Ja gribi apmeklēt psihiatru, tad sākumā iesaku Tev tēmēt psihiatru, kas ir arī psihoterapeits. Ja Tava problēma ar dvēseles pašsajūtu būs ārstējama tikai ar psihoterapiju, tad tas būs labāk, nekā sausa psihiatrija, kur Tevi tikai sabaros ar zālēm un tikai tad skatīsies, kas ar Tevi notiek. Ja psihoterapeits-psihiatrs redzēs, ka ar sarunām nebūs līdzēts un nepieciešama medikamentoza ārstēšana, tad izrakstīs zāles un vajadzības gadījumā nosūtīs uz slimnīcu. Tikai jārēķinās, ka psihoterapijas seanss maksā naudu - sākot no 5 līdz pat 25 un pie tiem pieprasītākajiem arī vairāk. Zāles gan arī maksā naudu, un ne to mazāko.
Zinu Rīgā vienu psihoterapeiti - psihiatru, vismaz pirms dažiem gadiem viņai bija arī psihoterapeita sertifikāts, tagad uz ašo interneta vidē redzu, ka šobrīd ir psihiatra sertifikāts, tā ka iesaku Tev kontaktēties un noskaidrot, kā tur īsti ir:
http://www.neslimo.lv/medicinas-iestades/maras-jumejas-arsta-prakse-psihiatrija-sia
Jāsaka gan, ka nevaru prognozēt, kā un vai Tu tieši ar Māru Jumeju atradīsi kopēju valodu, jo psihologi, psihoterapeiti un psihiatri ir tikai cilvēki, turklāt ļoti dažādi. Arī pacienti ir tie paši cilvēki, arī ļoti dažādi - kas vienam klientam der, citam liekas kaut kas galīgi greizs un nesaprotams. Tas ir tik individuāli, tā ka atliek tikai Tev novēlēt atrast savu speciālistu, kas nav viegli.
No personiskās pieredzes varu teikt, ka man tagad nu jau pāris gadus ir psiholoģe, par kuru no citiem esmu dzirdējusi visvisādas atsauksmes - gan labas, gan sliktas - tātad diametrāli pretējas, tā ka tajā visā var pamatīgi apjukt, bet sarunās ar viņu jūtos labi, man viņa šķiet profesionāla un gudra, un sevī jūtu savas dvēseles izaugsmi. Un līdz ar to priecājos, ka esmu viņu satikusi un viņa ir mana psiholoģe. Bet, varu teikt, ka tas bija diezgan pagarš ceļš, līdz biju apmierināta ar speciālistu un rezultātu - nu, pilnīgi iespējams, ka tur bija ne tikai pretējās puses, bet arī mana vaina, manas kaprīzes un manas sliktās rakstura īpašības, kuras, jūtu, ir audzinātas un piedzīvojušas metamorfozes.
Un P.S. - ja vēlies, varam sarakstīties privāti. Tiesa, esmu šeit neregulāra un reta viešņa, bet kaut kas ir labāks, nekā nekas.