Man, savukárt, ir táds viedoklis, ka katram cilvékam piemít kaut káda veida atkaríba. Ikvienam. Dai varbút to pat neapzinás.
Un populárákás tautá ir alkohols, narkotikas(smékjéshana tai skaitá) un.. azartspéles.
Es savulaik gadu nostrádáju kazino un diezgan daudz varu pastástít par sho pédéjo atkaríbu. Tá tieshám ir slimíba. Un nevis vienkársi aiz neko darít, bet slimíba. Ar kuru ir tas gods man arí slimot.
Savulaik sasméjos, kad vienmér filmás vai kur nu sanáca redzét kadrus par anonímajiem alkoholikjiem, kas pieceljaas un savu tekstu sák ar "es nedzeru jau tik un tik dienas vai gadus". Likás, ká- tas var bút? Nedzer 10 gadus un joprojám skaitás alkoholikjis? Bet tá patieshám ir. Jo shís ir atkaríbas, kas cilvéku pavada visu múzhu.
Es savulaik aizgāju no kazino tieshi tā iemesla pēc, ka sāku spēlēt un ar prātu jau saproti, ka nav labi- īpashi, ja apzinies matemātisko patiesību, ka ilgterminjaa kazino VIENMĒR vinnē. Tas nepalīdzēja. Daudz jau nenospēlēju(salīdzinot ar citiem), bet, kad man bija 20mit gadi- tad vienreiz nospēlēju 150 latus, kas bija paredzēti samaksāt par skolu. Tad es sapratu, ka nu ir auzas pilnīgas. Es ļāvos pierunāties vienam draugam un pirmo reizi uz 3 mēnesiem aizbraucu uz Angliju- pastrādāju fermā. Kopsh tā laika es neesmu iegājis ne reizi viens pats ieks kazino. Jo zinu, ka labi tas nebeigsies.
Un tā ir slimība.. Kad āķis ir lūpā, tad nepalīdz nekas- un bieži vien jau spēlējot vienīgais par ko spēj domāt, ir- kā atspēlēties NĀKAMREIZ. Ejot garām spēļu zālei, ir gadījies, ka bezmaz rokas sāk trīcēt. Tas nav labi.
Kāds mans ieteikums Tavam draugam? Palūdz kādu, kas ir strādājis kazino, lai paskaidro vienkārsi matemātiski- kādas ir viņa iespējas vinnēt un tad kā risinājumu ATIET no shii ieraduma un slimības- aizbraukt kaut kur, kur NAV spēļu automāti vai kazino. Nomainīt vidi pilnībā.
Manā gadījumā vasaras darbs zemeņu fermā palīdzēja, jo vide bija pilnīgi cita un automātiski parādījās absolūti citas problēmas ar ko jātiek galā. Un nekādu automātu tur ar nebija.