Dīvainākās bailes

Reitings 72
Reģ: 30.06.2012
čau visām,

tā nju sanācis, ka šovakar nebija ko darīt, un aizdomājos par bailēm, kādas piemīt katram no mums, bet ne šādām tādām, bet tādām dīvainākām, kam praktiski nebūtu nekāda pamata, ja nu vienīgi retajos gadījumos tikai. Līdz ar to radās ziņkāre, kā ir jums ar tām bailēm, vai tādas ir un kadas:).

Man pašai, piemēram, ir bail vakaros skatīties uz logu vai pa to, ir tāda sajūta, ka paskatoties varētu ieraudzīt, ka kāds skatās pretī, un telpās bez aizkariem vispār pagrūti, parasti varu kaut palagus vai dvieļus sakārt aizkaru vietā, ja man ir jāpaliek tādā pa nakti vai jāpavada vakars vienai:D

Vai arī, piemēram, ja vakarā ir skatīta kāda tiešām laba šausmene, kas arī pabiedē, tad, ja esmu viena saritinos pēc tam zem segas, ka ārā nepaliek nekas, un galvu nebāžu ārā kamēr neaizmiegu:D, bet, ja esmu kopā ar kādu tad vnk piespiežos kārtīgi klāt un tā arī guļu, ir tā otram ērti vai nav, tad vismaz jūtos droši:D
11.01.2013 22:05 |

Reitings 339
Reģ: 06.11.2012
Man bail no negaidītiem durvju zvaniem. Un no nepazīstamiem tel.nr.
11.01.2013 23:42 |

Reitings 1153
Reģ: 16.08.2012
bail vakaros skatīties uz logu vai pa to, ir tāda sajūta, ka paskatoties varētu ieraudzīt, ka kāds skatās pretī,

Man tas pats. Citreiz bez maz kaut kāda mini panika uznāk, un pēc iespējas ātrāk jātiek prom no turienes.
Vēl bail no zirnekļiem, bet tas tā.
Vēl ir, drīzāk nevis bail, bet nepatīkami peldēties jūrā, ezeros utt. Tāpēc, ka liekas, ka uzkāpšu kaut kam zem ūdens. (slīkonim piem.), nezinu no kurienes man tādas domas galvā. Nepatīk, ja gar kājām sitās mazās zivtiņas utt.
Bail no tiem vecajiem, grabošajiem, šaurajiem liftiem, kas ir daudzstāvu mājās. Īsti nepatīk arī lifti, kuriem nav stikli, nu cauri nevar redzēt.
11.01.2013 23:48 |

Reitings 159
Reģ: 13.04.2012
Fobija no zirnekļiem, tiešām pamatīga, vienreiz braucot pie stūres no augšas, man tieši priekšā, nolaidās zirneklis, uzreiz sākās panika, drebuļi un melns gar acīm, pat neatceros, kā man izdevās apturēt mašīnu un neuztaisīt avāriju.
Vēl man bail atrasties vietā, no kuras grūti izkļūt ārā, piemēram, lielā pūlī, auditorijā rindā pa vidu, vienmēr sēžu malējos solos.
11.01.2013 23:49 |

Reitings 339
Par peldēšanos - bail, ka uzkāpšu konservbundžai vai stiklam.
Vēl visstulbākās bailes - ka salūzīs wc pods un caur mani izdursies liels asums. Brr.
11.01.2013 23:50 |

Reitings 308
Reģ: 10.05.2012
Man ir pavisam dīvaina fobija - kailums :D No vīrieša nekaunos, varu staigāt pa māju apakšveļā, sex dienasgaismā, bet kad es padomāju par ģērbtuvēm vai publiskajām dušām, mani pārņem šausmas! Nespēju iedomāties kā varētu iet dušā kopā ar citām sievietēm, cik esmu bijusi ģērbtuvēs mani tiešām šausmina, nesaprotu kā viņas tā var ar savām riepām un spalvainajām vāverēm nekautrējoties dreifēt apkārt... Reizēm redzu pat sapņus, ka esmu iegājusi mazgāties un ienāk kaut kādi cilvēki! Tāpat nekad neģērbjos ģerbtuvēs. Nevaru to izskaidrot,zinu ka ir dīvaini :D
11.01.2013 23:51 |

Reitings 1153
Parasti arī sākās panika, kad ieraugu kādu zirnekli. Un reiz braucu mikriņā, kurš pilns ar cilvēkiem, un pēkšņi zirneklis nolaidās blakus. Negribēju sākt pa visu mikriņu stresot, tāpēc centos saglabāt vēsu prātu un fiksi to zirnekli papūtu malā. :D

Un nu jaa, man arī ir bail pustumsā skatīties spogulī, jo liekas, ka atspulgā ieraudzīšu kādu stāvam aiz muguras.
11.01.2013 23:52 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Man ir klasiska akrofobija jeb bailes no augstuma. Kā iedomājos, ka stāvu kaut kur uz daudzstāvu mājas balkona, tuvu margām... Uff, cik nepatīkami! Kad sapratu, ka man ir šī fobija, lasīju, ka tas tāpēc, ka man tā tīk visu kontrolēt.. gan jau daļa patiesības tajā ir, bet, godīgi teikšu, dikti nepatīkami. Atceros, kā ar draudzeni braucām tajā panorāmas ratā, kas bija Esplanādē, ārprāts, cik ļoti sarežģīti tas man nāca... It kā ar prātu apzinos, ka muļķīgi, bet neko ar sevi nevaru padarīt.
11.01.2013 23:52 |

Reitings 5709
Man bail no negaidītiem durvju zvaniem. Un no nepazīstamiem tel.nr.

Man tas pats. Vīrietis vienmēr uzjautrinās, kad es stresoju par kādu telefona zvana vai zvanu pie durvīm. Ļoti bieži neceļu un neeju taisīt vaļā. (s)
11.01.2013 23:54 |

Reitings 339
Salomē, man tas pats. Ja zinu, kas zvanīs (piem., kurjers), tad paceļu.. Un gandrīz vienmēr nepazīstamo nr. nočekoju netā :D
11.01.2013 23:57 |

Reitings 5709
Tad jau neesam nemaz tik nenormālas. :D Nevaru iedomāties, kā dzīvo cilvēki ar reāliem ienaidniekiem... es no stresa prātā sajuktu. :D
11.01.2013 23:59 |

Reitings 308
Reģ: 10.05.2012
Vēl bail no ūdensaugiem, it īpaši aļģēm!!! Paniski baidos no astoņkāj-veidīgajiem radījumiem, tārpiem, čūskām.
Vēl ļoti dīvaini - baidos no sēnēm, nu tādā veidā, ka neaiztieku ar rokām, liekas pretīgas :D Protams, arī neēdu.
Nevaru aizmigt, ja roka vai kāja ir ārā no segas - visu laiku liekas, ka tūlīt saķers kāda auksta roka :D Un arī kaklu vajag apsegt - citādi liekas, ka iekodīs vampīrs. Tas ir tik stulbi, bet tiešām pieaugušie cilvēki no šādām lietām arī baidas :D Laikam nevajadzēja bērnībā šausmu filmas skatīties :D
12.01.2013 00:00 |

Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
Man ir bail no nažiem. Šausmīgas bailes pat vienkārši iegriezt pirkstā ar viņu griežot salātus.
12.01.2013 00:08 |

Reitings 87
Reģ: 28.08.2012
Atcerējos vēl dažas savas bailes - man ir bail iet uz sausajām tualetēm, jo ir sajūta, ka no apakšas pēkšņi parādīsies roka vai arī kāds zirneklis ielīdis ne tur kur vajag. Bieži sausajās tualetēs nav apgaismojuma, tādēļ no sākuma paspīdinu gaismu visapkārt, ja ieraugu zirnekli, tad visu laiku uz viņu skatos, lai tik nepakustās. Nu jā, no zirnekļiem man ir neizsakāmas bailes. Vienreiz ilgi sēdēju vannasistabā, jo uz sienas sēdēja milzīgs zirneklis un es nevarēju paiet viņam garām, dauzījos pa sienu un bļāvu, lai draugs atmūķē durvis un glābj mani no tā briesmoņa. Ilgi nevarēju sasaukt draugu, sēdēju vannasistabā un raudāju :D
Protams arī citas bailes, piemēram, no augstuma.
Jāatzīst, ka veco deviņu stāvu māju lifti man arī ļoti nepatīk, liekas, ka tas apstāsies, nokritīs vai vel sazin kas notiks.
12.01.2013 00:43 |

Reitings 9
Reģ: 10.06.2010
Man ir bail stāvēt uz balkona tuvu pie margām, vai nedod Dievs vēl atspiesties pret tām,jo kādreiz mājās tās margas bija diezgan vecas un vaļīgas. Tā iemesla dēļ diezgan bieži mēdzu murgot,ka stāvu kādā augstceltnē uz balkona,atspiedusies ar muguru pret margām,pēkšņi tās margas nolūzt un es krītu lejā. Sajūtas ir diezgan šausmīgas, tāpēc arī vienmēr izvairos stāvēt tuvu pie balkona malas.
Vēl arī baidos no tumsas,kā jau laikam vairākas šeit.Tumsā mēdzu briesmu lietas sadomāties.Tāpat arī,vienmēr ejot uz gultu,cenšos tajā ielīst pēc iespējas ātrāk un tikt zem segas,arī liekas,ka kāds var saķert.:D
12.01.2013 01:56 |

Reitings 213
Reģ: 24.07.2012
Man ir bail palikt vienai pa nakti. Dzīvoklī, mājās vēl normāli, bet, kad aizbraucu uz laukiem, tad vnmr atstāju mazo lampiņu iedegtu. Liekas, ka kāds uzbruks.
Tad mājās es nekad nevaru aiziet gulēt, ja man sienas skapis nav pilnīgi aiztaisīts. Viņš man stāv aiz gultas aizmugurē, no vienas puses spogulis (2 daļas viņam, tāds milzīgs). Vienmēr, kad taisu ciet, paliek šķirba un tad man liekas, ka izlīdīs mošķi naktī.
Nevaru arī gulēt, ja kāja izbāzta no segas laukā.
Protams, kā lielākajai daļai bail no zirnekļiem, čūskām, rāpuļiem. Atceros, kad biju mazāka, gāju kādā 7. klasē, pie omes laukos bija jānes malka šķūnī daudz iekšā. (vasarā) Uz katras 5tās pagales bija kāds zirneklis virsū, tas bija šausmīgi, jo es tās pagales sākumā nopurināju pirms ņēmu rokās. Kamēr ome sanesa 5 klēpjus es vienu. ;D
Vēl baidos no ēnām, kad eju krēslā un redzu, ka no mugures kāds nāk un ēna paliek lielāka un lielāka, liekas, ka aprīs mani. Dīvaini, bet tā tas ir ;D.
Un pats dīvainākais ir tas, ka baidos no lāzeriem (sarkaniem). Tās man paniskas bailes vēl kopš pirmajām klasēm, kad klasē daudziem bija tie lāzerīši un viņi vnmr spīdināja viņus acīs utt. Man vnmr likās, ka uz mani mērķē ar kādu lāzeršauteni ;d
uj daudz gan sanāca ;D
12.01.2013 02:22 |

Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
No čūskām. Nepatīk pat grāmatas lapu pāršķirt, ja tajā ir čūskas bilde. Ja redzu pa TV, tad pēc tam mēdzu skatīties zem gultas, vai kāda nav paslēpusies.

Man tas pats! Man asaras aciis un panika saakas momentaala,kaut vai ieraugot chuuskas atteelu!!!! Iedomaajaties? + "jautri" bija,kad ievaacaas dec.saakumaa jaunie kaiminji un vinjiem izraadaas ,ir chuuskas,tagad jau divas- es to nezinaaju,staavu,dzeru virtuvee viinu un piipeeju ar paareejiem maajas biedriem un ienaak viens ar chuusku rokaas- par kuru man nebija nojausmas ne mazaakaas! Es kaa ieraudziiju,izskreeju aaraa daarzaa sekundes simtdaljaa,uzreiz saaka asaras birt,nespeeju to izskaidrot,bet taa man ir!!! Un taas chuuskas ir kaut vai maziitinjas..taa ir un viss.Panika! ;(
Vairs ne no kaa nav tiiiik nenormaali bail! :)
Puisis,ar kuru nesen saaku satikties,staastiija vakarinjojot,ka vinjam bail no visa jaunaa,piemeeram,bija bail saakt iet uz sporta zaali,smiekliigas bailes,bet taa miilji,man liekas! :D
12.01.2013 02:53 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
man bail, ja vēlu vakarā zvana telefons. (trauma laikam, jo liekas, ka kaut kas slikts noticis)
bailīga tā sajūta, kad mājās kāds smejas, bet es nesadzirdu un domāju, ka raud, jo kaut kas slikts noticis. (arī trauma)
bail vienai pašai kāpt augšā pa kāpņu telpu.
dīvaini, bet man arī ir nepatīkami dzirdēt un sajust savu pulsu un sirdsdarbību.
bail no tumsas.
neomolīgi naktī skatīties ārā pa logu.
bail gulēt mašīnā, jo liekas, ka var notikt avārija.
bail, ja kāds tuvs cilvēks var gūt traumas strādājot. piemēram, nevaru izturēt, ja tētis uzliek uz galda krēslu un uzkāpj, lai salabotu teiksim lampu.
bail vienai pastaigāties pa suni, jo bail, ka citi suņi uzbruks :D
ajjj, diezgan daudz, grūti tā uzreiz atcerēties.
12.01.2013 03:11 |

Reitings 509
Reģ: 24.03.2011
Meitenes, kaa juus vispaar dziivojat?

Man ir bail tikai no trim lietaam-uguns, zirneklju tiikliem un jauniem viirieshiem! Nededzinu pat seerkocinjus, jo liekas, ka nepaspeeshu nodzeest un aizdegshos, manupraat, taa briesmiigaakaa naave ,shausmiigi saapiiga un ja paliek dziivs, tad briesmiigi sakropljots!

Zirneklju tiikli? Pat nezinu, taadi lipiigi un riebiigi, lai arii zirneklji ir vieni no maniem miiljaakajiem kukainjiem un apdomaaju ieviest sev tarantulu, bet nu no tiikliem kjermenis saak pilniigi raustiities :D

Man ar vienaudzhiem skolas laikaa bija ljoti negatiiva pieredze, arii tagad juutos nekomfortabli sava vecuma cilveeku sabiedriibaa, nekad nav bijushas attieciibas ar viirieti, kas buutu jaunaaks par 40 :D
12.01.2013 05:28 |

Reitings 870
Man ir paniskas bailes (fobija) no pelēm un žurkām, esmu tā kliegusi un pat ģībusi. Pat runājos man zosāda metās, arīdzan ir bail no tumsas, guļu ar mazo gaismiņu, un man ir ļoti izteiktas bailes, ja es kādu nevaru sazvanīt vai kā, man liekas, ka kas slikts ir noticis! Un bail tumsā ieskatīties spogulī!
12.01.2013 05:55 |

Reitings 1517
Reģ: 12.09.2010
Manas dīvainākās bailes ir saglabājušās no bērnības. Maza redzēju Prodigy "Firestarter" klipu. Pati melodija un solists ar "velna" radziņiem manī iedvesa tādas šausmas, ka man bija sērijveida murgi vairākas naktis, ka man viņš uz mājām nāca. Kopš tā laika es pat varu sākt raudāt no tās dziesmas, ļoti neomulīgi paliek. Man pašai patīk trīsreiz ļaunāka mūzika un lietas, bet tā konkrētā dziesma ir mans tabu!

Otrā lielākā fobijaa ir bailes no sirēnām. No operatīvajiem auto vēl tā neko, bet, piemēram, ugunsdrošības trauksme ir mans lielākais bieds.
12.01.2013 06:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits