Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kā pagatavot?

 
Reitings 1352
Reģ: 10.08.2012
Sveikas! Skatos, ka šodien visiem te velk uz ēst gatavošanu un tādām lietām!!

Kā Jūs taisiet mērces no saldā krējuma??? Es piem. taisu maltās gaļas mērci ar pienu un miltiem, bet vēlos miltu vietā izm. saldo krējumu, bet nezinu kā to izdarīt...vai 200 ml pietiek uz pannas, ar pienu atšķaida? (kā Jūs gatavojiet?)

Un ko liekat maltajai gaļai klāt, lai kotletes sanāktu sulīgas?
16.01.2013 15:06 |
 
Reitings 1352
Reģ: 10.08.2012
Gaidu padomus :)
16.01.2013 15:06 |
 
Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Ja šķaidīsi saldo krējumu ar peinu, tad mērce būs šķidra, jo saldais krējums nesabiezē.
Es parasti taisu tikai no saldā krējuma Un pievienoju miltus, jo man nepatīk tās mērces, kas neturās uz dakšiņas :D
16.01.2013 15:08 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Lai kotletes ir sulīgas :
lieku iekšā pienā izmērcētu baltmaizi + krējumu

saldā krējuma mērce :
parasti lieku 400 ml + pienu. man kaut kā 200 ml mliekas par maz. bet man patīk, kad ir daaaaudz šķidruma. saldais krējums labi sabiezē, kad pavārās
16.01.2013 15:09 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Maltās gaļas mērcei nelieku nedz pienu, nedz miltus. Parasti iztieku ar dārzeņiem, tomāti mērci padara ''slapjāku''.

Kotlešu masas sulīgumam lieku krējumu un sviestā apceptus sīpolus (cik saimnieču, tik receptes) :)
16.01.2013 15:09 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Es vienkārši pieleju saldo krējumu 200ml pie apceptas maltās gaļiņas (+sīpoli un garšvielas) un viss. Neko nešķaidu, nekādus brīnumus neradu.

Lai kotletes sulīgākas, var likt majonēzi - protams, nav veselīgākais variants, bet man vienīgais zināmais :) Mammai garšo speķi pielikt klāt, bet man nenormāli negaršo, tāpēc izlikos, ka tādu variantu nezinu :D
16.01.2013 15:10 |
 
Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
kotletem lieku klat naza gala sodu un krejumu un sanak labas suligas kotletes, citreiz vel pec tam ielieku cugunka (piile) pasauteties :)
16.01.2013 15:10 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
nezinu, citi varbūt arī mērcēm izmanto pienu. ņem vērā, ka saldais krējums tomēr arī ir ļoti trekns. nezinu gan, vai viņš būs labāks par miltiem. labāk gan tomēr tās mērces taisi retāk. es piemēram, lieku klāt skābo krējumu, jo saldais man kkā ne pārāk garšo šāda veida ēdienos.
kotletes taisot, ieliec viducītī sviestu (sliktākajā gadījumā augu tauku maisījumu). esmu mēģinājusi gan tā, gan tā. strapība nekāda. vnk sviests ir un paliek sviests.
kotletes noteikti būs mīkstākas, ja tu viņas apgriezīsi otrādi tikai vienreiz, nevis šurpu turpu pa pannu valstīsi, un noteikti liec vāku virsū, jo tad neiztvaiko tvaiks.
16.01.2013 15:10 |
 
Reitings 1352
Reģ: 10.08.2012
Vai tad saldajam krējumam vajag miltus? Viņš jau, manuprāt, ir miltu aizstājējs, kas sabiezē pavārot!!

Ar 400 ml uz trim cilvēkiem pietiks? Kaut kā šķiet ļoti maz!!
16.01.2013 15:11 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
jā, liku vienreiz kotletēm klāt krējumu, nevis majonēzi. sanāk vēl sulīgāk. un par to sodu uz naža gala arī esmu dzirdējusi, bet neesmu mēģinājusi.
16.01.2013 15:12 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Mia - nevajag. pats labi sabiezē, bet jāļauj pavārīties.

Es lieku 400ml saldā krējuma (35%) + tikpat pienu
16.01.2013 15:12 |
 
Reitings 1352
Reģ: 10.08.2012
Paldies, šķiet, ka kotletēm tad labāk krējums nekā majonēze :)
16.01.2013 15:13 |
 
Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
hm, es nezināju, ka saldais krējums baigi sabiezē. :D Šodienas atkājums.
16.01.2013 15:13 |
 
Reitings 120
Reģ: 29.01.2009
:)
lai kotletes buutu miikstaakas un suliigas - piesit klaat vairaak olu :)
16.01.2013 15:14 |
 
Reitings 1352
Reģ: 10.08.2012
Laikam atkarīgs no tā kāds saldais krējums :D
16.01.2013 15:15 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
BaCk es atkal pasmējos, ka neiedomājos, ka var likt krējumu majonēzes vietā :D tas taču elementāri.. blondi, blondi..
16.01.2013 15:15 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
BaCk,
jā - pēc vārīšanās sabiezē
16.01.2013 15:16 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
bet nopietni iesaku jums pamēģināt maltai gaļai klāt kotletēs pielikt pienā izmērcētu un tad sasmalcinātu baltmaizi - tā sanāk pašas, pašas sulīgākās kotletes (turklāt mazāk gaļas vajag :D)
16.01.2013 15:18 |
 
Reitings 120
Reģ: 29.01.2009
es arii klaat lieku izmeerceetu baltmaiziiti pienaa :) - njammiigas vnm sanaak :)
16.01.2013 15:22 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Lai kotlete sanāktu sulīga, gaļai ir jāpievieno piemalts speķis (tamdēļ tik bieži arī ir gatavā kotlešu masa(Cūka +Liellops), jo no liellopa kotletes nesanāk tik sulīgas, bet mazliet speķis klāt un cita garša) pavisam nedaudz,krējums kotleti padara maigāku, bet ne sulīgāku.
Par maltās gaļas mērci, es laikam neko daru kā citi :D es viņai nepievienoju, ne saldo krējumu, ne skābo, ne miltu, bet gan buljonu, atsevišķā versijā gatavojot mazliet asāku, vai vienkārši savādāku malto gaļu, es pagatavoju pašas taisīto tomātu mērci no svaigiem tomātiem ar papriku.
16.01.2013 15:26 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Es mērcei lieku miltus un saldo krējumu, mēs kalorijas neskaitām, garšo kārtīgi ēdieni. Kādreiz mērci taisīju pienā, ar miltiem un klāt krējumu un/vai majonēzi, arī bija sātīgi, bet ļoooti gardi.
16.01.2013 15:31 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits