Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pirmsdzemdību panika.

Reitings 31
Reģ: 04.02.2013
Sveikas!
Man mazā ierašanās plānota tikai (jau) aprīlī, bet man jau ir pamatīgs stresiņš. Daudz ietekmē laikam tas, ka mana ginekoloģe nav īpaši runīga, nu jau ir par vēlu nomainīt.
Dažas paziņas arī gaida uz pavasari mazo, visu laiku tvīto, ka tik un tik dienas atlikušas, ir jau visu sapirkušas, tādos un tādos kursos ir bijušas. Un tad es sajūtos galīgi nelāgi, jo kursos neesmu bijusi, bet apsveru domu aiziet uz lekciju par dzemdībām. Vēl neeju, jo nezinu, vai man būs dabīgas dzemdības (iedzimtības faktori). Pirms pēdējā USG arī vēl negribu pirkt drēbītes priekš slimnīcas, mājās gan jau ir sanestas lietotas. Uzskatu, ka jaunas nav jēgas pirkt, izņemot pirmo komplektiņu.
Vēl ir jānopērk higiēnas preces sev, mazajam soskas utml.
Vai bez pēcdzemdību ir tik efektīva, vai pietiek tikai ar gulēšanu uz vēdera?
Dzīvoju burtiski blakus Stradiņiem, bet es nesaprotu- tad, kad man sāksies dzemdības, varu vienkārši, bez pieteikšanās iet uz slimnīcu? Un, ja tur nav vietas, vai nepieņem?
Tās, kas nav bijušas kursos, vai attieksme no ārstiem nav nosodoša, ja kaut ko nezini?
Kas vēl būtu būtiski zināt un atcerēties, no Jūsu pieredzes?
Zinu, ka daudz jautājumu- jo vairāk lasu, jo vairāk tie rodas :D Labāk nejautāšu par šuvēm, plīsumiem, klizmām utml, liekas, ka nu ir cauri, bet sprukt nav kur!
Milzīgs paldies jau iepriekš par atbildēm un pieredzi ;)
04.02.2013 20:19 |

Reitings 4073
Reģ: 07.06.2012
Kāpēc neapmeklē māmiņu kursus?
04.02.2013 20:22 |

Reitings 31
Es noskaidrošu vispirms ārsta vizītē, kādas dzemdības man būs, un tad plānoju apmeklēt.
04.02.2013 20:25 |

Reitings 4073
Bet tur jau nav tikai par dzemībām (es gan tieši nezinu),bet,manuprāt,tur māca,kā apieties ar bērniņu utt.
04.02.2013 20:27 |

Reitings 73
Reģ: 25.07.2012
Es arī nepameklēju nekādus kursus, jo negribējās vienkarši iet. Tev jau pateiks slimnīcā, kas ir jādara. Es gāju uz jogu, ļoti palīdzēja pareizi iemācīties elpot un atslābināties.
Jā, Tu vari vienkarši iet uz stradiņiem. Domāju, ka neviens Tevi nedzīs projām :D
Man nebija klizmas, griezumi, vienīgi viena maza šuvīte.
Vispār, neviens netaisa slimnīcā klizmu. Pati vari taisīt, ja gribas.
Nevajag uztvert to visu kā kaut ko briesmīgu, dzemdības paies ātri! Tas ir tikai mazs brīdis, kas jāpacieš, lai satiktos ar mazo brīnumiņu! Veiksmi!
04.02.2013 20:29 |

Reitings 31
Ar pašu zīdainīti man jau ir bijusi pieredze, tāpēc es par to nesatraucos tik ļoti kā par pašām dzmedībām. Topošajam papucītim gan vajadzētu lekciju par aprūpi apmeklēt, citādāk viņam viss šķiet tik vienkārši, laikam domā, ka piedzims jau staigājošs un runājošs ģēnijs :D
04.02.2013 20:34 |

Reitings 4073
Nebaidies,Amanda,nav tavs vīrietis vienīgais,kas tā domā :D
04.02.2013 20:35 |

Reitings 677
Reģ: 05.02.2010
Man laikam ir līdzīga situācija.
Gaidu uz marta beigām, kaut gan sajūtas, ka būs vai nu ātrāk, vai nu vēlāk :D
Arī neesmu bijusi uz kursiem, un arī es baidos no gaidāmā, bet tas ir tikai normāli.
Pagaidām to saprotu.
Arī man nekā īpaša nav sapirkts, drēbītes vairāk vai mazāk ir, ratus un gultiņu pirkšu, kad piedzims.
Tagad protams domāju, kaut tik tas viss ātrāk pienāktu, un paietu, bet reāli no dzīves praksē ir tā, ka no tā,no kā vienmēr baidamies ( piem, publiskas uzstāšanās, utt), nemaz nav tik trakas, pēc tam kad to visu jau esam piedzīvojušas.

Esmu sākusi lasīt grāmatu "Gaidības un radības ar prieku", nezinu kā citas meitenes, bet mani iedvesmo, un liek skatīties uz visu ar cerību staru, ka viss notiks tikai pozitīvi, un savadāk nemaz nevar būt :)

Ja vēlies vairāk par to parunāt, varam arī sarakstīties privāti, un dalīties pieredzē ;)
04.02.2013 20:36 |

Reitings 811
Reģ: 09.06.2011
Nu, nav tur ko stresot! Es arī negāju nekādos kursos un man viņus arī nevajag! Neviens par to arā nedzina, attieksme bija laipna un gādīga!
Plus sagatavo jau laikus mazajam pūriņu un sev mantas slimnīcai, lai miers!
Kad tev sāksies kontrakcijas, tad tu noteikti zināsi, ka būs dzemdības, to ne ar ko nesajauksi! :)
Dzīvo, nestreso! Nevajag sev izdomāt liekas problēmas!
04.02.2013 20:37 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Man arī negribējās nekādus kursus n stuff. Vienkārši atpūtos, dzīvoju, izbaudīju savu īpašo statusu. :D
Man arī nebija nekādas klizmas, plīsumu griezumu un citu šausmu, kas kavē atveseļošanos. Pats process gan ieilga, bet negribu stāstīt, jo gan jau, ka tādus šausmu stāstus esi atlasījusies internetā, kas, manuprāt, ir liela kļūda jebkurai nervozai mammītei pirms pirmajām dzemdībām.
Somu uz dzemdību namu skarāmēja mamma, aizveda draugs vienkārši tāpat. Iegāju iekšā, visu pirmo vakaru gulēju gultā un lasīju Vonnegūta Laikatrīci. :D
Vispār nejutu nekādu starpību attieksmē tādēļ, ka nebiju gājusi uz mammelīšu kursiem.
04.02.2013 20:38 |

Reitings 811
Reģ: 09.06.2011
Plus, par to ginekoloģi... Tev pašai ir jāuzdod jautājumi. Tas nekas, ka viņa nav runīga! Jādzemdē jau tev, ne viņai!
Un ne visām taisa klizmas un šuj! :) Tas atkarīgs no dzemdību norises! Tikpat labi, tu vari piedzemdēt viegli, bez nevienas pašas šuves! :)
04.02.2013 20:41 |

Reitings 377
Reģ: 29.11.2012
neparastā Ratus un gultinu nav pratigak pirkt neilgi pirms dzimsanas? :)

Ari gaidu mazo, bet man lielakas bailes no dzemdibam bija pirms paliku stavokli. Man vel lidz vasarai jagaida, varbut saksu uztraukties kad naks tuvak :D bet tagad uz visu skatos vesu pratu.
04.02.2013 20:45 |

Reitings 31
Un vēl man liekas, ka es no mājas nevarēšu iziet ārā, jo visu laiku tecēs piens un sūksies cauri drēbēm :D
Paldies, neparastā par piedāvājumu! :)
Esmu no tām, kas gaida mazo ar mīlestību, bet to nereklamē apkārt, publiski neizstutē vēderu un neglāsta citiem redzot, tāpēc, redzot, kā citas grūtnieces ceļ vēderu debesīs, jūtos, ka kaut kas ir palaists garām! Ceru, ka nevienu neaizvainoju :) Man arī ir tāds pamazs vēders, citi pat nezina, ka gaidu mazo, varbūt tāpēc šķiet, ka man jau dzemdības nedraud :D Bet, šausmas, attopos, ka jau rīt sāksies 30. nedēļa.
04.02.2013 20:47 |

Reitings 31
Man mammai abas dzemdības bija ar ķeizargriezienu, jo gurni ir par šauru, man arī nav nekādi platie, tāpēc jautāšu ārstei, vai pati spēšu dzemdēt.
04.02.2013 20:49 |

Reitings 677
DramaQueen Man ir kulba, kur mazo guldīšu pirmo laiku un vedīšu mājās :)
Negribu iespringt ar lielo lietu pirkšanu pirms laika,varbūt tas mazas māņticības dēļ, bet tāds nu tas "mūsu" lēmums ir.
Nav jau nekas tāds, lai to neizdarītu arī tad, kad mazais būs piedzimis :)

Bet arī, ko var reālu pajautāt ginekoloģei par dzemdībām?
Tiešām nesaprotu.. :D

Man liekas, ka daudz vairāk var tiešām salasīties netā.

Ance tas, ka TU pasaki,ka netā ir daudz šausmu stāstu, tas ir gan. Un tas vēl vairāk laikam biedē, bet manuprāt labāk sagatavoties uz piemēram trakām sāpēm, nekā domāt, ka paies 2h un mazais būs klāt, vai arī es nepareizi domāju?
04.02.2013 20:56 |

Reitings 31
bet manuprāt labāk sagatavoties uz piemēram trakām sāpēm, nekā domāt, ka paies 2h un mazais būs klāt

Pilnīgi piekrītu, tāda vispār ir mana dzīves taktika- citi sauc to par pesimismu, es- par reālismu. Vismaz tas aiztaupa vilšanos.
04.02.2013 20:58 |

Reitings 377
Reģ: 29.11.2012
A nu skaidrs, es jau domaju, mazo varbu pirmas naktis sev blakam guldinasi vai ka :D Es par sevi zinu - man jau tagad ir gruti nociesties neperkot nekadas lietinas un mantinas mazajam, mamma ari saka ka labak visu pec dzemdibam pirkt, bet es jau domaju ka sapirksos isi pirms, lai viss jau majas ir. :)
04.02.2013 21:07 |

Reitings 18
Reģ: 21.01.2013
es sevi cenšos noskaņot tikai pozitīvi :)

es domāju , ka labāk ir visu nepieciešamo sapirkt pirms, jo pēc tam jau nebūs laika staigāt pa veikaliem un savam vīrietim es neuzticu iet pirkt :D

man gan tik maijā būs, nevaru jau tagad sagaidīt mazo brīnumu :)
04.02.2013 21:53 |

Reitings 31
Jums lieli vēderi ir un daudz kg nākuši klāt? Man bail, ka pēdējā mēnesī dubultošos :D
04.02.2013 22:00 |

Reitings 677
Man bij tā, ka visu laiku nāca no 1kg-1,5kg.
Pēdējo reizi, kad biju, man bija mīnuss 1,3kg. Un kopumā man svara pieaugums ir apmēram 5-6kg.
Bet puncis jau ir liels :)
Un pats trakākais, ka būs vēl lielāks :D
04.02.2013 22:06 |

Reitings 31
Es pirmos 4 mēnešus tā novēmos (atvainojos par teicienu), ka svars ļoti kritās, bet, neparastā,, kāpēc Tev tā?
Man tagad apmēram 5 kg klāt, bet rēķinos vismaz ar + 10 kg.
04.02.2013 22:10 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits