Lietas,ko neviens nestāsta

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Grūtniecēm labāk novērsties no šīs diskusijas :D

Noskatijos šito video, ir protams līdzīgam tam : http://youtu.be/pfycjhfupjY

Un tiešām grūtniecības laikā, sieviete svīst kā cūka, čurā biksēs, bērns sper pa ribām, vienai tur vēl kājas nervam gulēja virsū,ka viņa nevarēja pastaigāt un dzemdībās kakā, tur viss lejā plīst vaļā, pludo asinis, un kas notiek ar palcentu??? :o

Kas ir lietas,ko neviens nestāsta par grūtniecību ?
Māmiņas sarosās, gribu sulīgus briesmu stāstus!
05.02.2013 09:54 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
jodo, es jau biju gājusi ar bravurīgu noskaņojumu, ar to, ka nu nekas man nesāp, esmu no dzelzs. Ahā, protams, viss bravurīgums izgaisa tiklīdz izģērbos, sasalu kā ledus gabals (tur bija silts), nagi violeti, lūpas zilas, kā mūmija... un lai cik es nemēģināju domāt par Maldīvu salām, par mīlēšanos vai sazin kādām jaukām domām... nu nekas nesanāca.
Turklāt man ārste paskaidroja, ka tā patiesi nav tikai psiholoģiska problēma, tā ir atsevišķa pat savdabīga problēma, ko sauc par vagīnismu - ar gribu nesaistītas muskuļu kontrakcijas. Citiem šī problēma sagādā raizes arī dzimumakta laikā, nu man nav tik traki, man tas izpaužas tikai ģinekoloģiskos izmeklējumos. Turklāt pēc uzbūves esmu ļoti sīka, tāpēc viss kopumā arī rada sāpes.
Tāpēc tā notiek, un par to nevajag ne kaunēties, ne smieties, jo kā izrādījās tādu kā es ir ļoti daudz, problēma tajā, ka ļoti daudzām ir kauns to atzīt, mokās vai nu vispār neapmeklē...
Viena no lietām, ko neviena nestāsta...
06.02.2013 14:20 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
patiesībā pilnīgi viss slēpjas galvā, bet to visu kontrolēt utt., ir liels darbs, māksla, un retajam izpildāms.
06.02.2013 14:21 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Galvā slēpjas arī ķermeņa uzbūve un ģenētika? Es pati ļoti atbalstu to ideju, bet neesmu pārliecināta, ka VISOS gadījumos tā ir.
06.02.2013 14:23 |

Reitings 4183
man prātā nāk kobras rīšana. visas trīs reizes esmu rijusi BEZ anestēzijas, jo manā pilsētas slimnīcā nepiedāvāja, bet zinu, ka Rīgā laikam ir tāda iespēja. ;)
06.02.2013 14:24 |

Reitings 903
Reģ: 26.03.2009
Gribu bērniņu, tāpēc mani nebiedē visi šie stāsti un video! :) Cenšos noskaņot sevi pozitīvi, jā, sāpēs, plīsīs un pludos tur viss, bet visas sievietes kaut kā ir tikušas tam pāri, ar ko tad es sliktāka? :) Galvenais domāt gaišas domas!
06.02.2013 14:24 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Vai tad visas tās anestēzijas neietekmē organismu uz slikto pusi? it īpaši, ja bieži lieto?

man likās, ka tas nekas labs, lai pie katra ārsta apmeklējuma prasītu. Spēju arī saprast, ka ir cilvēki, kas nevar izturēt, bet nu pie zobārsta pietiek ar parasto šprici, lai neko nejustu, priekš kam sevi bendēt ar pilno narkozi, bet nu laikam es esmu pavisam savādāka, jo man pirmo reizi špricēja zobārsts tikai tad, kad 4 zobus rāva ārā, un par ginekologu vispār nerunāšu, man tā ir tikai parasta apskate.
06.02.2013 14:25 |

Reitings 4183
_paris, nu protams, ja bērna galva ir divas reizes lielāka, nekā mātes gurni, tad nekāds domu spēks nelīdzēs, vienīgi ķeizars. :D bet ir dzirdēti gadījumi, ka ar pašiedvesmu no nāves gultas bezmaz piecelies.
06.02.2013 14:31 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Nejūt pašu griezienu, bet tās kontraksciju sāpes arī ir šausmīgas.

tas ir tīri personīgi, kā kurai. Iepriekš minēju, ka draudzene juta un sāpēja vājprāta, tādas karstas asas sāpes.
06.02.2013 14:32 |

Reitings 7682
... starpcitu, esmu dzirdējusi, ka Ķeizaru var veikt arī daļējā narkozē (ne epidurālā), ka lejasdaļa ir atsāpināta, bet augšdaļa dzīva.
Varbūt tevi pārpratu, bet ķeizaru taču taisa prakstiksi tikai ar daļējo anastēziju. Pilno izmanto patiesība retos gadījumos, tikai tad ja mātei vai bērnam ir kādi sarežģījumi, nemācēšu gan uzskaitīt kuri.
06.02.2013 14:39 |

Reitings 7682
Un tas pats attiecas uz kolonoskopiju. Vienkārši zem katras kritikas tās izmeklēšanas metodes
kolonoskopiju Latvija veic ar anastēziju :) Man divas reizes taisīta Kuldīga slimnīcā, abās reizēs man nejautājot, ielika vēnā katetru un ievadīja anastēziju. et tā protams nav nekāda spēcīgā anastēzija kuras lieto lielajās operācijas :) Tu pāris sekunžu laikā atrubies, pamodies jau savā palatā, stundas laikā galva jau skaidra un vari doties mājās, ar auto gan nav ieteicams braukt. :)
06.02.2013 14:43 |

Reitings 7682
Starpcitu, man tēvam brukas operācija bija nepilnajā anastēzijā, nejūtīgs viss sākot no krūtim uz leju, bet pats pamodies,vienīgais ir iedota nomierinoša tablete :)
06.02.2013 14:44 |

Reitings 1602
Beibe.Marta, tu tā runā, it kā es to nezinātu ;) Man to kolonoskopiju taisīja 2x. Pirmajā reizē Diagnostikas centrā ar šprici, kur galva apdulla, bet sajūtas nepazuda. Rezultātā tas izvērtās par reālu murgu, es domāju, ka tās ir manas pēdējās minūtes, jo sajūtas bija tādas, it kā zarnas no iekšpuses griež ar skalpeli!!
Un otrreiz jau taisīja pilnīgajā narkozē, kas arī nebija diez cik patīkami, jo es negribēju mosties no narkozes. Māsiņas bija reāli pārbiedētas! Lieki teikt, ka mostoties no narkozes es vēmu, viss reiba un arī jau domāju, nu viss...

Tāda lūk ir mana skarbā pieredze ar izmeklēšanas metodēm Latvijā :)
06.02.2013 14:48 |

Reitings 7682
Interesanti jo man asistējošā māsiņa teica lai neuztraucos, kolonoskopijas laikā nekad nelieto pilno anastēziju jo tā jau ir smagā artilērija un pārāk nopietna lieta lai to nelietotu tik vienkāršai procedūrai, lieto pavisam vieglu lai pacients atslābinātos un uz laiciņu ieslīgst vieglā miegā, bet nav jābaidās, jo neko tāpat nejutīs, es nejutu ar. Man ar bija bail par pamošanos, solīja, ka problēmas ar pamošanos no šādas vieglās devas neesot, protams pirmajās minūtēs galva kā ar vati piebāzta, atceros, ka kautko bezsakarā muldēju istabas biedrenēm :D Runāt bija grūti jo likā, ka mēle neklausa un mute nekustas tik ātri cik vajag :D

Bet tas viss stundas laikā ātri izgāja.
06.02.2013 14:57 |

Reitings 7682
* lai to lietotu tik vienkārši procedūrai
06.02.2013 14:58 |

Reitings 472
Reģ: 11.07.2010
Spotorno sevi šeit pozicionē kā ārkārtīgi izglītotu, uz pašizaugsmi tendētu un modernu sievieti. Bet viņas komentāri ārkārtīgi bieži atstāj nepatīkama un mazliet aprobežota cilvēka viedokli.

Nu es neticu, ka nevarētu šodien izgudrot tādu USG aparātu, kurš izpētītu sieviešu dzimumorgānus BEZ tā draņķa ievadīšanas (attiecas uz spoguli arī).
Bez spoguļa ievadīšanas tev nepaņems citoloģisko uztriepi, laikam lieki stāstīt, cik svarīgi tas ir.

Tāpat par dzemdībām... starpcitu, esmu dzirdējusi, ka Ķeizaru var veikt arī daļējā narkozē (ne epidurālā), ka lejasdaļa ir atsāpināta, bet augšdaļa dzīva.
Jā, to veic tieši tā, arī Latgales mazpilsētās.

Un tas pats attiecas uz kolonoskopiju. Vienkārši zem katras kritikas tās izmeklēšanas metodes!
Kā citādāk apskatīt no iekšpuses zarnu gļotādu? Cilvēki, kam agrīni diagnosticē resnās zarnas vēzi vai kam šādi tiek veiktas ārstnieciskas manipulācijas, ir tīri priecīgi par to! ;)

Vārdu sakot, viss ir attieksmē. Vieni cilvēki sakodīs zobus un noskaņos sevi - tas taču manis labā, ne jau ārstam vajag to kolonoskopiju! Un otri šausmināsies par ārstiem, iekārtām, dumjiem zinātniekiem, kas neizgudro attiecīgos aparātus.
Jā, Spotorno, es saprotu, ka tev ir nepatīkama ginekoloģiskā apskate (ne tikai saprotu, zinu), bet nevajag tik ļoti bļaustīties par lietām, kuras, kā izskatās, līdz galam tomēr neizproti.
06.02.2013 15:02 |

Reitings 1602
Beibe.Marta Man vajadzēja kādas 4 stundas, lai atietu pilnībā.... Tāpēc, ņemot vērā gan savu pieredzi, gan to, ka perfekti zinu savu ķermeni, to, ka esmu patiesi izņēmums (neatklāšu te savus skeletus), bet man ir pamatotas bailes un uztraukums no dažādu izmeklējumu komplikācijām, nerunājot jau par grūtniecību un dzemdēšanu... :)

Ir pat tāds melnais humors starp ārstiem..."katram ārstam ir savu pacientu kapsēta..."
(Mana vecmamma aizgāja prom tieši ārsta kļūmes dēļ...).

Tāpēc man ir uzlikta ļoti augsta likme uz progresu medicīnā, un, tiklīdz es pamanu, ka kaut kur ir labāka iespēja kaut ko pārbaudīt vai ārstēt, griezīšos pie attīstītajiem, nevis paļaušos uz to, ka "visiem tā dara, nevienam nesāp un vispār viss ir skaisti un perfekti".

in_love tikai nesāc... ja pati nesaproti, ka nav visi vienādi, nu tad man atliek tikai priecāties, ka tev viss ir jauki un forši... Par komplikācijām laikam nedzirdēji, par modernajām izmeklēšanas metodēm arī...
Kā jau teicu, progress ir visa atslēga... ;)
06.02.2013 15:07 |

Reitings 60
Reģ: 20.04.2011
spotorno,

nu jā par vagīnismu esmu dzirdējusi. Vispār traki. Vienreiz arī skatījos vienu raidījumu un tur bija tieši par šo problēmu - sievietei neeenormālas sāpes sagādāja arī mīēšanās ar vīru, esot bijis tā, ka viņa bez maz jau raustījusies jau no domas vien, ka viņā tūlīt iees vīrs, bet, kad tas noticis, tad esot tādas sāpes, ka liekas, ka ar nazi griež. Viņu ārstēja gan psiholoģiski, gan fiziski, bet nu vieglāk no tā nav palicis.

es, protams, ne par vienu nesmejos, jo tā tiešām ir problēma. Bet nu lielā daļā gadījumu man liekas, ka tā tomēr ir psiholoģiska problēma, kas jārisina, "parakājoties sevī". It sevišķi, attiecinot to uz dzmedībām. Bet nu man pašai šogad jādzemdē, sevi jau laicīgi noskaņoju, ka "labi, tas traki sāpēs, nebūs labs sktas utt., bet es to noteikti pārcietīšu jaukā galarezultāta dēļ". Protams, ka bez atsāpinātājiem neiztikt. Tad jau redzēs, kā domas būs mainījušās pēc procesa :D
06.02.2013 15:11 |

Reitings 659
Reģ: 15.04.2009
Spotorno tu esi konkrēti tizla :D Es zinu cik ļoti ārstus uzvelk šitādas mīkstās kā tu :D:D:D:D:D LOSE, vēl pie tam resna:(
06.02.2013 15:16 |

Reitings 472
Reģ: 11.07.2010
Spotorno, es visu labi saprotu. Visi zina par komplikācijām, kuras ir gan visvienkāršākajiem medikamentiem, gan rutīnas procedūrām. Par to jau arī iet runa - ne visi ir vienādi, katrs kaut ko panesīs citādi. BET tas uzreiz nedod pamatu trakot un brēkt par šausmīgajām izmeklēšanas metodēm. Tās glābj dzīvības. :)
Nolaidies mazleit uz zemes, tas šobrīd tavā personības izaugsmē būtu progress. :)
06.02.2013 15:17 |

Reitings 1602
in_love, es jau esmu atradusi valsti ar tur pieejamo medicīnas kvalitāti un man nepieciešamo atbalstu :) Gan jau līdz Latvijai tas arī aizies :)
06.02.2013 15:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits