Baltie plankumi uz ādas no solārija/saules

Reitings 482
Reģ: 02.02.2010
Es jau mokos ar viņiem kādus 4 gadus un liekas ka viņi itkā ir izzuduši un tad atkal parādās un tagad man ir nobērts viss vēders un mugura un esmu jau izmisumā kā cīnīties ar viņiem...dermatologe pateica, ka ja jau vienu reizi esmu viņus dabūjusi nu ta grūti būs tik vaļā...gribēju uzzināt kā jūs tikāt galā ar tiem..es jau tiešām sāku krist panikā jo pēdējās vasarās ārstēšanas dēļ nevarēju sauljot muguru utt, bet nu baigi labi izārstējās, jo viss vēders viņos jau.. :((((
26.01.2013 01:28 |

Reitings 433
Reģ: 09.10.2009
26.01.2013 13:14 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
hohotuška, ņemot vērā,ka tas nav nekas lipīgs, tad solāriju tīrīšana vai netīrīšana nav pie vainas. Vienkārši ar tumšāku iedegumu šī problēma paliek manāmāka. Kā arī sēnītei patīk siltums.
26.01.2013 13:16 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
otrs variants no kā var veidoties tie baltie pleķi ir no nenotīrītas kosmētikas , piemēram, smaržām, dezodarantiem, kremiem, tapēc pirms solārija apmeklējuma ir jānoņem visa kosmētika netikai no sejas, bet arī no ķermeņa
26.01.2013 13:40 |

Reitings 101
Reģ: 19.03.2009
Tieši šobrīd cenšos tikt no tiem vaļā. Pagājušajā nedēļā biju pie dermatoloģes. Viņa man izrakstīja smēri, kuru jālieto divas reizes dienā un speciālu šķīdumu (to sajauca aptiekā pēc dakteres receptes), kuru lieto vienreiz dienā. Viss zāļu kurss ilgst 30 dienas. Pēc tām 30 dienām var sākt iet uz solāriju, lai iegūtu vienmērīgu toni ādai.
Daktere teica, ka sēnīti var izraisīt arī antibiotiku lietošana, bet tā nav lipīga.
26.01.2013 15:37 |

Reitings 88
Reģ: 29.07.2010
Man arī bija šī problēma kāda pusotra gada garumā. Aizņemtības dēļ īsti neņēmu vērā to un pats no sevis pazuda. Protams, tas nav vispār nekāds ieteikums, jo otru reizi neuzdrošinātos vienkārši neko nedarīt! :D

Es gribēju aiziet pie dermatologa pārbaudīt dzimumzīmes un tādus kā nelielus izsitumus uz rokām, bet vēlējos painteresēties, cik apmēram tas izmaksātu un ar ģimenes ārsta nosūtījumu ir lētāk vai ne?
Varbūt varat ieteikt kādu labu dermatologu? :)
26.01.2013 16:04 |

Reitings 77
Reģ: 29.12.2012
bez vārda,
Viss zāļu kurss(paciņā bija četras plāksnītes, katrā plāksnītē 7 tabletes) maksāja ~30Ls, + 2 Nizoral ziedes(uz 2ned. viena) katra 7Ls. Kopā ar visu dušas želeju sanāca 50Ls, bet ir to vērts, jo efekts IR! Manuprāt, tikai ar ziedēm nevar šo sēnīti iznīdēt.
26.01.2013 16:13 |

Reitings 482
man gan viens dermatologs teica, ka nav lipīga gluži tā sēne, bet tomēr baktērijas ir baktērijas un no drēbēm, dvieļiem utt var nodoties...un cita dermotoģe teica ka solārijos viņas dabū, jo solāriju līdzekļi nav tādi kas notīra šo sēnīti...respektīvi , ja pirmstam bija meitene ar šo sēni, to infekciju līdzekļi nespēj notīrīt tādēļ un aiziet šitā pa rinķi tas viss :/
27.01.2013 05:10 |

Reitings 1319
Reģ: 11.10.2009
Cruel, es domāju, ka te iet runa par sēnīti, kuru var saķert solārijos.
Pati, kad apmeklēju solāriju- arī tādu noķēru, un tam pie vainas tas, ka solārīji netiek pienācīgi izdezinficēti.
27.01.2013 06:33 |

Reitings 482
tā..biju aptiekās un vienīgie šampūni ķermenim bija domāti matiem, kurus var arī ķermenim :D
27.01.2013 21:53 |

Reitings 616
Reģ: 01.12.2012
mana radiniece tādus dabūja pagājušogad - dermatoloģe teica, ka tā ir sēnīte (!) no gulošā solārija, kas nav kārtīgi iztīrīts. ilgi ārstējās un dārgi viņai tas izmaksāja, bet tagad ir vesela un tagad atkal iet uz solāriju...bet tikai stāvošo :D pēc viņas pieredzes es arī eju tikai uz stāvošo.
27.01.2013 21:58 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Man puisim bija balti plekji, un aarste teica, ka taa esot seeniite. Izrakstiija Nizoral shampuunu, ar to vajadzeeja saziepeeties un 8 min staaveet un gaidiit, kameer iedarbojas (atceros, jo vinjam shii proceduura ljoti nepatika). Ar vienu miniatuuru Nizoral pudeliiti pietika, lai izaarsteetos. Mani neaplipinaaja. Bet uz solaariju vinjsh neiet, gaaja uz baseinu, varbuut tur dabuuja.
27.01.2013 22:02 |

Reitings 52
Reģ: 22.01.2013
Tā ir sēnīte
27.01.2013 22:10 |

Reitings 221
Reģ: 27.01.2013
Man tādi balti plankumi ir apkārt dzimumzīmēm. Pirms pāris gadiem biju pie viena dermatologa Rīgā- ja atcerētos vārdu, nekad neieteiktu viņu. Katrā ziņā, mana vizīte bija īsāka par 3 minūtēm
Viņš paskatījās uz dzimumzīmēm (man arī uz sejas bija dzimumzīmes un apkārt balts pleķis), un vienkārši pateica, ka tā ir neārstējama slimība un man tādi būs visu mūžu. Uz redzēšanos. Man tad bija kādi 13/14 gadi? Asarām acīs izgāju no kabineta ,nekādas pārbaudes, ne īpašas apskates, un veids, kā tika pasniegta "diagnoze".... Pretīgi.
btw nekad neesmu bijusi solārijā, kaut gan ārsts vēl teica, lai izvairos no saules maksimāli un nesauļojos. Un tas arī viss.
Draudzenes brauca uz jūru, gāja sauļoties vasarā, un man arī gribējās un domāju - okjj, ja jau man būs tie mēsli visu mūžu, tad jau vienalga. Un devos līdzi meitenēm. Un no sejas pazuda tie baltie plankumi! Tagad pamazām skatos, ka sāk izzust arī no muguras pusē esošajām dzimumzīmēm, ne pa visam, bet baltums mazinās. Uz vēdera un pēcpuses gan vēl ir balti, bet nuuu, lieku visas cerības uz augstākiem spēkiem, jo vienreiz jau manas lūgšanas tika uzklausītas. :)
Btw - vairs ārstiem kaut kā neuzticos. Apnikusi šī nekā nedarīšana. Te tev nu bija - neārstējama slimība. Varēja vismaz pateikt, kas tad tā r par slimību, bet laikam - vai! aizmirsās. -.-
27.01.2013 23:06 |

10 gadi
Reitings 206
Reģ: 27.01.2013
Pašai nav, bet esmu redzējusi cik traki tas izskatās. Tik nesaprotu tās meitenes, kas neārstē to sēni un turpina iet uz solāriju.
28.01.2013 22:16 |

Reitings 1
Reģ: 22.04.2013
Jaa, ta sir diezgan nepatiikami...zinu, jo man tadi pasai ir!Arsts man izrakstija salicilskabi un ar to smeret plankumus. Man tie ir bijusi uz sejas ,uz vedera uz pleciem ,rokam un muguras...un biju tad pamatiigi nosaulojusies...paskats jau atbaidos!!!Tad vienkarsi negaju ne uz solariiju ,ne uz jurmalu parus gadus,bet tad atkal atsaaku,itka paris gadus nebija un tad akal saka paraadiities tad saaku smeeret ar salicilskabi un turpinaju,paris dienas nesaulojos un smeereju...tad turpinaju sauloties un atkal vis bija OK!Bet ka pavisam no tas atbrivoties,to gan nezinu!!Vienkarsi biezak pasmereet tas vietas kur bija plankumi ar salicilskabi un gan jau buus vis labi!!!:-)
09.05.2016 18:05 |

Reitings 746
Reģ: 29.01.2009
Nelasīju visus komentus, bet jau pašā sākumā pareizi bija minēts, ka tā ir sēnīte.
10.05.2016 23:48 |

Reitings 1
Reģ: 18.07.2016
Sveiki! Man ir nedaudz citāda pieredze, varbūt kādam noderēs.
Ja runa iet par baltajiem pleķiem uz sejas, ne vienmēr to var piesiet pie sēnītes. Savu diagnozi 100% nenoteiksi, jautājot sociālajos tīklos.
Man problēma ar baltajiem pleķiem uz sejas sākās jau agrā jaunībā ~ 7/8 gadi. Līdz kādai konkrētai brūnuma pakāpei tie neparādījās, varbūt bija, tikai ja ieskatās. Taču sejai apdegot, nākamajā rīta piecēlos ar baltiem pleķiem uz sejas. Dīvaini, bet tie vienmēr man izpaudās tieši aizbraucot uz ārzemēm. Pirmo reizi arī parādījās pēc ceļojuma. Un katra nākamā reize arī bija pēc ceļojuma. Tieši tie izteiktie pleķi. Nosliece tāpat vienmēr ir bijusi. Pieļauju, ka vienkārši ārzemēs vairāk sauļojos un āda tiek vairāk traumēta un asāk reaģē.
Pirmo reizi aizgāju pie ārsta, saspieda tik seju rokās, pagrieza uz vienu pusi, otru pusi un pasaka - sēnīte. Lieki piebilst, ka analīzes, manuprāt, ir pirmais solis uz diagnozes atklāšanu. Tās netika veiktas. Izrakstīja smēri. It kā smērēju, it kā pārgāja, bet tā arī nesapratu vai tas bija dēļ smēres vai vienkārši tāpēc, ka nogāja pats brūnums un sejas āda izlīdzinājās.
Tad kādus vairākus gadus dzīvoju mierīgi, līdz atkal aizbraucu ceļojumā. Parādījās tie paši pleķi. Neko dižu neiesākām, ja reiz tā ir sēnīte. Pirkām to pašu smēri, atkal nogāja pleķi, bet atkal nezinu vai līdz ar brūnumu vai pateicoties smērei.
Tad šogad atkal aizbraucu ceļojumā, nosauļojos brūna, vaigi nedaudz sārti, vakarā skatos - viss kārtībā, viss vienmērīgi, sapriecājos. Nākamajā dienā pieceļos un seja atkal kā dalmācietim. Nodomāju - pietiek! Neticu, ka tā ir sēnīte. Pireakstījos pie ārsta, kas manā skatījumā ir kompetents, t.i. visi tādi ir Veselības Centrā 4. Es iegāju kabinetā, sāku stāstīt savu stāstu, ka man teica, ka tā ir sēnīte, viņa pat kārtīgi nepārbaudījusi teica, ka tā noteikti nav sēnīte, sēnīte uz sejas metoties citā vietā, ne kā man - uz vaigiem un pieres. Tad kārtīgi mani pārbaudīja, izteica savu pieņēmumu, kas pēc analīzēm (kuras, starpcitu, jau bija gatavas nākamajā dienā), arī apstiprinājās. Tā ir atopiska alerģija, kuras pamatā ir IEDZIMTA jūtība. Es sīkāk atkārtot zinātniskos terminus nespēšu, bet vienvārd sakot, tā nav sēnīte, bet alerģija, kas ir iedzimta un medicīnā vēl līdz galam nav izskaidrots, kāpēc tā notiek. Prasīju, ko tad īsti darīt? viņa atbildēja, ka vislabākais veids, kā risināt problēmu, ir vienkārši izvairīties no ierosinātāja. Sauļoties ar mēru, nepārcepties, uz sejas vienmēr smērēt 50 SPF, var ar eļļu kopā, iedegums būs vienmērīgs. Jo baltie pleķi izstrādā pigmentu, bet ne tā kā pārēja āda, tāpēc atšķirās. Uz solāriju kategoriski neiet, katra solārija reize paaugstina ādas vēža risku par vairākiem procentiem. Bišķi jau žēl bija. Gribas būt brūnai kā šokolādei, bet vēlāk arī āda pateiks paldies, vecumā nebūšu tik krunkaina.
Vēl ieteica aiziet pie kāda alergologa. Varbūt viņš palīdzēs mazināt alerģiskos simptomus.
19.07.2016 13:12 |

Reitings 169
Reģ: 29.10.2015
Man bija pirms pāris gadiem visa mugura, arī parādījās, kad atbraucu no siltajam zemēm. Aizgāju pie dermatologa pēc vienas sievietes ieteikuma, dermatoloģe izrakstīja antibiotikas, kuras lietoju mēnesi + tā ziede + dušas želeja un pakāpeniski pazuda, pagāja apmēram 3 mēneši. Ārste man shematiski uzzīmēja, kas tā par sēnīti. Ieteicu draudzenei to pašu ārsti un viņa arī izārstējās, bet ārste nav no Rīgas.
19.07.2016 13:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits