es balināju melnus , bija tad arī jau autaugušas saknes, kādi 5 cm. izbalināju - saknes blondas, pārējie vidēji brūni, ar sarkanu atsitienu, sausi, trausli, nedzīvi - ĀRPRĀTS.
ko es darīju?
pēc kāda laika ieliku gaiši brūno krāsu iekšā, kas sanāca kā vidēji brūna, saknes vismaz bija brūnas un daudz maz sakrita ar pārējiem matiem.
tad jau - audzēju. pašai mati bija tā - līdz pusmugurai. paralēli audzēšanai, tomēr sanāca griezt, jo ar tādām pakulām uz galvas, dzīvot ir grūti. ikreizi mazgājot, tie saveļas un pat ar visbarojošāko masku , nav atšķetināmi. bet visa atslēga bija LAIKS!
nu ir pagājuši divi gadi un man ir mati līdz pleciem, veselīgi, vijīgi, atkopušies, tā kā ik pa laikam bija kaut kas krāsots - tas brūnais, tad nevaru teikt, ka dabīga tā matu krāsa, pa vasaru izbalēja līdz nedaudz tādiem blondiem, bet skaisti.. tad nu man tāda jaukta tā galva tagad ir - dabīgais ar to blondumiņu. tikai tagad, kad nogriezti ir visi tie mati, kas iepriekš tika balināti, es varu domāt par veselīgu, dabīgu matu audzēšanu. ceļš ir GARŠ! un nepatīkams. gali šķeļas, un man mati nebija neveselīgi. pirmā reize, kad tika pakļauti ķīmijai - šķipsnu balināšana pirms ntajiem gadiem, bet tad ar struktūru nekas nenotika. pēdējo reizi, kad balinātājs tika manos matos, tas viss beidzās ar sausajām pakulām. pacietība un nervi viennozīmīgi ir vajadzīgi, jo visu laiku gribās tos skaistos, dabīgos, garos matus, bet kamēr tev nav nogriezta tā matu daļa, uz kuras tikusi tā kaudze ar ķīmiju, neko nevar izaudzēt. tā kā maniem matiem visu laiku ir bijis spars - augt un būt veselīgiem, tad es nemaz nešaubos, ka tie ideālie mati pēc gadiem diviem man arī varētu būt :) ;)
meitenes, kurām šobrīd ir vēl tie melnie. neskatieties uz to, cik ātri tas notiek, skatieties uz saaudzīgo variantu, jo var sanākt tā kā man, bet var arī nesanākt.. struktūra var izmainīties un tad arī būs jātiek no tādiem matiem vaļā, audzējot un apbruņojoties ar pacietību, bet var gadīties, ka tik traki tie nebūs cietuši. domājiet, pirms bāziet sev galvā kārtējo ķīmiju. ;) lūdziet padomu frizierim ,pat ja izlemiet ņemt ar noņēmēju vai balināt, laikus gādājiet, lai būtu pie rokas barojošās maskas un eļļas, kuras matus atveseļos. pateicoties dažādiem produktiem, ārēji mati kļuvuši superīgi, gludi, zīdaini, vijīgi un nav tieksmes pūkoties. protams, ka viss atkarīgs no matu ikdienas, kā tos veidojiet, ja veidojiet, ko tajos lieciet.