kalpone ?

Reitings 43
Reģ: 10.07.2011
Pirms mēneša sākām dzīvot ar draugu kopā.
Vispār kopā esam jau vairākus gadus un līdz šim viņš vienmēr bijis diezgan čakls un citreiz pat šķita, ka drusku par daudz pedantisma, bet nu tas vairāk izpaudās tajā laikā, kad uz pāris mēnešiem biju pie viņa kojās padzīvot pa prakses laiku. Vienmēr aizrādīja, ja nebiju kaut ko izdarījusi vai sakārtojusi- likās pedantisks.
Bet nu...sākām dzīvot kopā un praktiski jau no pirmās dienas sācis mani uztvert vairāk kā kalponi. Darbu dalīšana ir praktiski tikai strīdu iemesls, ja gribas pastrīdēties, tad var mēģināt aizrādīt viņam, ka man ir jādara visi darbi.
Tagad ir sesijas beigas, daudz brīva laika, tad nu arī varu čubināties kā pelnrušķīte, lai kā besītu, ka viss jādara man.
Tūlīt sākas 2.studiju semestris, lekcijas līdz 8iem vakarā, man fiziski nebūs laika un spēka būt viņa personīgajai mājkalpotājai na haļavu, nē- ne jau par naudu iet runa, bet kaut vai par novērtējumu vai paldies.

Kā skaidrot to, ak tiklīdz sākam dzīvot kopā darbi jāveic nevis MUMS, bet MAN ?
Kā panākt, lai viņš sāk uztvert saimnieciskos darbus par kopdzīves sastāvdaļu ?
30.01.2013 19:01 |

Reitings 5478
Reģ: 29.01.2009
Mums nekad tādas problēmas nav bijušas un neizskatās,ka arī būs!
Sākumā jau vīrs uzsmēja,ka nu tik man bez maz visi darbi būs jādara utt.,bet nu beigās man pat puse no tiem visiem darbiem nepalika.Ok,ēst gatavošana lielākoties ir uz maniem pleciem (jo viņš parasti pārrodas vēlāk no darba pa mani un ilgāk strādā),bet es par to nesūdzos,jo viņš ir pārsvarā tas,kas visu pārtiku sapērk.Ja zinu,ka vēlu būs mājās,protams,pati visu sapērku un kārtībā.Taču visus mājas uzkopšanas darbus lielākoties veic viņš.Manā pārziņā virtuve,viņam viss pārējais :)
31.01.2013 10:18 |

Reitings 5478
Jā,un nekad no viņa neesmu dzirdējusi frāzi,lai es pati izdaru vai viņam ir slinkums.Kaut vai,ja esmu slima,tad uztaisīs man ēst,lai ir ko pa dienu paēst un pašai nebūtu jādara.Nav mums tāda ļoti strikta darbu dalīšana.
31.01.2013 10:20 |

Reitings 680
Reģ: 01.04.2012
Sesilla palīdzēt tā ir patīkami līdz brīdim, kad vīrietis to uzskata par pašsaprotamu un nepasaka paldies, jo tas nav sievietes pienākums pienest tēju vai kūku. Protams, man savam vīrietim nebūtu žēl pienest kko, bet ja viņš sāktu ar mani tā runāt, ka tas ir mans pienākums es viņu sūtītu dillēs!
31.01.2013 10:22 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
nevienam nav pienākums otram kaut ko pienest, bet viss ko dari otram ir jādara no sirds un negaidot, ka otrs arī atdarīs ar to pašu. bet par ko var būt runa, ja izdevīgā brīdī otram iekodīsi- bet es tev uztaisīju tēju un tu man nē, kāds tu slikts utt....? nu kam tad vajadzīgi tie upuri un tējas tasīšana? tad jau tā ir liekulība , ja dara otram ko labu tikai gaidot arī ko pretīm
31.01.2013 10:29 |

Reitings 160
Reģ: 09.01.2013
Man ar puisi viens no nosacījumiem ir tāds: viens taisa ēst, bet otrs mazgā traukus.. :) Tā kā man patīk gatavot, tad no trauku mazgāšanas sanāk izvairīties.. :) Parasti sestdienas mums ir lielās tīrīšanas dienas,kad abi kopā satīram dzīvokli.. neuzskatu, ka katru dienu ir jāberž grīdas.. Vispār man ir paveicies ar superīgu puisi.. :) Audzis ar omīti tikai un visu māk pats izdarīt.. :)
31.01.2013 10:30 |

Reitings 680
Reģ: 01.04.2012
Sesilla tieši manas domas!
31.01.2013 10:34 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
vispār vēl ko esmu pamanījusi, liekas daudzām meitenēm mājas kārotšana ir teju zobu sāpes.
Man atkal tieši otrādi, tā ir zināma meditācija/sports. Tāpat kā gatavošana ēst, esmu pilnīgi citā pasaulē procesa laikā.Nav laika domāt sliktas domas un atriebības ko tas otrs tagad darīs, ko es varēšu pieprasīt. Mans vīrs ļoti novērtē to ir ļoti lepns, lai gan bieži saka ka negrib mani mocīt mājas solī, noalgos mājsaimnieci, kas atnāk pāris reizes nedēļā iztīrīs visu, taču man ir baigs niķis - nepatīk sveši cilvēki majās, mājas solis sagādā zināmu baudu.
31.01.2013 10:39 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Jā - man arī līdzīgi, kā DIO!
6dienu rītos, kad draugs kursos - visam dzīvoklim mierīgi, lēnām pāreju pāri. Nekas traks jau tas nav, bet pēctam tāda gandarījuma un labi padarīta darba sajūta - tas tā ļoti pozitīvi uzlādē.

Te nav runa par katram savu lietu novākšanu aiz sevis vai milzīgajām ģenerāltīrīšanām, kad visa diena darbojoties jāpavada.
31.01.2013 10:53 |

Reitings 376
Reģ: 25.03.2012
mats matā kā DIO :)
31.01.2013 12:34 |

Reitings 1055
Reģ: 04.07.2012
Esmu studente, nestrādāju, ir diezgan brīva laika, savukārt mans draugs strādā svarīgā iestādē un viņš veic atbildīgu darbu, par kuru arī saņem pietiekoši, līdz ar to mums un arī man nekā netrūkst ( un te neiet runa par atbalstu un mīlestību, kas pats par sevi piederās attiecībām). Pēc darba viņš ir pilnīgi izpumpēts un arī brīvdienās viņam negrūžu birsti rokās. Turklāt man mājas uzkopšana nesagādā problēmas, es daru to labi un ātri :D piemērs, traukus viņš mazgā trīs reizes ilgāk nekā es un ēst gatavošana no viņa puses ir katastrofa.
Secinājums tāds: Viņš nes mājās naudu, atbild par tām lietām, par kurām es neko nesaprotu - uzpasē mašīnas un elektroniku mājās, nes smagumus un skrūvē plauktus. Savukārt es atbildu par to, lai mums viss būtu skaisti! Viss ir vienkārši. Un tas NEnozīmē, ka mēs nekad, nekad viens otram nepalīdzam.
31.01.2013 14:25 |

Reitings 8272
hmm . jautājums ir,, vai viņš tevi pilnībā apgādā? tu pati strādā? nu ja nē, tad vismaz daudzus darbus tev vajadzētu darīt. nu 2 cilvēki nevar mājās sataisīt cūku kūti, ja abi ir aizņemti. ja mans draugs gribētu kristāltīru māju, tad pats arī varētu pulēt. labi, es uztaisu ēst katru dienu un man tas problēmas nesagādā. traukus nomazgājam es vai viņš, reizēm arī viņi nostāv dienu un neviens par to nestreso. protams, nav jau tā, ka tur jau mušas riņķo, bet neviens neviens no mums nav pedants, un es par to tikai priecājos. nezinu, ja viņš tev liek katru dienu ar putekļu lupatu ložņāt, es to nedarītu. ja grib tik perfektu tīrību, tad lai tīra to, ko grib satīrīt. bez jāapzinās, ka tu esi tomēr sieviete un jāpagatavo kaut vai ēst un jānomazgā trauki. normāls vīrietis tevi neliktu pie plīts katru vakaru, ja tev līdz 8 vakarā būs mācības... bet jautājums, cikos tad tev viņas sākas? var jau arī šo to no rīta padarīt
01.02.2013 10:50 |

Reitings 8272
llemon ļoti skaisti visu izstāstīja un principā tādā attiecību modelī tā arī būtu jābūt :) mans draugs arī pats birsti paņem rokā, kad taisām lielo tīrīšanu vai reizēm vnk, kad ir mājās viens. labi, es vairāk varbūt kko satīru un mazgāju, bet nu vīrietis gādā par to, lai mājās nebūtu izdzisušu lampiņu un saplīsušas skapīšu durtiņas.
01.02.2013 10:53 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Reiz man bija attiecības ar mātes izlutinātu vīrieti, kurš pēc darba pārnāca mājas, uzlika kājas uz galda, ieslēdza TV un gaidīja, kad pienesīšu vakariņas. Kaut gan strādājām abi + es vēl mācījos. Viņambērnībā bija tāds ģimenes modelis - mamma vienmēr dancoja apkārt un visu ar karoti mutē ielika. Protams, mums par to bija strīdi, bet nekas nemainījās, izšķīrāmies.
Principā, es uzskatu, ja abi strādā, tad tur pat runas nevar būt, ka tikai sievietei ir jāpilda tā sauktie sieviešu darbi, bet vecis saņem visu gatavu un nevīžo pats sev pat sviestmaizi uzsmērēt vai savākt aiz sevis. Ja grib piesaukt Akmens laikmeta mamutu nesējus un ģimenes pavarda kūrējas, tad, lai nes tik treknu mamutu, ka sieviete var nodarboties tikai ar pavarda kuršanu.
01.02.2013 11:07 |

Reitings 826
Reģ: 27.04.2012
esmu tā audzināta, ka vīrietis vienmēr savu sievieti turēs "zelta"vietā.
ja sieviete palūgs palīdzību - viņš palīdzēs,
puteklīšus slauka sieviete, vīrietis - netīros darbus (grīdas utt)
trauki, gatavošana - abi kopā. ja nesanāk, tad tas, kurš mājās.

neesmu nekad aizdomājusies, kā tas ir, kad viss jādara sievietei. tie, kas tā uzskata, ir paši tā auguši (mamma visu izdarījusi), tādēļ vīrietim tāds priekšstats.
un es neuzskatu, ka pāraudzināšana kaut ko mainīs - iespējams, vīrietis kādu laiku tev palīdzēs mājas darbos, bet nejutīsies viņš īsti apmierināts, jo viņam ir iepotēta "cita pote".

Uzskatu, ka daudz var spriest pēc vīrieša ģimenes.
01.02.2013 11:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits