Es cenšos saredzēt nākotni, bet neredzu. Strādaju darbā, kas man ļoti patīk, tagad 23 gadi un alga ir ap 500 uz rokas, bet man nepietiek un mani neapmierina. Mani neapmierina attieksme, nestabilitāte pat vienā no lielākajiem uzņēmumiem LV, var just, ka nauda aizplūst nepareizā virzienā. Pirmos 2 gadus biju apmierināta, bet nu vairs neredzu izaugsmi un man ir tik daudz ārzemnieku draugu un viņi arī nesaprot ko es daru šeit. Vienas no zemākajām algām industrijā. Ir piedāvājums braukt tur kur maksā sākumā ap 1500ls un viss ir apmaksāts un ir tik daudz iespēju un attieksme ir burvīga..bet es vēl nedaudz dodu iespēju savai valstij. Padoties liek:
*mums praktiski NAV sociālo garantiju..par nodrošinātām vecumdienām neceru
*nodokļos maksāju ap 300-400ls mēnesī
*zemes nodoklis par mazu zemes gabalu tur kur esmu uzaugusi jāmaksā 500ls gadā
*nekustamā īpašuma nodoklis ~850ls gadā...hmm, tik tādēļ, ka skaitamies prestižā rajonā
*"prestižajā rajonā" ceļus netīra un nevienam neinteresē, ka netiec uz darbu..esmu rakusi 200m pagasta ceļa
*ja seko līdzi tad visur notiek šmaukšanās..pēdējo reiz maximā samaksāju par 200g vairāk laša, telefonu rēķinus katru otro mēnesi pārrēķina un atvainojas, ka "kļūdījušies", bieži tirgū ir par maz nosvērts. Ko lai saka te skaidri redz, ka ir tendence uz tāda veida zaglību. Esmu bijusi gandrīz visās eiropas valstīs un dažās esmu uzturējusies ilgi un to neesmu piedzīvojusi. Drīzāk atceros Itālijā lielveikalā pirku tunci par 25€ kg un man pa brīvu piemeta 300g, jo veikals slēdzās pēc 1h.
*trūkst arī pozitīvuma te, reklāmas tikai par slimajiem un tiem bez mājām, tikai par ziedojumiem..tas ir skumji, ka redzi kas apkārt notiek, bet īsti palīdzēt nevari
*arī apģērbu cenas LV ir nesamērīgas un ir ļoti niecīgs piedāvājums, ja salīdzinam, tad cenas ir kā Milānā, bet kvalitāte ne tuvu. Londonā tādu kvalitāti 3x lētāk nopirkt
*mums viss ir vecs..ieejot VSAA ēkā, ieejot VID nu var redzēt cik zems līmenis. Un žēl, ka pie mums nevar būt tā kā citur
* degvielas cenas kā "eiropā"..tik mūsējie piemirsa, ka citur algas 5x-10x lielākas
* daudz gudru draugu man ārzemēs studē un strādā - šveice, dānija, zviedrija un visi izsitās tikai tur, kamēr LV veikalā strādāja. Jā, nav viegli tur, bet tur ir jauni draugi, ne melnstrādnieku darbs, bet gan vēstniecības, veikalu menedžeri, transporta uzņēmumi. Visi aizbrauca ar vidusskolas izglītību. Par savu algu īrē/pērk dzīvokļus pat centrā, savs auto...un 40% paliekot izpriecām pat ja dzīvo vieni.
Labi pietiks...es vēl dodu iespēju šai valstij, lai arī nedzīvoju atbilstoši. Es esmu redzējusi tik daudz, ka zinu kā var citur un neesmu vainīga, ka tēmēju augstāk un tālāk. Gribu redzēt pasauli, palīdzēt mammai vecumdienās, jo pensija būs smieklīga un nevis dzīvot no algas līdz algai