Solarijs

Reitings 54
Reģ: 03.03.2009
Sveikas! Vai juus ieverojat kadu solarija modeli lietojat?
12.01.2013 12:28 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
Katra iekārta ir atšķirīga, atškiras pēc iekārtas lieluma, opcijām kādas piedāvā, piemēram, ķermeņa augšdaļas ventelācija, kopējā ķermeņa ventelācija, sejas lampu regulēšana, ventelācijas gaisa siltums un aukstums vismaz dažām iekārtām ir redzēta arī šāda opcija.
Nākošais pēc kā atšķiras ir solārija intensitāte, piemēram Open Sun 550 un M-50 Caipiranha, pirmais atšķiras pēc izmēriem, otrais pēc ventilācijas, open Sun 550 ventelācija ir pie kājām pūš gan uz ķermeni, gan zem stikla,M -50 ir ventelācija ķermeņa augšdaļai gan kopējā, kas ir spēcīgāka. Tālāk ir sejas lampu atšķirība, Open sun sejas lampas ir izvietotas savādak, un viņas ir spēcīgākas, M-50 sejas lampas ir solārija augšdaļā, tāda kā josla, augšas vākā. Pēc izmēriem Open Sun viennozīmīgi ir liela iekārta pretēji M- 50 es neteiktu, ka maza , bet vidēja pēc izmēriem.
Piemēram, ejot uz Open Sun 550 10 min un M-50 12 min būs vienāds rezultāts tas tāpēc, ka Open Sun ir spēcīgāks nekā M-50, to intensitāti, ja nekļūdos regulē un pārbauda tehniskais darbinieks, turklāt to nosaka arī iekārtas tehniskie parametri, jo lampas visās iekārtās ir 0.3 W.m2 .
Jā, varu piekrist daļēji, ka lampas var nedot tādu rezultātu, kā velies, ja lampu nolietojums iet uz beigam, tāpēc parasti izvēlas ilgāku laiku, lai rezultāts nemainītos, turklāt to rezultātu ļoti daudz ,kas var ieteikmēt. Piemēram, solārija stikls vai tas ir bojāts vai nē, vai jūsu āda ir labi kopta, mitrinata, ja āda ir sausa iedegums praktiski neveidojas, vai jūs lietojat zāles, pirms solārija esat ēdušas ko asu, lietojušas grādīgos dzērienus , vai lietojat savas ādas tipam atbilstošu kosmētiku solārijā.
Cik daudzas no Jums zin savu ādas tipu un ir sastādījušas kopā ar solārija darbinieku jūsu ādas stāvoklim atbilstošu sauļošanās plānu?
12.01.2013 14:43 |

Reitings 2429
Reģ: 27.10.2011
Nu ja nu ja, visu ko rakstu - tik pa sevi, tik pa sevi:D
12.01.2013 14:44 |

Reitings 2429
Kas ir šī noslēpumainā, piecpadsmitgadīgā padomu devēja Ieva....
12.01.2013 14:45 |

Reitings 74
Reģ: 10.09.2012
Ieva Tu no Googles to visu copy-paste? :D
12.01.2013 14:45 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Ieva Roģe, principā, jā, tā ir!
Jautājums, kādas katram klientam ir prasības un iespējas. Teiksim, ir divi solāriji, jaudīgāks un mazāk jaudīgs un abos jaunas lampas. Ejot uz jaudīgāko 7minūtēs rezultāt būs tāds pats, ja iesi uz mazāk jaudīgo bet uz,piem,12 min. Pirmais maksās dārgāk otrais lētāk. Klientu ziņā ir izvēlēties, kas katram ir primārais -ietaupītais laiks vai nauda.
Vispār klientiem ir tiesības prasīt, kāds ir lampu izlietojums, savukārt darbiniekam nav gluži taimerī jārāda nolietojums, bet viņam jāpasaka tad uz,piemēram, cik% lampas ir izlietotas.
Un vēl-pat, ja lampas būs izlietotas uz kādiem 10-50%, iedegums tāpat vēl būs labs!
12.01.2013 14:47 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
šī bija atbilde uz pirmo Ievas ierakstu:D
12.01.2013 14:49 |

Reitings 457
Paty:)
Es arī strādāju solāriju studijā, vairāk kā 5 gadus. Tad nu palīdzēšu tev apgūt ko jaunu.
Informācija ņemta no Likumi.lv http://www.likumi.lv/doc.php?id=217520
Pakalpojuma sniedzējs nodrošina uzskaiti par pakalpojuma sniegšanas vietas telpas, iekārtas vai aprīkojuma tīrīšanu vai dezinfekciju, norādot datumu, laiku, kā arī personu, kas to tīrījusi vai dezinficējusi. Uzskaites ieraksti par telpu, iekārtu vai aprīkojuma tīrīšanu vai dezinfekciju pēc pieprasījuma ir pieejami patērētājam un Veselības inspekcijai.

Ne retāk kā reizi mēnesī tiek veikti ieraksti (elektroniski vai papīra formā) par UV iekārtu lampu maiņu, to nolietojuma pakāpi, kā arī jebkurām tehniskajām pārbaudēm. Šie dati pēc pieprasījuma ir pieejami patērētājiem un Veselības inspekcijai.

Pakalpojuma sniedzējs ir atbildīgs, lai droša un cilvēka veselībai nekaitīga pakalpojuma sniegšanai solārija personālam būtu atbilstošas teorētiskās un praktiskās zināšanas par ādas uzbūvi un fizioloģiju, UV starojuma fizikālo raksturojumu, UV starojuma fizioloģisko un terapeitisko iedarbību uz cilvēka organismu, indikācijām, kontrindikācijām, lietošanas iespējām, aparatūru, darba drošību un pirmo palīdzību UV starojuma izraisītu veselības traucējumu gadījumā. Šādas zināšanas apliecina medicīniskās izglītības dokuments, ārvalstīs iegūts profesionālās izglītības vai kvalifikācijas dokuments, kas Latvijā atzīts atbilstoši normatīvajiem aktiem par profesionālās kvalifikācijas atzīšanu, vai apliecība par mācību kursa "Kosmētiskā iedeguma iegūšanas pakalpojumam noteiktās higiēnas prasības" noklausīšanos (turpmāk – apliecība) (2.pielikums).

23. Apliecību solārija personālam izsniedz apmācīttiesīga institūcija, ja solārija personāls noklausījies sešu stundu mācību kursu "Kosmētiskā iedeguma iegūšanas pakalpojumam noteiktās higiēnas prasības" atbilstoši šo noteikumu 3.pielikumā minētajai programmai.

24. Apliecība ir derīga divus gadus no tās izsniegšanas dienas.
12.01.2013 14:51 |

Reitings 74
Reģ: 10.09.2012
PUPU MIZAS!
12.01.2013 14:52 |

Reitings 2429
Tevi mutere baigi ātri darbā aizsūtījusi, nebūtu sakniebtās lūpas, izskatītos 14, nevis 15....
12.01.2013 14:58 |

Reitings 457
Negribu ar Jums te kasīties, centos Jums sniegt noderīgu informāciju, bet katram, jau ir savas zināšanas.

Man nav 15 bet 23
To nekopēju no Googles, bet zinu, jo apmeklēju kursus, seminārus, kuri paredzēti solārija darbiniekam un manuprāt, katram sevis cienošam solārija darbiniekam tas nu būtu jāzina.
Arī kā redziet likumu ir jāzina strādajot šajā nozarē

Ir klineti, kuri vēlas zināt lampu nolietojumu un tās nav piekasīgas dāmītes, bet normāli cilvēki, neviens nenāk, vismaz pie manis nav bijis, kurš agresīvi jautātu par lampu nolietojumu. Es pati klientiem, kuri nāk sauļoties manā darba laikā piedāvāju apskatīt lampu nolietojumu, tas nav nekas traks un sarežģīts turklāt neprasa daudz laiku.
12.01.2013 15:00 |

Reitings 457
bandita ja tas ir domāts man , tad mani neviens darbā nav sūtījis piespiedu kārtā :D kas attiecas uz vecumu, man arī dzīvē neviens nedod vairāk kā 18 gadus
Pati izdomāju, ka gribu strādāt, jau sākoties vidusskolai, tā sanāca, ka ļoti iepatikās strādāt un darba vieta patika, turklāt par nopelnīto varēju atļauties praktiski visu ko gribēju un kas bija nepieciešams, vecāki mani praktiski vidusskolas laikā vairs neuzturēja, tāpat rudenī atsākoties skolai varēju savienot darbu ar skolu, jo visu paspēju, gan skolā būt, gan vakaros darbā strādāt, gan trenēties ārpusskolas sportā, gan vēl tusiņus apmeklēt brīvdienās. Tagad beigšu augstskolu un vēljoprojām visu varu savienot
12.01.2013 15:08 |

Reitings 2429
sorry
12.01.2013 15:17 |

Reitings 1852
Reģ: 29.01.2009
Cik daudzas no Jums zin savu ādas tipu un ir sastādījušas kopā ar solārija darbinieku jūsu ādas stāvoklim atbilstošu sauļošanās plānu?

hahahaha, ja solārija darbiniekam būtu kāda medicīniska izglītība visu cieņu. Bet tā kā lielākajā daļā strādā studenti, kas piepelnās, reizēm pat paši pārcepušies kā cāļi, tad kāda vēl informācijas sniegšana klientam? Kur nu vēl kāda ādas noteikšana? Paskatās uz cilvēku un viss. :D

Man prieks, ka vismaz ir kāda solāriju studija, kur ir tik zinoši cilvēki kā Ieva, bet tādus vajag atrast!

Pati solārijam esmu atmetusi ar roku, jo esmu sapratusi, ka tas nav nekas labs!
12.01.2013 15:25 |

10 gadi
Reitings 1288
Ieva, kurā solārija Tu studijā strādā? :)

Negribu Tevi izspiegot :D, bet gan apmeklēt studiju, kur patiešām ir ļoti zinoši darbinieki.
12.01.2013 15:34 |

10 gadi
Reitings 1288
tb solārija studijā Tu
12.01.2013 15:35 |

Reitings 457
Es strādāju Blue Box Jelgavā, Pērnavas iela 4 un Ādažos, Tenisa centrā Ādaži esošajā Blue Box :)
12.01.2013 16:16 |

Reitings 457
melessii reiz diskuteju ar kometoloģi par šo jautājumu, vai bez attiecīgās izglītības to var izdarīt. Viņa teica, ka uz cilvēku paskatoties jau var noteikt, kurš ādas tips šim cilvēkam ir , protams tādas zināšanas nāk ar laiku un praksi, bet kas mani pārsteidza, tas, ka lielākā daļa tam netic, ka viņa paskatoties uz cilvēku var noteikt šo tipu, un tic tikai tad, kad ar attiecīgās iekārtas palīdzību to nosaka, cilvēks labāk maksās vairāk, lai tehnika nosaka šo ādas tipu nevis uzticēsies cilvēkam, kas ar šo darbojas dienu dienā.

Jā, man nav šādas medicīniskās izglītības, bet pozitīvais ir tas, ka semināros lekcijas pasniedz dermatologi un viņi sniedz vērtīgus ieteikumus. Turklāt ir arī īpaši izstrādātas anketas ar ārstu palīdzību, tu vari noteikt šo tipu, pēc dažādām pazīmēm, kas ir cilvēkam.
Piemēram, Latvijā ir maz cilvēku ar pirmo ādas tipu , izteiktāks ir 2 un 3 ādas tips.
To plānu nav grūti sastādīt, tev ir jāzina savs ādas tips , iekārta uz kuru vēlies iet, datumu kad velies uzsākt sauļoties tas prasa maksimums 10 min, lai to izdarītu. Man ir klienti, kuri nāk pēc šāda plāna sauļoties un lieto arī speciālo kosmētu.
Pēc maniem novērojumiem cilvēkiem liekas, ka kosmētika kas paredzēta lietošanai solārijos nav nekam derīga nu tas ir tikai peļņas nolūkos, bet reti, kurš aizdomājas, ka krēms ko tu lieto, palīdz tev iegūt labāku rezultātu, kas saglabājas ilgāk, kā rezultātā nav tik bieži jāapmeklē solārija studija, tas protams nenozīmē, ka līdz ar to atnākot 1x mēnesī sauļoties būs izcils rezultāts. Tāpat daudzi aizmirst par mitrinoša krēma/losjona lietošanu ikdienā, kas papildus mitrinās un kops ādu, kā rezultātā iedegums veidosies vieglāk un būs labākā kvalitātē turklāt āda izskatīsies daudz labāk ja ta būs mitrināta
12.01.2013 16:31 |

Reitings 108
Reģ: 31.08.2009
Ieva, Tu uz mani atstāji patiešām patīkamu iespaidu, vismaz šeit.
Prieks, ka ir tādi darbinieki, kuri iesaka klientam visu to labāko.
Mani interesē, kādas cenas ir blue box solārijam Jelgavā? Vienmēr licies, ka dārgākais solārijs kāds vien var būt.. vai es maldos? Nav tā, ka tur ir ļoti nolietotas lampas, jo cik zinu, tad tajā rajonā dzīvo daaaudz cilvēku un apsveru domu, ka arī cilvēki tur līdz ar to iet daudz.
Gaidīšu ziņu. :)
12.01.2013 16:51 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Man gan nešķiet, ka blueBox ir dārgs,kaut vai te pat Rīgā.
12.01.2013 16:55 |

Reitings 457
Etiķete, Es domāju līdzīgi nav tās cenas tik ļoti lielas turklāt tagad var iegātādies Bonusu karti, piemēram ,Tu nopērc pa 20 ls , bet lieto par 28 ls respektīvi tie 8 ls nāk teiksim tā dāvanā, pozitīvi ir tas, ka ar šo karti tu katru reizi vari iet uz citu iekārtu un citu laiku, tad vēl ar šo karti ir 5 % atlaide uz lielo tilpumu sauļošanās kosmētiku,šo karti vari nopirkt ,piemēram, Hipokrāta 19a studijā, bet lietot arī P. Lejiņa 5, A.Čaka 113 Rīga , vai arī Tukumā, Ogrē, Siguldā, es visu sarakstu neuzrakstīju, Bet ja interesē sīkāk tad uzraksti aizsūtīšu info par šo.

Bet, kvalitāte atsver cenu, Tu jebkurā Blue Box studijā vari pajautāt par lampu nolietojumu, solāriju tehniskajām pasēm, tev var parādīt visus tīrīšanas, dezinfekcijas grafikus, darbiniekiem ir speciāli sertifikāti un apliecības, kas ir iegūti par sauļošanās kosmētikas pārzināšanu gan par higiēnas prasībām un citām lietām.
12.01.2013 17:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits