Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

par kartupeļu sacepumu

 
Reitings 153
Reģ: 25.01.2012
kā jūs taisiet? vai kartupeļus lieciet "jēlus" vai jau nedaudz novārītus? es vienreiz taisīju kartupeļu sacepumu un kartupeļi man neizcepās, lai cik ilgi cepu. redzēju šodien vienā receptē, ka meitene liek jau nedaudz pavārītus, vai tādi sanāks gardi?
12.01.2013 18:11 |
 
Reitings 1692
Reģ: 16.01.2011
Pirms pāris dienām cepu savu pirmo sacepumu. Un man kartupeļi bija kārtīgi izcepušies, jo traukam pa virsu uzliku folliju
12.01.2013 18:14 |
 
Reitings 153
Reģ: 25.01.2012
āaa, padomāšu par foliju, to nezināju. man pēc tās pirmās reizes bail bija cept, jo negribējās izcūkot ēdienu. tagad nezinu tomēr apvārīt vai likt kādi ir.
12.01.2013 18:15 |
 
Reitings 153
Reģ: 25.01.2012
meitenes varbūt vēl kāda var dot padomu? :)
12.01.2013 18:28 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Sagriez plānās šķēlēs vai gabaliņos (nu atkarībā, kādā formā griez) un sākumā cep zem folija (noslēdzot visas saisa plūsmas), un, kad tuvojas gatavs, noņem foliju, lai apbrūnē sacepuma virspuse
12.01.2013 18:30 |
 
Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Tiešām sagriez plānās šķēlēs, jo man nekad lieli kartupeļu "kluči" nav izcepušies. Ja gribas lielus, tad kartupeļi pirms tam nedaudz jāpavāra. Es vēl kārtīgi saleju saldo krējumu, lai tā suliņa palīdz labāk izcepties.
12.01.2013 18:36 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Kartupeļu sacepumu gatavoju franču stilā. Jāsagriež kartupeļi ļoti plānās šķēlēs, olīveļļa pannas ieziešanai un pirmo kārtu uzliekot pa virsu ķiplokus šķēlēs, sāli, piparus un čut čut kanēli. Ar nākamajām kārtām atkārtot to pašu, pēdējai kārtai pa virsu lej pienu. Un iekšā krāsnī. Sanāk ļoti labs sacepums.
12.01.2013 18:38 |
 
Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
DIO - o, paldies, varēšu rīt eksperimentēt. :D
12.01.2013 18:45 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Pirmā Sieviete, super tik obligāti čut čut kanēli, sanāk waw (restorāna cienīgs ēdiens) :)
12.01.2013 19:17 |
 
Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
DIO - cik grādos cep? :) Man kanēlis vispār ļoti garšo, varētu būt interesants ēdiens. :)
12.01.2013 19:23 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Pirmā Sieviete, 200 grādos būs ok. Kanēlis vispār ir brīnums, ēdamais zelts, ļoti laba garšviela tievētājām :)
12.01.2013 19:27 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es sagriežu kartupeļus ļoti plānās ripiņās un lieku kārtās (obligāti kādā no kārtām ieklāju sasmalcinātus sīpolus, citreiz salieku arī citas saknes). Katru kārtu apsālu, sapiparoju, apzaļumoju. Beigās pārleju tos ar saldo krējumu un sakultas olas mix.. tā lai virsējā kārta ir gandrīz nosegta. Lieku cepeškrāsnī 190 grādos uz stundiņu (karstā gaisa režīmā). Nekas nav jāapvāra un viss ir gatavs :)
12.01.2013 19:27 |
 
Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
DIO - tu taču esi viena varengudra sieviete. :)
12.01.2013 19:30 |
 
Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Mūsmājās plānās ripiņās sagriež kartupeļus + kārtās vistas filejas gabaliņi, kabači, siers, tomāti , daudz, daudz siera un saldā krējuma.
12.01.2013 19:30 |
 
Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Mūsmājās plānās ripiņās sagriež kartupeļus + kārtās vistas filejas gabaliņi, kabači, siers, tomāti , daudz, daudz siera un saldā krējuma.


12.01.2013 19:34 |
 
Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
es lieku nevārītus, tad pa virsu gaļu, dārzeņus un saldā krējuma mērci ar olu un sieru. viss izcepās ļoti labi.
12.01.2013 19:37 |
 
Reitings 524
Reģ: 31.07.2012
es kartupeļu sacepumu gatavoju no kartupeļu biezputras.
sastampā vārītus kartupeļus, pievieno pienu,sāli,dilles, kariju
iesmērē pannu ar sviestu,liek virsū kartupeļu masu.
tai virsū rīvētus,apceptus burkānus.
pēc tam saceptu malto gaļu ar sīpolu un ķiploku,sāli,pipariem un kādu garšvielu.
visrpusē atkal biezputru un mazus sviesta pikucīšus pa virsu. ccep līdz brūnīga garoziņa.
12.01.2013 19:41 |
 
10 gadi
Reitings 1649
Reģ: 29.01.2009
Es ar aizvakar pirmo reizi cepu kartupeļu sacepumu - pareizi meitens teica, sagriež mazos gabaliņos un cep 1 h 190-200 grādos. Arī malto gaļu liku jēlu - viss izcepās. :-)
12.01.2013 19:42 |
 
Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Viss, es eju ēst. :D
12.01.2013 19:44 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Zinu, ka māsa vienmēr liek vārītus kartupeļus, bet bieži vien receptēs ir zaļi kartupeļi.
12.01.2013 20:39 |
 
10 gadi
Reitings 141
Reģ: 25.12.2012
man ōme kartupeļu sacepumu taisa no jau izvārītiem kartupeļiem, kas palikuši pāri no iepriekšējās dienas pusdienām.


tātad.. sagriež kartupeļus šķēlītēs, saliek vienu kārtu, pa virsu liek šķēlītes ar sieru (rīvēt nav nepieciešams, jo izkūst tāpat), tad uzliek vēl vienu kārtu ar kartupeļiem un tad pa virsu pārlej mazliet sakultu olu + vēl visādas garšvielas. that's all. :)


ļoti vienkārši un ātri (parasti izcepās 10 minūtēs) . :)
12.01.2013 21:19 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!