šis tvnet raksts ir šokējošs http://financenet.tvnet.lv/zinas/450515-latvija_otrais_lielakais_loti_nabadzigo_iedzivotaju_ipatsvars_es
īsumā, ja cilvēks nevar atļauties 4 no šīm 9 lietām, tad skaitās ļoti nabadzīgs
maksājumi par īri, mājokļa kredītu vai komunālajiem pakalpojumiem;
- mājokļa uzturēšana atbilstošā siltumā;
- neparedzēti izdevumi;
- regulāra gaļas lietošana uzturā;
- brīvdienu ceļojums;
- televizors;
- veļas mazgājamā mašīna;
- automašīna;
- telefons.
Es piemēram, nevaru atļauties ne mašīnu, ne brīvdienu ceļojumus uz siltām zemēm, ne arī maksājumus par savu māju (kredītus u.tt.) un tā uzreiz vienā menesī arī televīrozu vai telefonu nevarētu nopirkt
ko tu vari visu laiku strestot? Tad tu veido diskusiju,ka arzemes noklut, tad cik kas pelna, tad vel daudz citas, nu baac, nolaidies uz zemes un sac dzivot savu dziiivi. visas tavas diskusijas ir saistiba ar naudu, labklajiibu uc. Nelien ciitu makos un nefilozofee :D
jaunietis, kas pēc studiju pabeigšanas vēlas uzsākt patstāvīgu dzīvi, ar tiem 200-300 ls, ko te maksā vispār var necerēt par tv, veļasmašīnu, ceļojumu, diez vai ziemā apkuri nomaksās.
Nu es arī nevaru daudzus no šiem punktiem izpildīt, taču nejau pēc tā vērtē, cik cilvēks ir nabadzīgs, jo šīs 9 lietas nav tās svarīgākās vērtības, ja neskaita komunālos, no tiem neizmukt, personīgi es bez mašīnas varu iztikt, nav man tāda vajadzība, nejau ka nevaru atļauties, tāpat arī ar veļasmašīnu, jo man viņa jau ir un arī brīvdienu ceļojumi, jo man tiem vienkārši nav laika. Televizors arī nav man vajadzīgs.
tāpēc jau iespējams Latvijā tik slikti iet, kas mums visiem nospļauties par līdzcilēkiem. Nu un, ka kaimiņam maza algaun nevar bērnu pabarot.
Ja Latvijā tik ļoti saliedēti cilvēki cīnītos par savām tiesībām, pieklājīgu atalgojuma līmeni kā Grieķijā un Spānijā, tad mums būtu cits dzīves līmenis.
Tā arī nesapratu,kā vērtēt to varēšanu nopirkt tv vai veļasmašīnu.
Tas domāts uz sitienu vai vispārīgi? Tas ir, ja cilvēks nespēj vispār sakrāt vai paņemt kredītā vai arī uzreiz no algas iekrāt?
Man liekas stulbi rādītāji. Medicīnai jābūt kā pamatkritērijam.Ja nav finanšu ārstēties,apmeklēt zobārstu laicīgi,tad tas ir rādītājs.
Daudzi gaļu neēd,piekam gaļa lētāka par sieru,kapēc gan tur nav piena produkti ielikti?
Ar auto daudzi nebrauc,jo nav nepieciešams.
TV principiāli neskatās arī.
Nekas tur nav šokējoši. Ja cilvēks nemācās, nedabuj darbu, bet 18 gados sataisa bērnu un tad staigā pa soc.dienestiem, tad tāpat nevienu no šīm lietām nevarēs atļauties.
Nu ko tad man teikt, es vēl joprojām studēju, paralēli strādāju, ir gan veļas mašīna, gan TV...protams ne tačskrīns, bet normas robežās. Un pie jauna TV šogad tiku, nopirku no atvaļinājuma naudas. :) Ja grib tad var, ir arī iespēja iegādāties lietotas lietas...pilns ss.lv par saprātīgām cenām un nenolietotas līdz nāvei. :D
runājot par to saliedētību, tur nav runa par saliedētību, bet par nācijas temperamentu un mentalitāti. Latvieši vēsturiski ir inerti un psiholoģiski pēc būtības cietēji, maksimums ko spēj-žēloties un būt sašutušiem, sēžot mājās/dzīvokļos/darbos utt., tāpēc var aizmirst par reāliem protestiem, revolūcijām un citām šāda veida darbībām un nesalīdzināt ar frančiem, spāņiem, grieķiem, kuriem vēsturiski ir pavisam cita mentalitāte un nacionālā pašapziņa utt.:D
Patiesībā nav nekas šokējošs,daudzi pat tādas lietas nevar atļauties,citi pat ar minimālo var kaut ko sagrabināt...
Nav svarīgi cik pelna kāds,bet gan kā to tērē.
Šīs norādītās lietas nav radītājs,man piemēram nepatīk ceļot,tad uzreiz esmu ubadze...
runā tā, it kā visi varētu atļauties mācīties un negadītos iekrist.
Iesākumā mācības pamatskolā un vidusskolā naudu nemaksā. Ja cilvēkam nav vēlmes iegūt zināšanas, tad tālāk par Maximas pārdevēju tikt nav iespējams. Diemžēl, tāda ir taisnība. Ne jau tos labākos amatus aizņēmuši tie, kas pamatskolu beiguši ar nesekmīgām atzīmēm.
Otrkārt, pirms liecies ar kādu gultā, padomā par sekām.