nabadzība Latvijā

Reitings 436
Reģ: 08.04.2010
šis tvnet raksts ir šokējošs http://financenet.tvnet.lv/zinas/450515-latvija_otrais_lielakais_loti_nabadzigo_iedzivotaju_ipatsvars_es

īsumā, ja cilvēks nevar atļauties 4 no šīm 9 lietām, tad skaitās ļoti nabadzīgs

maksājumi par īri, mājokļa kredītu vai komunālajiem pakalpojumiem;

- mājokļa uzturēšana atbilstošā siltumā;

- neparedzēti izdevumi;

- regulāra gaļas lietošana uzturā;

- brīvdienu ceļojums;

- televizors;

- veļas mazgājamā mašīna;

- automašīna;

- telefons.

Es piemēram, nevaru atļauties ne mašīnu, ne brīvdienu ceļojumus uz siltām zemēm, ne arī maksājumus par savu māju (kredītus u.tt.) un tā uzreiz vienā menesī arī televīrozu vai telefonu nevarētu nopirkt
18.01.2013 21:13 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Ne jau tos labākos amatus aizņēmuši tie, kas pamatskolu beiguši ar nesekmīgām atzīmēm.

ja? uz deputaatiem, augsta ranga iereedniem un ministriem esi skatiijusies?
piekriitu jackie par to, ka latvieshi ir peec buutiibas cieteeji. par to liecina seerdieniishu kaa maija no brigaderes lugas celshana pjedestaalaa. latvieshiem patiik ciest, vinji no taa guust baudu. ja kaut kas ir naacis viegli, tad uzreiz paareejie ar akmenjiem metiis, jo cieniijamam pilsonim esot jaanostraadina sevi vairaak kaa darba zirgam, jaabuut pieticiigaakam par muuku - askeetu un pazemiigaakam par peedeejo pakalpinju.
sho var arii noveerteet sheit pat forumaa. meitenes tiek noliktas par to ka vinju viirieshi/vecaaki vinjas finansiaali atbalsta, par to ka nav speejiigas visas buut ar magistra graadiem un straadaat augsti ienjemamos amatos, liidz kuriem ir iets asinjains celjs, par to ka veelaas dziivot, nevis nozeelojami vilkt eksistenci utt.
18.01.2013 22:10 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
+ Krista

Ar lepnumu tiek nests kāds krusts un karogi ar "es jau no 16 gadiem sevi uzturu" :D
18.01.2013 22:14 |

Reitings 95
Reģ: 05.08.2012
krista ++++
18.01.2013 22:14 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Krista+++!
18.01.2013 22:24 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
labi,ja caur to asiņaino ceļu vispār tiek kaut cik jēdzīgā un atalgotā amatā nevis tāpat perās pa dzīvi par minimālo algu un spriedelē par māku dzīvot :D
18.01.2013 22:26 |

Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Es nepazīstu nevienu, kurš nevarētu atļauties 4 no minētajām 9 lietām un izvēlos norobežoties no šādu ziņu lasīšanas. Man kaut kā šķiet, ka katrs pats savas laimes kalējs, nevis valsts manā vietā.
18.01.2013 22:32 |

Reitings 8968
Es dzivoju spaanijaa un sobrid nevaru atlauties 6 lietas no saraksta... esmu rudiita bomze :D
18.01.2013 22:34 |

Reitings 9169
. Man kaut kā šķiet, ka katrs pats savas laimes kalējs, nevis valsts manā vietā.

es dziivoshanu iztikas minimuma liimenii nenosauktu par laimi,jo tur liidz laimei taalu, bet gan par obligaato lietu, kas buutu valstij jaanodroshina. valstij ir jaabuut speejiigai paruupeeties par baarenjiem, invaliidiem, pensionaariem un gruutiibaas nonaakushajiem taa, lai vinji buutu speejiigi dziivot kaa cilveeki, nevis kaa miskastes kakji.
18.01.2013 22:35 |

Reitings 3350
krista - nu tik labi pateici!
18.01.2013 22:54 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
valstij ir jaabuut speejiigai paruupeeties par baarenjiem, invaliidiem, pensionaariem un gruutiibaas nonaakushajiem taa, lai vinji buutu speejiigi dziivot kaa cilveeki, nevis kaa miskastes kakji.

Jā, pilnīgi piekrītu, krista, bet.... Bet kas tad ir valsts? Kaut kāds abstrakts veidojums, kur nauda rodas ģeometriskā progresijā, nedarot neko, gaidot, ka visu pienesīs uz paplātes? Valsts - tie ir CILVĒKI, vai ne tā? Un kurš tad cels to valsts labklājību - pabaros bāreņus, invalīdus un nodrošinās pensionāriem cienīgu dzivi, ja ne mēs paši, jaunie cilvēki, iegūstot labu, konkurētspējīgu izglītību (kaut vai izejot to pašu nosodāmo asiņaino ērkšķu ceļu), dibinot savus UZŅĒMUMUS un nodrošinot DARBAVIETAS. Jā zinu, ka tas ir problēmas vienkāršojums (korupcija,vēsturiski apstākļi etc., etc.), taču mani arī reāli sāpina, ja jauni cilvēki, kas Latvijas labā nav izdarījuši neko, nemaksā te nodokļus, nav izveidojuši kaut vienu darbavietu, bet atļaujas....
18.01.2013 23:09 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Jaunu uzņēmumu dibināšana palīdzētu radīt jaunas darba vietas, tikai problēma tāda, ka mūsu valstī jaunajiem uzņēmumiem atbalsts ir pavisam necīgs. Un, visbiežāk, šādu uzņēmumu aizpildītu speciālists, visa viņa saime un draugu draugi.

Ir jau skumji, ka praktiski neeksistē ''vidusslānis'' - ir vai nu nabadzīgie, kuri spēj uz minimālo algu visu ģimeni vilkt, vai arī cienījamie deputāti, kuri uz valsts rēķina maina darbam tik nepieciešamos iPhone, jo, redz, ir parādījusies 32GB versija.

Es gribētu būt patriote. Cik esmu novērojusi, tad ārzemnieki ļoti ciena vietas no kurām nākuši, karina karogus pie sienām un stāsta to labāko. Pašlaik es nespēju iedomāties darot ko līdzīgu un man ir žēl.
18.01.2013 23:24 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Mazliet piebildīšu luīzei.. Nepietiek tikai ar darbavietu "nodrošināšanu". Vajadzēs arī kādu, kurš strādā- ne tikai "nodrošina" darbavietas. Piedāvāt minimālo algu "nodrošinot darbavietu" arī tagad netrūkst iespēju. Tomēr, kamēr mēs VISU šajā valstī salīdzināsim ar Veco Eiropu(lasīt- to, kurai karš beidzās 45tajā, nevis kā mums- 91majā gadā), tikmēr mēs nespēsim būt konkurētspējīgi un saražot to pašu, ko viņi. Jo viņi izmanto "lēto" darbaspēku- mūs, lai radītu lielas algas- SEV un pievienoto vērtību- arī SEV.

Jo mēs esam "lēti". Un es nedomāju aizbraucējus. Visi. Vienalga- Tu tirgo valsts mežus zviedriem, vai "necel" SEV(Latvijai) AES, vai strādā Dānijas lopkopībā- Tu izdari pakalpojumu viņiem. Un pakalpojums viņiem= skāde mums. Tirgus ekonomika. Tu neapēdīsi- Tevi apēdīs.
18.01.2013 23:30 |

Reitings 9169
Bet kas tad ir valsts? Kaut kāds abstrakts veidojums, kur nauda rodas ģeometriskā progresijā, nedarot neko, gaidot, ka visu pienesīs uz paplātes? Valsts - tie ir CILVĒKI, vai ne tā? Un kurš tad cels to valsts labklājību - pabaros bāreņus, invalīdus un nodrošinās pensionāriem cienīgu dzivi, ja ne mēs paši, jaunie cilvēki, iegūstot labu, konkurētspējīgu izglītību (kaut vai izejot to pašu nosodāmo asiņaino ērkšķu ceļu), dibinot savus UZŅĒMUMUS un nodrošinot DARBAVIETAS. Jā zinu, ka tas ir problēmas vienkāršojums (korupcija,vēsturiski apstākļi etc., etc.), taču mani arī reāli sāpina, ja jauni cilvēki, kas Latvijas labā nav izdarījuši neko, nemaksā te nodokļus, nav izveidojuši kaut vienu darbavietu, bet atļaujas....

jaa, protams. visi ieguusim magistra graadus ekonomikaas, visi kljuusim par uznjeemeejiem, direktoriem, deputaatiem. tikai nebuus paar ko valdiit vai ko izriikot, jo vienkaarshaas tautas nebuus - taa buus nomirusi aiz bada, aizbraukusi projaam vai izmaaciijusies liidz direktoru sugai. tad kaada jeega buus mums no taas konkureetspeejiigaas izgliitiibas? laba vadiiba spees paruupeeties arii par darbaljauzju tautu taa, lai taa buutu speejiiga straadaat un dziivot, nevis lai taa beegtu prom no vadiibas uz citurieni, jo laba vadiiba saprot, ka taa var pastaaveet tikai tad, ja ir arii straadnieku skira. ja straadnieku skiru pa daudz izsuuc, taa vai nu saceljaas vai aizbeeg.
Valsts - tie ir CILVĒKI. ljoti populaars lozungs , ko meegina kultiveet negodiigi politikji, lai noveltu vainu uz kaadu citu. ja rietumeiropaa, amerikaa valdiiba uznjemaas atbildiibu par to, kas ir noticies vinju vadiibas laikaa, tad latvijaa tiek pateikts - juus pashi ieveeleejaat un juus liidz ar to esat pie visa vainiigi. BET KO TAD DARIIT, JA NAV KO IEVEELEET? vieni un tie pashi politikji kaa padauzas skraida no vienas partijas uz otru un lai kaa gribeetos, nav iespeejams izdariit taadu izveeli, lai nejaushi neiebiidiitu deputaatu kreeslos vismaz 5 politikus, kuri jau ir sevi pieraadiijushi kaa zaglji, mahinaatori un slinkji. vieniigais,ko cilveeki var dariit - saakt skaljaak protesteet un beigt samierinaaties. streikot, ciiniities par to, lai vainiigie arii no politikju un iereednju aprindaam tiek godiigi notiesaati un ielikti cietumaa un par to atklaati runaat.
18.01.2013 23:42 |

Reitings 856
Reģ: 12.03.2011
Nevaru atļauties:
maksājumi par īri, mājokļa kredītu vai komunālajiem pakalpojumiem;

- mājokļa uzturēšana atbilstošā siltumā;

- neparedzēti izdevumi;

- regulāra gaļas lietošana uzturā;

- brīvdienu ceļojums;

- veļas mazgājamā mašīna (ūdens un elektrība);

- automašīna.

NU UN?
19.01.2013 13:16 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Nekas tur nav šokējoši. Ja cilvēks nemācās, nedabuj darbu, bet 18 gados sataisa bērnu un tad staigā pa soc.dienestiem, tad tāpat nevienu no šīm lietām nevarēs atļauties.

Tu par sevi? Nu spriežot ka raksti:D
19.01.2013 13:18 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Nesaprotu no kurienes tādi kritēriji, ļoti vispārināti
TV un telefonu ejošu var nopirkt cenu amplitūdā no 10-.......Ls
Auto var nopirkt arī par 100Ls, diez ko labā stāvoklī gan ne
Brīvdienu ceļojums var būt arī uz Siguldu, vilciena biļete rupji rēķinot 3.50Ls turp atpakaļ.
Regulāra gaļas lietošana uzturā- varbūt konservs "sautēta cūkgaļa" maksā 1,00Ls
Ar mājokli sāpīgāk.

Bet godīgi, mani vecāki arī pelna tik slikti, ka nē, nevar atļauties, apmaksājot 1 punktu, viss pārējais atkrīt.
19.01.2013 13:30 |

Reitings 27552
Jēga? Nauda visa aizies servisos. ta ir naudas izmesana.
19.01.2013 13:31 |

Reitings 27552
Brīvdienu ceļojums var būt arī uz Siguldu, vilciena biļete rupji rēķinot 3.50Ls turp atpakaļ.

tatad diviem 7.00ls.
pusdienas
maksa lai tiku muzejā. i tavo??????????:D
19.01.2013 13:32 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Kubiete, bērnībā kad braucām uz Siguldu, pusdienas nebraucām ēst kafenēs, takā izbeidz savu demagoģiju.
19.01.2013 13:35 |

Reitings 566
Reģ: 03.02.2012

Cik stulbam ir jabut,lai pirktu auto par 100ls kur vel pecak ir 1 000 jaiegulda? :D

Brīvdienu ceļojums var būt arī uz Siguldu, vilciena biļete rupji rēķinot 3.50Ls

Un ne jau visi dzivo Riiga, njem par piemeru Liepaaju, lai no Liepajas ur Rigu aizbrauktu biljete vien maksa vairak ka 5ls.
tatad 10ls celjam vien
ja grib uz ZOO tad vel 5čuks no galvinjas
eshana 1 personai uz visu dienu ari varetu but tie 5ls
un ja vel talak uz siguldu jakratas tad vel tie 3.50 vilcienam- pils apmeklejums vel 3ls
nu nav viss tik vienkarsi un leti, tatad lai visa familija aizbrauktu ,teiksim 4 cilveki tad uz to dienu vajag ap 60ls, nu nezinu gan vai kads stradajot par minimalo to varetu atlauties
19.01.2013 13:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits