Sveiki!
Nesaprotu,kas notiek ar manu suni.
Man ir 1,5 gadus vecs rotveilera un stafordšīras terjera krustojums (lai gan izskats/apspalvojums ne no viena,ne otra).Suns dzīvo laukos,izskrieties vietas pietiek,parasti visus ciemiņus mājās sagaidīja ar lielu prieku (pazīstams vai nepazīstams - vienalga), bija tikai 3 izņēmumi,uz kuriem dusmojās un likās,ka ir gatavs apēst,divi no tiem - kaimiņi (teikšu uzreiz,viņus neviens suns neieredz).Tad nu nopirkām ķēdi un brīžos,kad kāds ierodas,suni piesienam. Visu laiku nebija nekādu problēmu,bet tagad pēdējā laikā suns ir kļuvis neprognozējams - iekšā ielaiž cilvēkus,ārā vairs nē,vai arī sēž pie loga un ar dusmām skatās iekšā uz atnākušo un rej,rūc,ārkārtīgi dusmīgs, un tā dara pat cilvēkiem,kurus labi pazīst un ar kuriem ir liels draugs.Domāju,varbūt pa logu īsti neredz un nesaprot notiekošo un mani aizstāvēdams tad nu ir gatavs ienākt istabā caur stiklu. Esmu tiešām nesaprašanā par to,kas ar viņu tik pēkšņi noticis un ko man iesākt. Reizēs,kad viņš tik dusmīgi uz kādu rej,pat pašai bail iet klāt,jo nav zināms-vai neiekodīs (lai gan pašai it kā kodis nav)... Lasīju internetā rakstus,ka sunim ir jāparāda,kurš ir saimnieks,bet īsti nesaprotu,kā to vairs izdarīt,jo arī kucēna vecumā viņš netika neko daudz lutināts...
Tagad domāju,varbūt suni šādās ciemiņu reizēs nesiet,bet nopirkt un likt uzpurni...
Esmu nesaprašanā,jo nespēju sev izskaidrot suņa vēlmes un domas...Varbūt kādam/kādai ir bijusi līdzīga situācija - padalieties...