Dabīga matu krāsošana

10 gadi
Reitings 206
Reģ: 27.01.2013
Tā kā man ir plāni, trausli, lēni augoši mati, jau kādu laiku pildu savu apņemšanos nekrāsot matus. Viss it kā ir ok, jo mani mati ir dabīgi vidēji brūnā krāsā un tagad kļūst spīdīgāki, veselāki, bet pašķirstot vecās bildes secināju, ka man labāk piestāv tumšāks matu tonis.

Nesen uzgāju rakstu, kā brūnus matus padarīt tumšākus ar kakao, maltu kafiju un dažiem citiem dabīgiem līdzekļiem un plānoju rīt izmēģināt.

Līdz ar to jautājums - vai kāda no jums, meitenes, ir izmēģinājusi šādu alternatīvu ķīmiskai matu krāsošanai un kāds ir rezultāts?

Noteikti kāda pieminēs hennu, tāpēc uzreiz saku - maniem matiem no tās rodas rižs spīdums. :D Varbūt vienkārši neesmu atradusi pareizo veidu, kā to lietot.
30.01.2013 22:03 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
ar ozolkoka mizu man agrāk ieteica skalot matus, lai netaukojas... šis novārījums arī deva skaistu nokrāsu matiem :))
31.01.2013 00:01 |

Reitings 775
Reģ: 09.10.2010
Basma ir nekaitīga matiem un domāta tieši tumšiem matiem.
31.01.2013 03:18 |

10 gadi
Reitings 206
Dāmas, atskaite par krāsošanu. Nekas neizdevās!
Iespējams vajadzēja stiprāku kafiju vai ilgāk mērcēties. Duša arī izskatījās tā, it kā kāds tur kakas būtu izsmērējis. :D Vienīgais labums - mati ir mīkstāki, spīdīgāki.
31.01.2013 11:11 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
PinkPanda
Nekādā gadījumā nekrāso matus ar hennu-basmu neizlasījusi šo grāmatu http://www.hennaforhair.com/freebooks/ un nelieto t.s dabīgās matu krāsas ar gatavajiem toņiem, piemēram, tumši brūns vai brūnā henna un tamlīdzīgi, ja nepārzini sastāvus. Pirmkārt dabīgas matu krāsas ir tikai un vienīgi henna (lavsonia inermis, eksistē tikai vienā krāsā- oranžā) un basma (zils pigments). Visas "dabīgās"matu krāsas kas nāk dažādos toņos ir "kaķis maisā". Varbūt tā ir henna un basma,varbūt henna kopā ar sintētisko krāsu,varbūt henna ar saudzīgu sintētisko krāsu.Tu īsti nezināsi ar ko matus krāso līdz ar to nākotnē pastāv riski, ja izdomās likt sintētiskās krāsas vai balināt. Piemēram ja matos ir basma, balinot ir vērā ņemams risks, ka mati sanāks zilas pļuras tonī vai ja lietosi sintētisko hennu, nevarēsi krāsot standarta sintētisko krāsu,jo pastāv ne tikai risks uz neprognozejamu toni, bet matus nodedzināt, kamēr uz tīru dabīgo hennu ir droši likt sintētisko krāsu un tonis prognozejams.
Otrakārt īsti nezinot ar ko tu matus krāso, rezultāts ir pusprognozejams, var nokrāsoties iecerētajā tonī un var nokrāsoties pa pusei vai vispār nenokrāsoties.
Ja krāso matus dabīgi ir svarīgi zināt ko un kāpēc dara prognozejamam rezultātam!
31.01.2013 16:10 |

10 gadi
Reitings 206
Tieši par to zilās pļuras krāsu biju dzirdējusi, tāpēc arī baidos.
Pēc visas informācijas spriežot, laikam labāk padzīvošu vēl kādu laiku nekrāsojot matus.
31.01.2013 22:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits