Not tested on animals

Reitings 200
Reģ: 22.08.2012
Te ir kāda kas atbalsta un nepērk kosmētiku ( vai ko citu ), kas tiek testēta uz zvēriņiem ?

pēdējā laikā esmu ar to pārņemta :) meklēju firmas, kuras nestestē uz dzīvniekiem.
13.01.2013 14:11 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Sorry, forestkid
13.01.2013 20:03 |

Reitings 335
Reģ: 29.01.2009
Testēšana uz dzīvniekiem nav vienīgais veids kā testēt. Īpaši jau tāpēc,ka ne jau katrs jaunais kosmētiskais līdzeklis ir kaut kāds atklājums ar nekad nebijušām sastāvdaļām. Taču pārbauda arī to,kas jau ir pārbaudīts!
Kādēļ,lai tie,kuri to nepieļauj būtu egoisti? Tādēļ,ka nedomā par cilvēkiem? Tādā gadījumā vēlreiz teikšu,ka tas nav vienīgais veids kā var testēt kosmētiskos līdzekļus!

Vienkārši pirms kko darīt domāju,ka būtu vērts padomāt: Kā mana rīcība ietekmēs apkārtējo vidi,dabu,dzīvniekus un arī līdzcilvēkus.
13.01.2013 20:09 |

Reitings 2728
Gadiem lietoju tikai eko kosmētiku, kas netiek testēta uz dzīvniekiem - vienlaikus netiek atbalstītas kompānijas, kas to piekopj un pasargāju pati savu organismu no ķīmiskiem s*diem, kas nosēdina aknas u.tml.

Pasaule tomēr ir apaļa - kas nedomājot lieto visu, kas pa rokai pagadās, tas savas vienaldzības vai stulbuma dēļ vienalga pats sevi saindē - viss ir godīgi!
13.01.2013 20:11 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manuprāt, muļķīgi ir jaukt kopā egoismu ar ''zaļu'' dzīvesveidu!

Tāpēc, ka nav pilnībā iespējams dzīvot tā, ka neviens necieš!
Šaubos, ka cilvēki, kas pērk ''not tested on animals'' kosmētiku, atteiksies plaušu karsoni, triperi (vai ko tml) ārstēt ar antibiotikām (kuru dēļ ir miruši daudzi zvēriņi)!

Cits ņems no patversmēm sunīšus, cits need gaļu, cits pēta kosmētiku vai skatās, kuras olas ir izdētas labākos apstākļos... katram ir savi ieradumi.

Es, piemēram, turpmāk skatīšos, kādas olas lieku grozā... bet ne jau tāpēc, lai sevi dēvētu par mazāk cietsirdīgu, mazāk egoistisku.. bet gan vienkārši, lai vairāk atbalstītu konkrēto biznesu :)
13.01.2013 20:14 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Forestkid, esmu vairāk nekā pārliecināta, ka par vidi rūpējos vairāk nekā lielākā daļa to, kas uzskata, ka ir varoņi, izvēloties kosmētiku, kas nav testēta uz dzīvniekiem. Implantus arī testē uz dzīvniekiem, ja kas, kāpēc no tiem daudzas neatsakās? Un tad, ja nezināji, līdzekļu ietekmi nosaka ne tikai sastāvdaļas, bet arī to procentuālais daudzums, tāpēc nevajadzētu tik droši teikt, ka visi atkārto vienus un tos pašus testus.
13.01.2013 20:16 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
ko nozīmē var vai nē, to katrs pats izlems priekš sevis, pēc savas sirdsapziņas, nevis tu. viens palīdz dzīvniekiem, cits cilvēkiem, vienīgi nevajag moralizēt par citiem
13.01.2013 20:19 |

Reitings 335
Nepazīstu nevienu,kas uzskata,ka ir varonis,ka izvēlas "cruelty free" kosmētiku,ir cilvēki,kam tas ir pašsaprotami.
Vēl vairāk-ja Tu rūpējies par vidi,tad es nesaprotu,kā Tev varbūt vienalga. Man,tas iet roku rokā.
13.01.2013 20:49 |

Reitings 120
Reģ: 03.10.2011
no dekoratīvās pērku NYX un elf, jo ir cruelty free.
tur jāskatās, lai būtu PETA sertifikāts, tad ir droši, ka neizmanto testiem dzīvniekus
pilns saraksts šeit
http://www.peta.org/living/beauty-and-personal-care/companies/default.aspx
13.01.2013 22:55 |

Reitings 2982
nezinu līdz galam kā ir ar visu kosmētiku, bet visiem medikamentiem ir pirmsklīniskā pētniecība, kurā pēta izmantojot arī dzīvniekus. Un tad tikai seko pārējās trīs fāzes, kurās tiek iesaistīti cilvēki: slimi un veseli.

Tās, kas pret dzīvnieku izmantošanu- kādas alternatīvas?

cietumnieki? - es arī par viņiem neesmu starā, taču arī uz viņiem attiecas Vispārējā cilvēktiesību deklarācija. Un šādi "gudri muldēt" var tikai tikmēr, kamēr kādai puisis vai brālis netīšam nekļūst par cietumnieku. Arī viņiem starp citu ir ģimenes, kas viņus gaida mājās.

Nē, neesmu cietumnieku pusē. Vienkārši cenšos būt empātiska un izprast abas puses.

jau tā farmācijā un klīniskajos pētījumos valda haoss. vēlaties to padziļināt?:)
13.01.2013 23:04 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Šī tēma ir viena no tām, manuprāt, ne tik daudzajām, kas mani var novest līdz asarām. No blakustēmas iespaidojoties man liekas šausmīgas ainas filmās par holokaustu vai citādām masu nonāvēšanām, bet nezinu īsti kādēļ, bet raudāt neraudu. Tas iespaido citādāk. Savukārt, ja es tagad skatītos filmu par kosmētikas testēšanu uz dzīvniekiem - kā sāktu raudāt ar pirmajiem pretīgajiem skatiem, tā nevarētu apstāties. Manuprāt, nenormāli.

Es domāju, ka manās mājās ir ļoti daudz kosmētikas, ko testē uz dzīvniekiem, bet nejūtos tiesīga tagad celt iebildumus (un jāsaka, ka agrāk nemaz nebiju zinoša par šādām lietām), jo nauda nav mana. Kad pelnīšu pati saviem kosmētikas līdzekļiem vai kad būs tāda iespēja izvēlēties - pirkt to, ko testē vai ko netestē uz dzīvniekiem - protams, ka izvēlēšos otro.
13.01.2013 23:46 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Man dazhreiz zheel, ka esmu pazaudeejusi to "kad izaugshu liela, izglaabshu visus pasaules dziivniekus, pabaroshu visu aafriku un visur buus miers pasaulee, jo es dariishu labas un lielas lietas naakotnee" domaashanu, kas man bija liidz kaadu 12 gadu vecumam. Godiigi sakot, pat neesmu skatiijusies uz saviem smukum produktiem. Vienkaarshi es kaadreiz biju tik ljoti empaatiska pret visu un visiem, ka vieglaak bija atsleegt to visu, savaadaak es buutu jau sen visas acis izraudaajusi par ljauno pasauli. Peedeejaa laikaa gan es kaut kaa esmu saakusi filtreet, kam, taa teikt, vairaak just liidzi. Piemeeram, paartiku censhos pirkt vieteejo (visaam bio, eko etikjeteem kaut kaa neticu, ticu, ka daru labaak dabai, ja peerku no vieteejiem taa ietaupot uz benziinu un atbalstot mazos razhotaajus). Olas arii peerku ar cipainjiem 0 vai 1. aafriku pabarot vairs neveelos, esmu paaraak skeptiska pret to visu, uz to mana sirds ir palikusi cieta. Un, bljin, man taaaa patiik Lancôme produkcija, zheel, ka vinji testee uz dziivniekiem. Riit paskatiishos, kas un kaa man ar kosmeetiku, to arii vareetu saakt dabiigaaku lietot. Nepeerku kazhokus, bet peerku aadas apavus. Eedu galju, bet briivpraatiigi padarbojos dziivnieku patversmees. Zaales nelietoju siikumiem, bet ja nopietni saslimtu, tad gan lietotu. Kraanu vienmeer aizgrieshu, kad tiiru zobus vai ziepeejos, gaismu arii izsleedzu, bet tajaa pashaa laikaa kad man buus tiesiibas, tad braukshu ar savu mashiiinu nevis sabiedrisko.

Un neuzskatu, ka taapeec buutu egoistiska, ja neesmu 100% iekshaa tajaa visaa eko padariishanaa. Tas buutu ljoti gruuti un es nejuutu vajadziibu.
14.01.2013 00:14 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Godīgi sakot, neesmu tam pievērsusi uzmanību. Man ir Body Shop produkcija un Avon un Oriflame (neatceros kuru, bet vienu no šiem netestē uz dzīvniekiem). Bet ir arī daudz citu firmu kosmētiskie līdzekļi, tā paša L'Oreal. Šī diskusija mani iespaidoja pārskatīt savu kosmētikas plauktu.
14.01.2013 00:37 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
uz ko tad testē tie,kuri to nedara uz dzīvniekiem?
14.01.2013 00:43 |

Reitings 3755
Nazīc, uz sevi - lielāka motivācija visu izdarīt pareizi. :D
14.01.2013 00:44 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Man dazhreiz zheel, ka esmu pazaudeejusi to "kad izaugshu liela, izglaabshu visus pasaules dziivniekus, pabaroshu visu aafriku un visur buus miers pasaulee, jo es dariishu labas un lielas lietas naakotnee" domaashanu, kas man bija liidz kaadu 12 gadu vecumam.

Katrs jau izvēlas, kam just līdzi. Ja kāda te ir par testēšanu (tas tā vispārīgi teikts, ne uz vienu nenorādot), iespējams, viņai ir citas savas vājās vietas - piemēram, slimam bērnam obligāti noziedotu vai tml.

Man, piemēram, arī nav visu dzīvo būtņu glābējas sindroms, es vairāk tiem dzīvniekiem jūtu līdzi nekā cilvēkiem un stāsti par Āfrikas bada cietējiem rada uz mani iespaidu, taču daudz, daudz mazāku. Un ja būtu jāizvēlas ziedot patversmei vai kādam cilvēkam - man uzreiz pirmā doma ir par dzīvniekiem. Un, kā jau iepriekš minēju, labi saprotu, ka dzīvot pilnīgi zaļo dzīvi mūsdienās ir ļoti grūti, bet vismaz kaut ko mazītiņu izmainīt es vēlētos.
14.01.2013 00:44 |

Reitings 6531
Ance nopietni uz sevi? (t) baisi....
14.01.2013 00:46 |

Reitings 3755
Nazi, ja godīgi, nav ne jausmas. :D
Moš netestē vispār, kas tagad man liek justies baisi..
14.01.2013 00:48 |

Reitings 6531
Tagad nezinu priecāties,ka testē vai ka netestē :D
14.01.2013 00:53 |

Reitings 3755
Nazīc, dabīgo kosmētiku pēc idejas jau tiešām varētu testēt uz cilvēkiem, es domāju, jo nekādu baigo kaitējumu nevar dabūt, man šķiet.

Bet, jā, es ar par to pašu domāju. :D
14.01.2013 00:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits