Eiro ieviešana Latvijā

Reitings 729
Reģ: 07.06.2012
Tātad tas ir oficiāli,no 1.janvāra mūsu valūta būs Eiro!
Kāds ir Jūsu skatījums par to visu? Man personīgi,asaras ir acīs,es pat nedomāju,ka tāda diena vispār pienāks. Nāksies paturēt kādu latu par piemiņu,lai vēlāk parādītu bērniem,kāda nauda Latvijā bija agrāk.. Pretīgi. Es nesaprotu,kapēc tautai neļāva nolemt? Man liekas,ka lielākā daļa nebūtu piekritusi! Latvija ir Latvija,tas vienalga,ka esam Eiropā un EU savienībā,tā bija mūsu valūta! :( Tiešām skumji palika.
Ja Jums būtu iespēja balsot,par vai pret,kuru Jūs izvēlētos un kāpēc? Būtu interesanti palasīt.
31.01.2013 16:48 |

Reitings 3022
Reģ: 29.01.2009
mani arī uztrauc cenu pieaugums (jo tāds būs) un tas, kā viņi pārrēķinās algas. Nevar taču tupa 1:1 paņemt, piemēram, ja man alga ir 500Ls, tad nevar būt 500 eiras. Kredīts par mašīnu jau jebkurā gadījumā paliks 200 eiras mēnesī... bet nu es vairs ne par ko nebrīnos.
31.01.2013 19:35 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
ņam ņam, nu kā kā spriežam, kur tas uzņēmējs raus naudu? Vai arī priekš kam viņa raut naudu priekš darbiniekiem, ka tas var būt tīrais viņa profits?
31.01.2013 19:36 |

Reitings 42
Reģ: 28.08.2011
mani uztrauc kādas būs cenas, cik godīga notiks pāreja, kas notiks ar maniem uzkrājumiem un cik ātri tas viss noies pa burbuli un atkal maniem uzkrājumiem pienāks čiks.

Ja runa ir par naudas pāriešanu uz citu valūtu,tā nekad nebūs godīga,nevienos laikos tā nav bijusi. Cenas pacelsies,to nu varu garantēt. Gribu redzēt kas notiks ar ''biezajiem'',kuriem lielie uzkrājumi. Tiešām jāiegulda zeltā,jo tam jau vērtība nemainās.. :D Viss šis te uzdzen nelāgas domas par valūtas maiņu padomju laikos,omīte stāstīja,ka pamatīgi zaudējumi bija.
31.01.2013 19:36 |

Reitings 10475
Elīna, nu jā, tie drīzāk tādi jautājumi uz kuriem es zināju atbildes, tieši tādas kā Tu uzrakstīji.

Es esmu no tās paaudzes, kas mazliet atceras pāriešanu no no rubļiem uz "repšiem" un tad uz latiem un viss labi iekrātais, jo padomju laikā nauda bija, bet nebija, ko pirkt, tādēļ uzkrājumi bija tādi, ka Volgu varēja iegādāt, pārvērtās par čiku, pat ne par riepu tai Volgai!
31.01.2013 19:38 |

Reitings 1852
Visvairāk šajā visā padarīšanā mani uztrauc pārrēķins. Varu derēt, ka lielākā daļa uzņēmumu centīsies gūt maksimāli loielāko labumu.
Baidos, ka gandrīz visam cenas būs 1:1, bet, kas attiecas uz algām, pabalstiem utt tad droši vien, ka šī attiecība būs par sliktu ņēmējam.! :(
31.01.2013 19:39 |

Reitings 4298
Mans viedoklis laikam ir neitrāls, jo apsverot visus PAR un PRET tas viedoklis izlīdzinās.. Tomēr gribētos piekrist citātam "Vai nu Eiro 2014.gadā vai nu krievu rublis 2020.gadā".
31.01.2013 19:41 |

Reitings 10475
Freya, a ar ko atšķiras eiro no krievu rubļa 2020.gadā, vienalga tā ir savas neatkarības galīgā pazaudēšana, tikai krievi kaut kā liekas šausmīgāki, nekā tagad sponsorēt Kipras utt.?
31.01.2013 19:43 |

Reitings 287
Reģ: 26.08.2012
Es par Latvijas Latiņu. :D
Kaut kāda, manuprāt, maģija piemīt būs pašu latiņam.
Cerēju, ka vrb arī tautai dos viedokli, bet prōōtams, kā- NĒ.
Riebjas Latvijas Politika.
01.02.2013 00:06 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Vai nu Eiro 2014.gadā vai nu krievu rublis 2020.gadā
Protams, no tā viedokļa skatoties, labāk eiro :D Bet - pag, vai tad nav arī valstis ES, kas tomēr paturējušas savu valūtu?
Lai vai kā, ir jau, ir tie plusi eiro ieviešanai, bet tik un tā grūti atteikties no savas valūtas.
01.02.2013 07:48 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Jūs te baigi spriežat, ka tik cenas baigi neuzaug - it kā tas būtu tik easy, nu es nevaru tā vienkārši paņemt un negodīgi pārrēķināt, ir līgums ar veikalu par cenām, kuru uzrauga tas pats PTAC(cenas uzraudzīs), un cenas aprēķina pēc LV bankas kursa, nu nav tik viegli nošmaukt, ticiet man, vismaz lielajos veikalos - RIMI, Stockmann, Prisma u.c. Vienīgā iespēja, ka pats lielveikals uzliek citu cenu, noteikti ne piegādātājs.
01.02.2013 09:43 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Par uzkrājumiem neesieT naivas, nekas nepazudīs un nesamazināsies ja būs euro konts tagad atvērts. Pati jau divus gadus veidoju uzkrājumus euro kontā, iesaku arī jums. Pētiet valūtas tirgu un tad ejiet pie izdevīgiem nosacījumiem pārlikt savus ieguldījumus.
Lasot diskusiju saprotams, ka daudzas meitenes īsti nezina ne plusus, ne mīnusus, jo tās atrunas smuka/nesmuka valūta ir tikai tāds fun līmenis.
Būtiskākā problēma euro ieviešanai būs budžeta deficīta samazināšana un inflācijas ierobežošana, kas var veidot pretrunas: budžeta deficīta mazināšanai būs jāpaaugstina nodokļi, kas savukārt ietekmēs cenu līmeni. Arī nodrošinot straujāku ekonomikas izaugsmi radīs augstāku inflāciju.
Plusi - Straujāk attīstīsies ārējā tirdzniecība, jo būs vienota naudas vienība. Ārējie darījumi kļūs lētāki, jo atkritīs valūtu konvertācija. Sekmēs ārējo investīciju ieplūdi, jo zudīs valūtas maiņas kursa (arī devalvācijas) risks. Pieaugs valsts vērtējums finanšu tirgos, iegūstot labākus kredītreitingus. Un protams EURO ir pasaulē viena no svarīgākajām valūtām.
01.02.2013 09:51 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Kā vērā ņemamāko mīnusu redzu to, ka būs par vienu iespēju mazāk kā palīdzēt ekonomikai atveseļoties, ja nu atkal uznāk krīze vai tml. Jo nebūs iespējas, piemēram, devalvēt vai kā citādi darboties par un ap valūtu.
Arī tīri no personiskā viedokļa, protams, ir žēl, ka vairs nebūs latu, bet dzīvē viss rit un mainās, tā tam jābūt. Visādi citādi gan esmu par eur, esmu arī pie tā jau pieradusi dzīvojot ne - Latvijā.
01.02.2013 10:10 |

Reitings 856
Reģ: 12.03.2011
Zviedri gan malači - uztaisīja brēku par eiro ieviešanu un tagad dzīvo ar savām kronām. Tikai mēs, tupaki, sēžam un gaidām brīnumu.
01.02.2013 10:46 |

Reitings 1337
Reģ: 19.05.2009
Biju pret un esmu pret. Tur nekas nemainīsies.
01.02.2013 11:31 |

Reitings 217
Reģ: 15.11.2012
Eiro ieviešana jau paliek garlaicīgs un no.rāsts temats.

Ko jūs domājiet par to ideju, ka galu galā būs viena valsts: Eiropas savienotās valstis??? Par šo tik aktīvi nerunā, bet uz to jau virzās: kopīga valūta, kopīga pārvaldība, nav robežu starp valstīm utt. Būsim viens štats lielā valstī. :D
01.02.2013 11:41 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Esmu PRET.
Pirmkārt, jau nostaļģija, jo lats saistās ar bērnību, kaut ko tuvu un mīļu.
Otrkārt, nepatīk eIro tīri vizuāli.
Treškārt, atkal būs iemesls celt cenas, tarifus utml., bet algas jau paliks nemainīgas.
Arguments, ka iestāšanās ES automātiski nozīmē valūtas maiņu, neiztur kritiku, jo UK, piemēram, taču aizvien ir paundi. Tikai mēs, protams, pārāk mīksti esam, tāpēc jāklausa katrai Briseles pavēlei. Skumji.
01.02.2013 11:42 |

Reitings 2494
Esmu priecīga par šo notikumu.

Beidzot mums būs daudz priekšrocību.

Priecājos un gaidu 1.janvŗai pēc gada :)
01.02.2013 11:58 |

Reitings 61
Reģ: 27.11.2012
Man vairak uztrauc nevis eiro ieviešana, bet gan Latvijas konkurētspēja ES, eksports, lauksaimniecības un ražošanas attīstība. Eiro ieviešana ir neapšaubāmi liela priekšrocība, bet pie noteiktiem nosacījumiem. Šaubas rada tas, vai Latvijai ir šie nosacījumi.

Smaidu izraisa arī valdības paziņojums par to, ka valstīs, kurās ir/būs eiro veido/s ES kodolu, un tās ir lēmējvalstis ES. Nez kāpēc daudzi lēmumi ir atkarīgi no Lielbritānijas galavārda, un pat Norvēģijai ir sava teikšana ES. Valsts lēmējvaru galvenokārt nosaka nevis piederība kādam blokam, bet gan valsts ekonomiskie un politiskie resursi.

Izskatās arī tā, ka diskusijās netiek pamatīgi apspriesti ekonomiskie ieguvumi, bet gan bieži tiek spēlēts uz emocionalās nots. No eiroskeptiķu puses - vai kāds latiņš ir mīļš un foršs, bet no eiro atbalstītajiem - nebūs eiro, tad būs rublis! Manuprāt, tāda veida diskusijas ir destruktīvas.
01.02.2013 13:04 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Mana nostāja ir neitrāla.

Protams, lats ir skaista valūta. Patika tās jubilejas monētas. Man visas monētas ir sakrātas, tāpēc daudz arī nesūzos. :)

Pati jau 3 gadus dzīvoju ārzemēs. Ar euro esmu apradusi kā ar valūtu. Braucienos uz Latviju saskatu tikai ērtības.
Uzskatu tomēr, ka Latvijai šādas pārmaiņas laika gaitā būs ieguvums. Katras pārmaiņas informācijas trūkuma dēļ ir bailīgas. Tomēr viena lieta gan man lika pasmaidīt. Dažos komentāros manīju frāzes kā "tas taču ir mūsu latiņš" vai izteiktu frāzi ar domu, ka lats ir valsts vienojošs simbols. Manuprāt, par Latvijas sabiedrību jau sen vairs nevar teikt, ka tā ir vienota savā starpā, te nu tas "latiņš" vairs neko neglābs.
01.02.2013 13:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits