Nodzīvoju Berlīnē vasarā vienu mēnesi, ne strādājot, bet kursos biju.
valoda man ir iesācēja līmenī - tā , lai veikalā kko pateiktu, pajautātu ceļu utt.
bet, jā valoda ir jāzina - cilvēki īpaši angliski nerunā un droši vien darbam arī labāk zināt.
man likās cilvēki izpalīdzīgāki, pieklājīgāki, pirmajā dienā jautājam ceļu - un viens cilvēks pats steidzās uz darbu bet izkāpa ārā un atbrauca ar mums dažas pietruas, lai parādītu pareizo virzienu. tāpat arī citā dienā stāvēju pieturā vienkāršī skatījos kartē un man jau jautāja kāda kundzīte vai nevajag palīdzēt.
bet bija arī situācijas, kad cilvēki ir nelaipni - piemēram, kad kada kafejnīcā jautāju vai var izmanot wc, tad strupi atbildēja, ka tikai klientiem, es teicu , ka varu kko nopirkt un tad tikai tiku :D
ja vēl kko atcerēšos , pastāstīšu. bet jā, šī zeme man patīk. gribētu tur kādreiz dzīvot - viss liekas tik loģisks, veikalos pārtika lētāka (ok, nepatika tas, ka nevar normālu ēdienu nopirkt kā rupjmaize, biezpiens, krējums un viss ir tāds fast food) , bet tomēr pat kafenīcā parastā bella itali makaroni ar gaļu būs tikai 3eur, tas pats par apģērbu tajā pašā primarkā. mums šeit Latvija neadekvātas cenas, bet pārtikas ziņā atkal veselīgāka. un arī nepatik , ka tik daudz turku un visādu ''arābu'', kas konkrēti piešujas :D