Pirmkārt kaķeni nevar sterelizēt runču laikā, neatceros cik bija jānogaida, bet tās bija aptuveni 2 nedēļas, jo meklēšanās laikā ir posms ko mēs neredzam, bet šajā laikā dzimumorgāni kaķenei ir jūtigi, līdz ar to, ja veic operāciju meklēšanās laikā, tad var operācija laikā papildus lietot narkozi, varbūt arī citas problēmas tāpēc labāk vispirms doties pie vetārsta kas visu izskaidros apskatīsies un pateiks kad to var darīt. Var jautāt vet klīnikā par iespēju, ka operē studenti, tad izdevumi ir aptuveni 15 ls ārsts operācijas laikā ir blakus un palīdz ja nepieciešams.
Vienā Jelgavas vet klīnikā sterelizēju savu kaķeni maksāja 30 ls + 7 ls par zālēm, nezinu vai visiem , bet mums bija jādod antibiotikas un vēl bioprotekt vēderam, lai tas normalizējas pēc antibiotikām, tad bija nepieciešams krekliņš ko kaķenei vilk lai viņa netiek klāt rētai un ūdeņraža pārskābe brūces tīrīšanai, kas būs jāveic vismaz 2x dienā. Uz rētas ir uzpūst tās metālisks airesols un tas ir jātīra nost. Ar to kreklu ja nemaldos kaķis staigā 7 dienas.
Man līdzi teva speciālo barību sterelizētām kaķenēm.
Pēc operācijas pagāja aptuveni 2 nedēļas tad sākām laist ārā pastaigāties, bet citus kaķus viņa ciest nevar pēc operācijas, brūk viņiem virsū, pirmo mēnesi visi kaķi kas ieklīda mūsu mājas pagalmā tika drēsēti pēc pilnas programmas. Kas attiecas uz ēšanu nedrīkst kaķi pārbarot lai neaptaukojas, jo pēc aptuveni gada hormoni nomierinās pilnībā un kaķim īsti nekas vairs neinteresēs. Bet ir laba ziņa, mana kaķene ir pilnīgs pretstats visam ko saka, ka kaķi paliek gurdeni, negrib spēlēties utt, manējā brīžiem ārdās kā traka, skraida un ņemās pa dārzu, cerams, ka nekas nemainīsies, jo drīz būs gads kopš operācijas, Vienīgi nav vairs tik mīlīga vismaz ne pret mani, draugs viņai ir pirmais pie kā viņa skrien, pie viņa arī no rītiem nāk gulēt, skraida kā suns viņam pakaļ