Mans vīrs dievina manis gatavoto laša zupu. Gatavošana ir viegla.
No sākuma katliņā novāri lasi (vislabāk galvas daļu un asti, buljonam, kā arī mazliet fileju (ko pēc 20 vārīšanas minūtēm ņem ārā), asti un galvu atstāj vārīties.
Pa to laiku nomizo divus kartupeļus, seleriju, fenheli, sīpolu, burkānu. Sagriez mazos kubiciņos kā Tev vislabāk patīk.
Buljonu nokās caur marli, lai būtu pavisam dzirds. Lej katliņā, pieliec klāt kadiķogas, lauru lapu, pāris veselus melnus piparus un liec iekšā dārzeņu saturu. Jāvāra min 20. Beigās tikai pievieno laša fileju, tikai gaļas daļu, bez asakām. Un uzkaisi mazliet sāli. Ļauj ievilkties. Sasmalcini pētersīli un liec zupas šķīvjos dibenā, tad zupu pa virsu. Pasniedz ar krāsnī grauzdētām maizītēm un ja gribi pievieno krējuma piciņu klāt. Voilā :)