Sveikas :)
Gribēju pajautāt, ko jūs par to domājat? Vai vispār ir likumīgi darbavietā ierīkot video kameras ar skaņas ierakstu? Pašlaik ir parastās, kur redz tikai bildi, tas man liekas pašsaprotami un ok, bet šefs "pa kluso" grib ierīkot ar skaņas ierakstu, lai dzirdētu, ko personāls runā. Man tas liekas nedaudz pāršauts par strīpu :@
Atkarībā, kādā darba vietā strādā. Ja tu strādā ar lielām materiālajām vērtībām - naudu, dārgu aparatūru - tad neko jocīgu neredzu, jo tās kameras tad tur ir tik pat tavai drošībai, cik materiālo vērtību saglabāšanai.
Ja nē... tad gan diezgan dīvaini.
Ja par to brīdina, izsakot to kā papildnājumu pie darba līguma, tad nu ko, visas tiesības. Runājot par "pa kluso" variantu, tad diez cik likumīgi tas nav gan.
No darbinieku puses, nu jā, neomulīgi, no darba devēja puses - tātad tam ir iemesls.
Pasaki šefam, ka videoierakstīšana ir jāreģistrē Fizisko personu datu aizsardzības reģistrā un bez darbinieku informēšanas videonovērošanu nedrīkst veikt.
Piemēram, klientu apkalpotāju pa telefonu, sarunas tiek irakstītas, un kā tiek minēts, tas ir pakalpojuma kvalitātes uzlabošanai. Un tas ir tikai normāli.
Nikita- viņam vienkārši nav pilns pulkstenis :D Viņš vienmēr visus apsūdz zādzībās, kaut gan pats nav pārbaudījis datu bāzē produkcijas atlikumu, viņam liekoties, ka nevar nekas tik ātri beigties :D
Tu pie viņa strādā, tādēļ priecājies, ka nav jātīra šefa zābaki. Momentā paspertu no darba, ja uzzinātu, ka mana tehniskā darbiniece forumā sašutusi par to, ko es gribu darīt ar savu īpašumu. Un gan jau ne pa velti apsūdz jūs zādzībās.
Uzņēmuma vadītājam ļoti konkrēti jānosaka mērķis, kāpēc viņs ierīkojis videonovērošanu un, jā, viņam uzņēmums jāreģistrē Datu valsts inspekcijā kā fizisko personu datu apstrādātājs. Savādāk tas ir pārkāpums.
Ja tā ir klientu apkopošana, tad, manuprāt, ir pilnīgi normāli, ja darba devējs vēlas dzirdēt arī to, kā tiek apkalpots klients. Būtu muļķīgi iedomāties, ka šāda veida kameras tiek uzstādītas, lai dzirdētu personāla klačas.