Nujā, jārūpējas par ādu, jālieto nekairinoši un mitrinoši produkti. Starp citu, man ir viena radiniece, kas aizbraukusi peļņā ārzemēs, un katru reizi, kad atgriežas LV, viņai pasliktinās ādas stāvoklis - ne obligāti psoriāze sametas, bet āda paliek šausmīgi sausa, jo ūdens te esot sliktāks.
Tā ikdienā iesaka lietot šampūnus ar darvu - no savas pieredzes saku, ka viņi ir ļoti dažādi, man palīdzējis ir Polytar, kā arī viens no daudzajiem krievu ražotajiem (citi nepalīdz, tikai smird...). Bet tagad lietoju vienu parasto pretblaugznu šampūnu ar tējas koka eļļu, manai galvas ādai riktīgi patīk + neož tik slikti kā tie darvas. Un, protams, arī nesalīdzināmi lētāks, nekā Polytar. Bet tas ir katram individuāli - katram pašam jāmēģina un jāeksperimentē, kuri šampuni palīdz, kuri nē.
Par ēšanu - pēc iespējas jāizvairās no visām lietām , kas ir neveselīgas - alkohola, kafijas, ļoti saldām / sāļām / asām / treknām / žāvētām / marinētām lietām, no cūkgaļas (he, varbūt to man teica tik tāpēc, ka dakteris pats bija ebrejs... bet es tagad gaļu vispār nelietoju). Eksotiskos augļus arī ar mēru lietot.