Atsākt strādāt pēc bērna piedzimšanas.

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Man atkal neguļas, jo pirms stundas sakasījos ar savu dārgo (atkal) par strādāšanu. Respektīvi, manai meitai tagad ir 10 mēneši un pirms pāris dienām apritēja gads, kopš manas pēdējās darba dienas un es esmu atsēdējusies mājās vājprātā.

Šobrīd jau ir tā, ka es esmu laimīga aizbraucot uz lielveikalu - vienmēr vienu un to pašu Riga Plaza, jo tas ir tuvākais -, jo tad man ir iemesls vismaz uzkrāsot ģīmi ar savu miljons vērto kosmētiku, ko nopirku, kad piedzima meita vēl neesmu izlietojusi pat pusē, un iztaisnot matus ar taisnotāju.

ES GRIBU IET STRĀDĀT.

Bet mans draugs iebilst, sakot, ka bērns vēl ir pārāk mazs. Kā bija ar jums, jūsu paziņām, draudzenēm, māsām, kāmīšiem un visiem pārējiem - cik ilgā laikā pēc bērna piedzimšanas vēlams uzsākt darba gaitas?
24.01.2013 03:13 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tenderness, paldies par labajiem vārdiem :)
25.01.2013 10:03 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Mans draugs arī nesaprata, kāpēc es tāda nogurusi un jau mēnešiem uz priekšu kaļu plānus par kursiem un darbu. Sākumā ar mazo labi ja stundiņu padzīvojās un sūdzējās, ka nevar paēst mierīgi, nedzird ziņas, pa telefonu normāli parunāt nevar utt., tad, kad nodzīvoja visu dienu, godīgi pateica - nesaprot kā esmu vēl ar stabilu nervu sistēmu un pa kuru laiku es guļu, jo bērns prasa daudz uzmanības, tā pat arī mājas darbi jāpadara.
Jā, bērnam ir vajadzīga laimīga, enerģijas pilna mamma nevis mājās nosēdējusies un īgna, tieši tāpēc es meklēju iespējas, kaļu plānus un nejūtos vainīga, ka gribu redzēt vairāk par 4 sienām. Tas ir šobrīd, nenoliedzu, ka ar laiku manas domas var mainīties un nožēlošu, ka vairāk laika nepavadu ar bērnu, bet, gandarīta nejūtos arī dzīvojot par viena pelnītāja līdzekļiem. Tikpat dabiski ir arī tas, ka ir mammas, kuras ir laimīgākas, ja var veltīt sevi bērnam vairākus gadus, viņām tas sagādā gandarījumu un ikdienā nejūtas nospiestas.
25.01.2013 13:20 |

Reitings 8407
Draudzene aizgāja strādāt, kad bērnam palika 1 gads, bet nu viņa uz pusslodzi, un tad jau pēc kāda pusgada uz pilnu slodzi, bet nu neuzskatu, ka bērnam māte tiek atņemta, jo viņa māk savu laiku saplānot tā, ka bērnam arī māte tiek, kā arī vakaros bērnam atlīdzina laiku, ko veltījusi darbam.

Un tieši uzskatu, ka bērns jāradina pie vairākiem cilvēkiem, nevis tikai, lai mammas brunčos ieķēries dzīvo un no citiem bail.
25.01.2013 13:28 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Ne tikai vīrieši nesaprot, ka ilgstoša sēdēšana mājās var nogurdināt. Manas neprecētās un bezbērnu draudzenes skatās uz mani kā uz dullu, kad es pačīkstu, ka man sāk palikt garlaicīgi, esot tik ilgi mājās. :D
25.01.2013 13:30 |

Reitings 5709
Cik lasīts, tad ātrāk par gada vecumu nudien nevajadzētu ilgstoši atstāt ar citiem cilvēkiem, par pirmajiem mēnešiem nemaz nerunājot (kad mazais vēl neatšķir sevi no mammas, jo nav vēl tikai notiek identificēšanās process). Daudzi psihologi uzskata, ka pirmais gads ir vissvarīgākais cilvēka dzīvē, jo ieliek visus pamatus tālākai psiholoģiskajai attīstībai...
25.01.2013 13:32 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es lasu un atceros sevi-loti ,loti gribeejaas straadaat-bija nepieciesams redzeet citus cilveekus...!
Atceros vienu amerikaanu maaminu,kurai Dievs ir iedevis dziivi,kad var nestraadaat un visu dienu buut kopaa ar meitaam-ir pienaacis taads briidis,ka meitas beeg pa gabalu!:D
Kas notiek saadaa situaacijaa?Maates paaraak iespiezas beerna teritorijaa-uci ,puci uttKaaapeec govi izkraasoji zilu,kaapeec maaju uzceeli no kluciisiem tik augstu-sabruks uttTas saakaas loti agri un nebeidzas liidz skolas gadiem ,un loti biezi beerni grib tik valaa no siem vecaakiem ,kuri "nelauj" viniem elpot.Es domaaju ,ka tie pasi daarzini ir loti veertiigi-ieiet ieksaa sabiedriibaa,noruudiities pret visiem viirusiem uttTie beerni ir daudz speeciigaaki dziivee.
26.01.2013 23:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)