Pirmais šoks pēc atgriešanās Latvijā

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Dažādu iemeslu dēļ. ko nevēlos te pieminēt, sanāca atgriezties Latvijā. Pirmais šoks bija algas. Pašlaik esmu darba meklējumos. Pirms tam dzīvoju Īrijā. Lai gan milzu algu nesaņēmu, bija pietiekoši. Pietam - tur no mazām algām lielus nodokļus neņem nost, atšķirībā no Latvijas. Valdībai laikam nav ne jausmas, ko vārds - minimums - nozīmē. Nu kā var no pašas mazākās algas ņemt tos pašus nodokļus, ko no lielās? Ja nu vēl pēc tam varētu būt pārliecināts, ka, ja vajadzēs, tad to naudu arī dabūs, bet nekā.
Neesmu atpakaļ ilgi, varbūt varat pastāstīt nedaudz par situāciju valstī?
21.01.2013 11:18 |

Reitings 298
Reģ: 09.01.2013
Pumere ;)
Man darbs ļauj tā darīt. Darbs 90% pie datora līdz ar to sēžu kur un kā vēlos. šeit kā jau minēju piereģistrējos vienam post :) Bet nenoliedzami produktivitāte zūd :D :D
Un ne velti sēžu te - izglītojos par jums jaukajām radībām - ziņkāre tā teikt :D (sajūta, kā iefiltrēties ienaidnieka frontes līnijās :D :D :D - Bailīiigi :D
21.01.2013 12:52 |

Reitings 340
Reģ: 29.01.2009
Neprātīgais
Paldies par atbildi :)
21.01.2013 12:56 |

Reitings 3379
Tatjanas trešdiena, absolūti nepiekrītu. Esmu strādājusi 4 darba vietās un 3 no tām caur sludinājumu, bez nekādiem paziņām. Tajā vietā, kur tiku caur paziņu, pati aizgāju pēc pusgada prom.
Pašlaik strādāju ļoti labā firmā, pelnu vairāk nekā apmierinoši un nekādas paziņu būšanas tur nestrādāja. Kad mani neapmierina alga vai pats darbs, es meklēju jaunu, kas mani apmierinātu, nevis gaužos, ka nekur jau netiek un neņem.
21.01.2013 13:00 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
+Neprātīgs

Daļas latviešu domāšana ir apmēram tāda - kad tie nenoteiktie CITI sakārtos Latviju, tad nākšu ES, un labi dzīvošu. Šādi visiem domājot, tāds laiks var nepienākt nekad...
21.01.2013 13:02 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Raven, lai strādātu Latvijas skolās ar TEFL nepietiek, tev vajag pedagoģisko izglītību, bet ieguldīt tajā naudu, lai pēc tam dzīvotu uz skolotāja algu... nu tur baigi jāskatās...
21.01.2013 13:03 |

Reitings 821
Reģ: 23.04.2011
sunscreen_ Jā, protams, ka tas tā nav 100% gadījumu. Pati jau minēji, ka nečīksti, ka nekur nepieņem un nav vakanču, bet ņem lietas savās rokās un dari. Tieši tā arī ir tā uzņēmība.
21.01.2013 13:06 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Ideāls Skayas Latvijas raksturojums -> Fabrikas un fermas Latvijā nav, tad atliek tikai tirdzniecība.

Vēl ar nelielu manu piebildi, ka Latvijā nav tirgus(cilvēku). Līdz ar to ir ... skarbi..

Es nesen apjautu, ka valdība nemaz tā īsti nevar VAIRS atļauties veikt tik nepieciešamās reformas. Jo gluži vienkārsi- valsts bankrotēs. Ja strauji samazinās nodokļus, kas kaut kādā termiņā veicinās uzņēmējdarbību un attīstību, tad valstij samazināsies jau tā nelielie nodokļu ieņēmumi. Principā- apstāsies uz kādu laiku. Nav jau noslēpums, ka mūsu valsts izceļās uz normālu valstu fona ar to, ka nodokļi ir VIENĪGAIS tās peļņas avots un valdība joprojām domā, ka uz nodokļiem var balstīt attīstību.

Cita lieta- ja ko tādu darītu pirms pāris gadiem- tā vietā, lai glabtu Parex banku un ārvalstu naudu, tad būtu paņēmuši ES aizdevumu, lai kompensētu ĪSLAICĪGO kritumu ekonomikā.. Tā vietā mums ir ilglaicīgs kritums.. Toties ārvalstnieki savu naudu atpakaļ dabūja un paslavē Dombrovski par lielisku darbiņu..

Es nedodu Latvijai ne gadus 10mit.. Nea.. Pat, ja pēkšņi kaut kādas pozitīvas reformas tiks veiktas, tad ES NEĻAUS Latvijai aizslēgt savu ekonomiku un 1) sapludinās šeit savas firmas, kas turpinās izmantot lēto darbaspēku un 2) uz Latviju sāks braukt pārdesmit tumsnēju imigrantu nevis gadā, kā tagad- bet dienā..
21.01.2013 13:17 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Es gan nepiekritīšu Neprātīgajam.

Ko nozīmē - "valsts nedod - bet ko tu dod valstij?! un Latvijā ir vienkārši - Radi pats"

Latvijai nav vajadzīgi prāti un ilgtspējīgā attīstība. Ilgtspējīgā attīstība ir tikvien kā uz papīra. Latvijai ir vajadzīga akli sekojoša masa, lēts darbaspēks, kurš strādās 8-12h par LVL300, uzskatot, ka tas jau ir pietiekami. Turklāt, ir nozares, kur tavs "radi pats" vispār neiet kopā ar saņemto izglītību, piem. ierēdņi. Ja valstī vispār ir radīta absurda algu sistēma, kas nav proporcionāla veiktajam darba apjomam, tad ko tu izmainīsi? Nu saki, ko un kam tu sūdzēsies? Jā, tagad savāksimies visi, papiketēsim un viss. Algas neviens nepieliks tik un tā. Vai tu gribi teikt, ka jāiet politikā? Nu, nu, es apskatīšos, cik vienkārši tevi vispār uzņems tajās aprindās, kur tu varēsi vismaz kaut ko izlemt. Politikā kā sēdēs vecie āži, tā sēdēs un paaudze pēc paaudzes nomainīs tur savs savējo, vietā nākot tāds pats teftelis, kuru pati lielākoties muļķu tauta vien ievēlēs. Un grozīsies visi tefteļi savā zupā.

Un runājot par firmu radīšanu. Firmu radīt ir vienkārši, aizej un piereģistrējies VIDā, skatīsies baigi kruts "man ir savi uzņēmumi, firmas". Bet reāli, ko tava firma dara, kāds tai ir apgrozījums?
Pēc gada, pusotra tādas firmas paliek par maksātnespējīgām un aiziet pa grunti.

Vēl viens fenomens - nēnormāli daudz ko nozīmē PR, it sevišķi jaundarbu radīšanā. Nebūs tev paziņu, kuri pacels uz pjedestāla un neizpūtīs no taviem darbiņiem ziloni, nebūs tev biznesa.
Taisnīguma šeit nav un nevar būt. Savs ceļ savējo.

Tāda ir realitāte. Tas, ka tev tagad ir cerību un sava biznesa attīstības posms, nenozīmē, ka tavs bizness būs kādam vajadzīgs, tas nenozīmē, ka visiem ir "jārada" un jāiet biznesā, kurš tad mācīs skolēnus, kurš ārstēs...? Visi iesim biznesā, vai ne?....
21.01.2013 13:20 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Klau, neviens jau neliedz palikt tajā vagā vai kūtī, kur tad mūsu bāleliņi labprāt mīt, ja jau pat laika nav lasīt pat to, kas Latvijā notiek. Redz, kad uz Īriju aizmūk, tad ne zinis par Latviju, kad atbrauc, lūdz kaut ko pastāstīt, žēlojoties par algām un nodokļiem. Ja strādāt spējīgo un gribošo Latvijā paliek aizvien mazāk, tad arī slogs ir lielāks, tā kā pati vien kaut kādā ziņā vainojama esi pie esošās situācijas.
21.01.2013 13:20 |

Reitings 649
ak jā.. Es būtu ļooti ieinteresēts paklausīties "Neprātīgā" veiksmes stāstu..

Varu pat piedāvāt savus variantus:
a) Nenoliedzams talants (un vecāku atbalsts)
b) Treknajos gados labi pārdots ģimenes īpašums.
c) Ideāls tēva brālis Satiksmes ministrijā, kurš nedaudz piekoriģē ES fondu naudas un to izlietojumu.

Dāmas? - varat balsot! :D Es personīgi lieku uz otro variantu.
21.01.2013 13:23 |

Reitings 357
Nesaprotu, ko var visu laiku līdzināt Tur ir tā un te ir šitā!
Tās taču ir divas atsevišķas valstis, cita valdība, noteikumi, darbas vietu daudzums utt...
Nu nevajag tā, kur atrodies Tur meklē labumu.
To tēmu jau var griezt uz rinķi līdz nelabumam.
Kas nemāk atrast, nemāk meklēt.
Vienmēr vajag tiekties uz augstāko!
Es zinu cilvēkus ,kas arī Latvijā ļoti labi pelna.
21.01.2013 13:24 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
Ar atgriešanos mājās! :D
21.01.2013 13:29 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Spotorno+ Beidzot pieauguša loģiski domajoša cilvēka viedoklis.Nevar visi būt biznesmeņi, un paldiews Dievam.Mums nepieciešami arī sētnieki,medmāsas,pārdevejas,un etc. Bez viniem nu nekadi.U8n katrs ir pelnijis sanemt tadu algu lai var idzivoty kaut cik normali.

Un nav pratigi ka valsti kur tik maz iedzivotaji un neliels buidžets LV Mežu priekšnieks pacel sev algu no 2 000 menesi uz 8 000.
21.01.2013 13:34 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
raven, viena piezīme - valodas raksta ar mazo burtu (angļu, vācu, krievu).
21.01.2013 13:37 |

Reitings 298
Reģ: 09.01.2013
Neviens - skrūvgrieži pa 1ls > dibināts uzņēmums 200ls (ieskaitot transporta izmaksas) >Uzņēmuma vecums 2gadi - un vēl dzīvs apgrozījums aug, sadarbības partneru skaits arī :o :o :D
Otrs - iegādāts pirms mazāk kā gada :D
2 darbinieki apgrozījums aug :D

Vecāku atbalsts hmm - jā ar padomu..
Nesaku, kad esmu miljonārs, bet nopelnu dzīvošanai pietiekami ;) Un attīstos arī ;)

Politiskā darbība - pagaidām nav, bet apsveru iesaistīties..
Nevalstiskais sektors - Brīvprātīgais darbs pieredzes gūšanai.
21.01.2013 13:40 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Excite, tu esi pārāk negatīvs. Tu saki, ka Latvijai nav nākotnes jau vismaz piekto reizi, ja ne vairāk, jo visiem rakstiem nesekoju līdzi. Neesi dzirdējis par domu spēku?
21.01.2013 13:47 |

Reitings 649
Forši- es vienmēr esmu vēlējies iemācīties atbildēt tik diplomātiski, ka nekas nav skaidrs. Respektīvi- atbildot ar ne jā, ne nē, ne balts, ne melns..

Ceru, ka vēl kādreiz iemācīšos. Tas tiešām dzīvē noder karjerai. Žēl, ka tieši diplomātija gremdē attīstību.

P.S. Vecāku padoms... :P Uzreiz jautājums.. ar ko vecāki tirgojās? :D
21.01.2013 13:49 |

Reitings 649
Jā? Kas ir ar domu spēku? :P Man jau viss kārtībā.. tikai žēl, ka Latvija grimst.

Es neredzu nevienu objektīvu iemeslu, kāpēc šāda valsts, kas ir tukša teritorija bez fermām un fabrikām, vispār pastāvētu kā neatkarīga institūcija.. Eiropā.. Es tam neredzu loģisku pamatojumu. Viena gramata par veiksmes stāstu situāciju nudien neizlabos..
21.01.2013 13:52 |

Reitings 2295
Neviens jau nesaka, ka visiem jāmetas biznesā. Bet tas ir viens no variantiem. Turklāt loti labs variants, īpaši jauniem cilvēkiem. Un labāk tā, nekā sēdēt un gausties par algām.
21.01.2013 13:52 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Sūdīgi tev, ka atgriezies!
21.01.2013 13:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits