Nestrādāt un nemācīties.

Reitings 357
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Noteikti, ka šajā forumā ir kāda siieviete, kura ja ne reizi dzīvē, bet varbūt pat tagad nedara ne vienu ne otru. Protams, dažādu apstākļu spiestas.
Ir tādas kas auklē bērniņu, ir tāda, kurai ir turīgi vecāki, ir tāda kurai ir brīnešķīgs mīļotais cilvēks, kā arī ir tāda, kura vienkārši darbiņu nevar atrast.
Mana situācija ir sekojoša.
Kopā ar savu mīļoti cilvēku pieņēmām smagu lēmumu, ka viņš dosies uz valsti,kur spēj likt lietā savas militārās zināšanas+ nopelnīt labu naudiņu mūsu nākotnei. Tajā valstī mums ir dzīvoklis,viss dzīvošanai, pietam tā ir vieta, kur viesstrādnieku praktiski nav.
Valoda arī ir diezgan sarežģīta.
Es paliku Latvijā, nesen biju aizgājusi no darba. Man tika dots laiks, lai iegādātos auto tiesības, kuras man paņem diezgan daudz laika un sāpīgākais ir tas, ka lai kā es gribētu, darbiņu es pagaidām nevaru atrast, nu vismaz tādu, ar kuru es spēšu apvienot savus kursus, esmu mēģinājusi, bet nav izdevies. Pārcelties uzdzīvi tur- Aprīlis ir vēlākais laiks.
Untad es padomāju, vai ir vērts uz 2 mēnešiem meklēt darbu un censties un tad atkal doties prom?
Mēģinu dažādi aizpildīt laiku, zālīte, kursi, mācos valodu , apciemoju tuvākos..

Kā jūs aizpildat ,aizpildijāt šo laiku,kurš jums iekrita līdzīgi kā man?
23.01.2013 13:29 |

Reitings 123
Reģ: 20.08.2011
es zinu ka viena meitene ar dodas aprilli prom , BEt uz Franciju pagaidam vinja Riga ir. nezinu ko vinja tur dara bet nu cik man draudzene teica, kadu laiku pastradaja tgd laikam neko, gaida kad vares braukt prom.
23.01.2013 14:07 |

Reitings 357
Kardamons- Mans vīrietis šo valodu zin perfekti, un viņš saka, ka iemācīties ir viens, bet Frančiem esot taa, kad viņi runā tā savstarpējā saruna nav tā riktīgi pēc gramatikas likumiem.
Viņš man bija pamācijis šo to, bet nu.. sapratu jā, ka daudzi burti nemaz neizrunājās, kut uzrakstīts savādāk.
Kad dzirdu kā viņš runā ar draugiem, es gribēdama neko nevaru saprast, vienīgi to ka viņš saka, ka atrodos viņam blakus- zinu to kā saka "meitene" :D
23.01.2013 14:10 |

Reitings 357
Citronpuuku- Aprilis man ir laiks ko pati esmu nolikusi:)
Bet es domāju, ka es neesmu tāda vieniigaa Te:), kura tajā pašā laikā kko plāno :)
23.01.2013 14:13 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
AURA, protams, ka Tu neiemācīsies franču valodu perfekti 2 mēnešu laikā (es mācos jau 3 gadus un esmu tālu no labas runāšanas), tomēr 2 mēneši ir labāk nekā nekas. Ar kaut ko ir jāsāk un te nu ir laba iespēja sākt :)
23.01.2013 14:13 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Man pašlaik tā ir, vīrs atbalsta un man nav jāstrādā. Ko daru? Vācu māju, lasu grāmatas, gatavoju ēdienus, eju pa veikaliem, nodarbojos ar labdarību, taisu remontu, meklēju vietu kur mācīties. :) Ir ar ko sevi nodarbināt.
23.01.2013 14:14 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Khm... Franču valoda jau nu nav gan grūtākā, ko apgūt. Sākumā nodomāju - ķīniešu, vai arābu, jo, kā reiz draudzene filoloģe atzina - viņasprāt, visgrūtākais mācīties neindoeiropiešu cilmes valodas, vismaz viņa to neņemtos.
Kamēr franču valodu nemācās, tā var šķist ļoti sarežģīta, taču, ejot uz normāliem kursiem (piemēram, Francijas kultūras centrā), sapratīsi, ka nav tik briesmīgi. Jāmācās, protams, būtu, tomēr franču valodā vismaz rakstību un izrunu nosaka konkrēti principi, tāpat kā vācu valodā. Sarežģītāki ir laiki (taču sarunvalodā visus zināt nemaz nevajag), artikuli.
:) It kā latviski visi runātu gramatiski pareizi.
23.01.2013 14:24 |

Reitings 123
Reģ: 20.08.2011
AURA
Es jau nerunaju par TEVIM tiesi, saku, ka draudzene viena :D ta ir diktam slinka vinja tik stasta par bokseriem un futbolistiem un negrib stradat, ta ka vinai po par to ka 2 menesi jasezh majas jo nav pieradusi stradat, jo tada cipa ''dama'' ir,bet smuka galig nav, jo vinais ar ko var lepoties ir lielam krutim :D
vnk saku, ka tas nav nekas traks, ka japasezh 2menesi majs ir duadzi cilveki kuri sezh vel ilgak bez darba , galvenais dari to kas patik taj laika ;)
23.01.2013 14:28 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Es arī sākumā domāju, ka apvienot var ar darbu, bet vietā kur es strādāju un labi pelniju, pateica, ka darbiņš ir jāpakārto visam citam, un diemžēl to tā nevarēs.
Bija meitenes ,kuras ar skolu mēģināja apvienot, sākumā teica, jā ,jā.. pēctam jau biežāk jāatnāk, tad kā grafiks iekrīt, ..un tālāk Tevi noliek izvēles priekšā.

Kas tās pa muļķībām? Nezinu nevienu, kas būtu gājis tikai autoskolā, jo to nevar savienot ar neko citu. Tiesības noliku 3 mēnešu laikā, mācoties skolā. Māsa strādā, studē un liek tiesības, pēc kāda mēneša būs jau nolikusi. Slinkums un apņēmības trūkums Tev, nekas vairāk.

Un, lai Tu tajā valstī, uz kuru dosies, būtu spējīga sazināties, iesaku mācīties valodu kopā ar pasniedzēju. Savā nodabā mūžam neiemācīsies runāt tā, lai kāds varētu Tevi arī saprast. Bet visā visumā, izbaudi Tev doto laiku, lai nodarbotos ar to, kas patīk, ja apstākļi nespiež strādāt.
23.01.2013 14:48 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Es jau gadu nestrādāju un nemācos. Stāsts līdzīgs - draugs pārcēlās uz citu valsti, es kādu brīdi paliku Latvijā, pamācījos valodu un tad pārvācos uz šejieni. Bet tā kā dzīvoju tādā valstī, kur ir ļoti sarežģīta valoda un ar visu to, ka mēnešiem gāju uz privātstundām un tiešām cītīgi mācījos, neko jēdzīgu pateikt nevaru. Nē, nu pateikt varu, bet sarunā iesaistīties nevaru.
Kā es pavadu savu ikdienu? Sportoju, lasu grāmatas, sēžu pie datora, mācos valodu, skatos seriālus, daudz gatavoju ēst (tā arī radās mans recepšu blogs :) ), vasarā sauļojos, daudz laika pavadīju ārā, tiekos ar cilvēkiem, utt, utt. Tagad gan beidzot esmu atradusi darbiņu, bet jā.. tas man prasīja gandrīz gadu. Tā ka padomā par to, ja Tu nezini, ko tagad iesākt 2 mēnešus, ko Tu darīsi tur, svešumā? Bez darba, mācībām, draugiem, valodas? Ir jābūt ļoti lielai pašdisciplīnai, lai dzīvotu vismaz kaut kādā ritmā un neietu 3os naktī gulēt, neceltos 12 pa dienu..
23.01.2013 14:56 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Haha es gan studeeju, gan straadaaju, un man ir tieshi taads rezhiims - iet guleet 3 naktii un celties ap 11-12. 8-9 h miega man neliekas baigi daudz.
23.01.2013 19:48 |

Reitings 7743
Es šādā situācijā pievērstos autoskolai un nopietniem valodas kursiem, lai pēc tam ir vieglāk un arī tagad nebūs jāsēž mājās.
23.01.2013 23:48 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Es nestrādāju un nemācos teju divus gadus. Ir grūti gan finansiāli, gan morāli. Brīvo laiku pavadu kārtojot māju, kurā aug bērns, adu un tamborēju, knibinos.
23.01.2013 23:55 |

Reitings 844
hahahaha, aizpildīt laiku ar zālīti var būt arī visai kreatīvi:)
24.01.2013 00:00 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
neesi domaajusi nomainiit autoskolu? nav tas normaali, ka ir taadas mokas tikt pie tiesiibaam. ja no bezdarbiibas nezini kur likties, pameklee iislaiciigus darbinjus - prezentaacijas, paliidzeeshana studentiem ar kursa darbiem utt.
24.01.2013 02:49 |

Reitings 2258
Es autokursus apvienoju ar studijām un pilnas slodzes darbu, turklāt ceļš uz darbu bija 1h katrā virzienā, tā, ka nevajag teikt, ka nevar darbu apvienot ar braukšanas stundām :)
24.01.2013 15:33 |

Reitings 357
Cik ilgi Tu jau liec tiesības?
24.01.2013 16:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!