Es gan nepiekritīšu Neprātīgajam.
Ko nozīmē - "valsts nedod - bet ko tu dod valstij?! un Latvijā ir vienkārši - Radi pats"
Latvijai nav vajadzīgi prāti un ilgtspējīgā attīstība. Ilgtspējīgā attīstība ir tikvien kā uz papīra. Latvijai ir vajadzīga akli sekojoša masa, lēts darbaspēks, kurš strādās 8-12h par LVL300, uzskatot, ka tas jau ir pietiekami. Turklāt, ir nozares, kur tavs "radi pats" vispār neiet kopā ar saņemto izglītību, piem. ierēdņi. Ja valstī vispār ir radīta absurda algu sistēma, kas nav proporcionāla veiktajam darba apjomam, tad ko tu izmainīsi? Nu saki, ko un kam tu sūdzēsies? Jā, tagad savāksimies visi, papiketēsim un viss. Algas neviens nepieliks tik un tā. Vai tu gribi teikt, ka jāiet politikā? Nu, nu, es apskatīšos, cik vienkārši tevi vispār uzņems tajās aprindās, kur tu varēsi vismaz kaut ko izlemt. Politikā kā sēdēs vecie āži, tā sēdēs un paaudze pēc paaudzes nomainīs tur savs savējo, vietā nākot tāds pats teftelis, kuru pati lielākoties muļķu tauta vien ievēlēs. Un grozīsies visi tefteļi savā zupā.
Un runājot par firmu radīšanu. Firmu radīt ir vienkārši, aizej un piereģistrējies VIDā, skatīsies baigi kruts "man ir savi uzņēmumi, firmas". Bet reāli, ko tava firma dara, kāds tai ir apgrozījums?
Pēc gada, pusotra tādas firmas paliek par maksātnespējīgām un aiziet pa grunti.
Vēl viens fenomens - nēnormāli daudz ko nozīmē PR, it sevišķi jaundarbu radīšanā. Nebūs tev paziņu, kuri pacels uz pjedestāla un neizpūtīs no taviem darbiņiem ziloni, nebūs tev biznesa.
Taisnīguma šeit nav un nevar būt. Savs ceļ savējo.
Tāda ir realitāte. Tas, ka tev tagad ir cerību un sava biznesa attīstības posms, nenozīmē, ka tavs bizness būs kādam vajadzīgs, tas nenozīmē, ka visiem ir "jārada" un jāiet biznesā, kurš tad mācīs skolēnus, kurš ārstēs...? Visi iesim biznesā, vai ne?....