pasaa laikaa aizmirsaas...Saakaas jauna dziive,ar jauniem pienaakumiem:)
06.02.2013 18:31 |

Reitings 7682
Man lietoja.
Nu neticu, ka lietoja to pašu ko lieto lieto lielajās operācijās. Man teica, ka tādas nekad neizmanto priekš tik ārstam vienkāršas procedūras.
06.02.2013 18:33 |

Reitings 5709
Kā nav vajadzības just?? :D Nezinu, es no daudzām sievietēm esmu dzirdējusi, ka pieklusina ne tikai kontrakcijas, bet arī visu pārējo, kā rezultātā pati nesaproti, kas tur notiek. Es tā noteikti nevēlētos. Bet, protams, jauki, ja ir tāda opcija, ja nu tiešām ir dikti lielas bailes no sāpēm vai vēl kādas problēmas.
06.02.2013 18:38 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
starp citu, ķeizara cenas ir ļoti dažādas. Nesen skatījos, ka Stradiņos bija ap 1500ls, bet citās pilsētās pat 400Ls. Laikam Kuldīgā. Bet nu Kuldīga arī bailes iedvesusi, jo lasīju, ak 2012. gadā ārstu dēļ nomira 2 bērni, vienai bija nozīmēts ķeizars, ārsti teica, ka vēl neesot laiks un rezultātā bērns piedzima nedzīvs, otrai vajadzēja steidzamu ķeizaru, bet arī ārsti nokavēja. Mani baida arī sāpes. Man ļoti tuvs cilvēks - māsa zaudēja bērniņu, jo nejūtot spārdīšanos 2 diena, aizbrauca uz Tukumu, tur pateica, ka tonīšus dzird, kaut gan tā bija viņas pašas sirds. Lika gaidīt vel 2 dienas, aizbrauca pie sava ginekologa, kurš paziņoja bērna nāvi, NEIZRAKSTĪJA nomierinošus līdzekļus, palaida mājās un bija jāgaida vel diena vai divas līdz dzemdībām. KUR pie velna ir līdzjūtība? Tas, ka tavā ārsta karjera ir neskaitāmu abortu, bērniņu nāvju, nenozīmē, ka mammai, kurai bērns ir pirmais, no ta ir vieglāk. Pagājis gads, bet vel joprojām neviens nav pateicis, kas bija pie vainas. Sūta šurp, sūta turp un beigās pat vēl uzzina, ka kādu iekaisumu viņš līdz galam nelika izārstēt. Un pašam - nekas, Ventpils šefs kā nekā. Riebjas, riebjas, riebjas šie nolaidīgie ārsti
06.02.2013 18:46 |

Reitings 7682
Kā nav vajadzības just?? Nezinu, es no daudzām sievietēm esmu dzirdējusi, ka pieklusina ne tikai kontrakcijas, bet arī visu pārējo, kā rezultātā pati nesaproti, kas tur notiek
Tas esot tadel ja lietojot EA ta lidz izspiesanas bridim neiziet :) Vai ari tada gadijuma ka mana masica, speciali teloja, ka akal jut sapes un lai ielaiz kartejo EA devu, bet izradas, ka tas driz jau bija jaiet uz galda un del neizgajusas EA, nejuta pati kontrakcijas kad jaspiez. Bet realitatei tai nevajadzetu but problemai, jaklausa vecmate kad nak kontrakcija un cik ilgi jaspiez :)
06.02.2013 19:55 |

Reitings 537
Reģ: 07.07.2011
kurš paziņoja bērna nāvi, NEIZRAKSTĪJA nomierinošus līdzekļus, palaida mājās un bija jāgaida vel diena vai divas līdz dzemdībām.

Mans Dievs, un kā viņa varēja tās divas dienas normāli dzīvot?
06.02.2013 20:02 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
tas bija grūti mums visiem. es tiešām nesaprotu, kā ārsts var likt vel 2 dienas dzīvot ar mirušu bērnu ķermenī. Rēķinot, ka no miršanas varēja būt pagājušas arī kopumā 5-6 dienas līdz dzemdībām, laikam nevienam ārstam neienāca pratā, ka notiek asins saindēšanās. briesmīgi.
06.02.2013 20:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits