Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

labs kursa darbs

Reitings 137
Reģ: 10.01.2013
kāds jūsuprāt ir labs kursa darbs? kādam tam jābūt, kā jūs pašas to esat veidojušas? it īpaši ja ir kāda zinātniskāka tēma, tad, protams, pirmais, kas tiek darīts, tiek atvērta google un wikipedia, vai tiek konspektētas grāmatas... Kā jūs panākat lai jūsu pašu devums būtu lielāks? lai pašam prieks par paveikto? :)
15.01.2013 11:29 |

Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Man bija tāda kursa darba un bakalaura darba tēma, kur īpaši daudz zinātniskās literatūras nebija. Lai darbus uzrakstītu daudz laika pavadīju likumi.lv pie atvērta tiesību akta un to analizēju.
15.01.2013 11:32 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
labs darbs, manurpāt, nav tikai tāds, kur tu esi daudz ieguldījusi. tikpat labi var ļoti loģiski pārfrāzēt resursus un uzrakstīt darbu ļoti labu. manā uztverē - loģisks, secīgs, perfekti noformēts, ar kvalitatīviem secināmjumiem un priekšlikumiem, bagātu valodu.
grāmatas neizmantoju NEKAD, iemetu lit.sarakstā tikai skata pēc. par savām tēmām vienmēr visu esmu dabūjusi netā. zemāk par 9 nekad nav bijis :)
un wikipedia vismaz RTU ir kategoriski aizliegta pat referātos. tas nav zinātnisks avots.
15.01.2013 11:37 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
un wikipedia vismaz RTU ir kategoriski aizliegta pat referātos. tas nav zinātnisks avots.

Literatūras avotam jābūt pirmavotam.
15.01.2013 11:41 |

Reitings 8407
Es izmantoju grāmatas, rakstus un šad un tad kādu intereneta adresi, kas ir drīzāk kāda mājas lapa, tieši uz pašu wikipediju neesmu atsaukusies, jo tie nu nav īsti tie dati, ko varētu uzrādīt. Un galvenais ir tie tavi paša ģeniālie secinājumi, kas ir vai varētu būt kaut kas jauns, vai jaunas domas attīstīšana kā šis viss par ko tieki rakstīts kursa darbs varētu attīstīties tālāk, ko varētu mainīt, bet tas gadījumam, ja par tēmu ko tādu vispār var pateikt.
15.01.2013 11:43 |

Reitings 137
Reģ: 10.01.2013
nujā, mazliet neprecīzi izteicos, ar wikipediu biju domaajusi vienk. visu ko googlee var atrast...
15.01.2013 11:47 |

Reitings 1017
Pastāstīšu, kā rakstu savus rakstu darbus. 1. Sākumā izgūglēju visu iespējamo. 2. Tad uztaisu aptuveno satura rādītāju. 3. Izvēlos, kura no satura rādītāja tēmām man visvairāk interesē (parasti normatīvo aktu analīze vai Latvijas piemēru analīze).
Nu un tad, kad mīļākā sadaļa ir uzcepta, ķeros klāt pārējām, teoriju parasti atstāju uz beigām, jo nepatīk.
Pēc pieredzes labi uzrakstīts darbs ir, ja esi izmantojusi vairāk kā vienu teoriju, piemēram tur kritiskā diskursa teorija un neoliberālisms. Parasti aizeju uz LU, Turības vai RSU bibliotēkām un paskatos, kā citi savos noslēgumu darbos par konkrētajām teorijām ir veidojuši teorijas izklāstu, kādas grāmatas izmantojuši. Protams, čekoju tikai darbus ar novērtējumu 8+. Kas vēl svarīgi un visiem mācībspēkiem patīk, ir, ja teorētiskajā daļā aplūko vienas teorijas vairāku cilvēku viedokļus un atrast tos strīduspunktus, par kuriem autori nevar vienoties. Ja Tu pasaki, kuram autoram drīzāk piekrīti, tas jau velk uz bakalauru, maģistru.
15.01.2013 12:05 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
Kā saka, ja tev ir ideāli noformatēts darbs 4 jau praktiski esi dabūjis, jo tas ir daudzu klupšanas akmens tāpat kā secinājumu un priekšlikumu izveite, jo daudzi priekšlikumos veido vispārīgi, bet viņiem jābūt konkrētiem, piemēram, Uzņēmuma x vadītājām ir jāizvērtē uzņēmuma iekšēja komunikācija laika posmā no 10.01.13.- 31.01.13. aptuveni šādi.
Es parasti vispirms ķeros un salieku saturu pēc kura ir veiglāk orientēties, tad rakstu ievadu , tad sastādu jautajumus anketai vai intervijai , jo ja ir aptauja tad kvalitatīva kaut cik viņa skaitās no 100 respondentiem, un vēlams, skaidri definēt, mērķauditoriju, kura atbild uz šiem jautājumiem un skaidri pateikt kā viņus anketēji, kur un kā, vismaz Turībā pie tā diezgan piesienas. Tad veidoju teoriju jo tas man visvairāk nepatīk, bet diemžēl lielu daļu darba sastāda tieši teorija un petījums ar analīzi.
Cenšos visu uzreiz noformatēt pareizi.
Turībā ir tāda kā prasība katrā studiju gadā cik grāmatas ir jāizmanto. Piemēram, pirmajā kursā bija 10 ja nemaldos vismaz 3 bija jābūt svešvalodā, bija noteiktas grāmatas kuras nevarēja izmantot, protams + vēl internetā atrodamā informācija bija jaliek klāt.
Vispār man diezgan nepatīk rakstīt šos darbus
15.01.2013 12:24 |

Reitings 2494
labs kursa darbs, ir tāds, kurš, pirmkārt jau ir noformēts glīti, pārskatāmi un atbilstoši visām pieņemtajām normām, otrkārt tas nesastāv tikai no interneta resursiem - tajā vismaz 50% ir zinātnisko publikāciju apskatu. Tam noteikti ir arī vai nu eksperiments vai vismaz teorētiskie aprēķini. Tas nedrīkst būt plāgiāts - vienkārši copy-paste no interneta.

Man šāds darbs bija - tas bija mans maģistra darbs. Un par to dabūju arī atbilstošu atzīmi.
15.01.2013 12:34 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits