Ikdienas ietaupījumi

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Uz ko ikdienā var ietaupīt, ne pārāk sevi iegrožojot un turpinot labi izskatīties un justies?
06.01.2013 22:43 |

Reitings 677
Reģ: 02.08.2009
mēs ļoti daudz ko pērkam uz atlaidēm.. nu no tādām _nepaliek vecs_ precēm. piem pulveri vispār laikam tik 2x gadā nopērkam Rimi uz tudiš-pīp. lielā kaste pa 6-8Ls un iet ilgi.. tāpat fairy pērkam, ja ir akcija, tīrīšaas līdzekļus, vates kociņus un spilventiņus, dušas želejas, šķidrās ziepes tāpat.
reizēm arī pārtiku tā pērkam, bet nav tik daudz rūme,kur glabāt... ā, tētis savu margarīnu vienmēr pērk uzreiz 4 bundžas:D
apģērbu pārsvrā pērku uz atlaidēm. neceļas roka pirkt maiciņu pa 8Ls,ja zinu,ka atlaižu laikā būs , piemēram,pa 3Ls:D
07.01.2013 10:46 |

Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
Pēdējo pāris mēnešu laikā diezgan pieklājīgu summiņu esmu ietaupījusi uz saldumu un našķu rēķina, jo esam lieli saldummīļi. Mājās ik pa laikam izcepu cepumus un pietiek ilgi, vairs neprasās šokolādes un končas.
07.01.2013 11:25 |

10 gadi
Reitings 1660
Parastās nagu lakas aizstāju ar gellish manikīru - izmaksas Ls 5 mēnesī.
07.01.2013 11:39 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Man šķiet visvairāk var ietaupīt uz skaistumkopšanu... protams nevajag atmest savam izskatam ar roku, bet daudzas ir izlutinājušas sevi un to ko vēsā mierā var izdarīt pašas ne sliktā kā salonā nedara, bet tērē lielu naudu... :)
07.01.2013 11:45 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
Mūsu ģimenē taupītāja esmu es, bet vīrietis arī prot sevi iegrožot, ja ir tāda nepieciešamība. Es jau vairākkārt esmu minējusi, ka sev neko neliedzu, bet rūpīgi pārdomāju pirkuma lietderību. Nav tā, ka skaitu katru santīmu, bet arī nemēdzu tērēt naudu neplānotiem pirkumiem. Žurnālus nepērku, pārsvarā visus izlasu darbā.

Bieži apmeklējam teātri un esam pasākuši vairāk nedoties uz bufetēm, jo katrs bufetes apmeklējums beidzas ar iztērētiem (un pārmaksātiem vairākkārtīgi!) 10 latiem. Vīrietis pusdienas ņem uz darbu, es diemžēl nevaru, jo man nav virtuves un vietas, kur ēdienu uzsildīt.

Izmantoju savas atlaižu kartes. Piemēram, ARS priekšrocību karte ir ļoti izdevīga, jo ārstus apmeklēju regulāri, ISIC karte vispār super- atlaide teātros, Jāņa Rozes grāmatnīcā, apģērbu veikalos.
07.01.2013 11:48 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
vispār nemāku taupīt naudu
07.01.2013 11:54 |

Reitings 460
Reģ: 17.08.2010
Arī uz pusdienām ļoti daudz, pēdējā mēneša laikā esmu sākusi ļoti sevi uzmanīt, jo gribās aizbraukt uz alpiem un gribējās paņēmt jaunu telefonu LMT, ko vakar arī izdarīju. Tāpēc tagad strikti pieturos pie tā, ka pusdienas no majām, nekādu nāšķu un dzeramo pa ceļam gan kad uz darbu braucu, gan kad uz skolu. arī žurnālus nu pāršķirstu un nopērku tikai vienu dzeltenās preses, neviss abus, OK man ir abonēts un cosmo arī, OK uz kuponiem dabūju pa 3 ls uz 4 mēnešiem, tas ir ok. drēbes arī nepērku pārāk, jo pa lielam viss ir, tikai ja iepatīkas kleitiņa pa 8ls, tad labi, vienu menesī lupatu var nopirkt. Nagu lakas nav mana vājība, arī krēmi un utt., ne, man ir savas pārbaudītas un ne pārāk dārgad lietas, ko pērku...un 3 šampūnu turēšanu jau sen esmu izskaudusi.. :)
07.01.2013 12:29 |

10 gadi
Reitings 3122
Uz visu tusinju reekina. Pirmkaart, nauda lielos daudzumos ietaupaas, otrkaart, nav jaamokaas ar pagiraam. :)
07.01.2013 12:35 |

Reitings 1170
Reģ: 05.09.2012
ietaupīt var uz visu ko
var pirkt lētāku,nekvalitatīvāku, bet es uzskatu,ka skopais maksā divreiz.
nu nopirkšu somu pa 20 ls,saplīsīs,pirkšu vēl un vēl. tad labāk pirkt mazāk un labāk.

es ikdienā ņemu ēdienu no mājām,jo tas ir ne tikai garšīgāks, bet arī aukstā laikā nav nekur jāiet.
žurnālus es pērku reti.

varbūt,ka var taupīt uz frizieriem un manikīriem,bet zinu,ka es to nevarētu.
07.01.2013 12:39 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Frizējos pie paziņas frizieres par paziņu tarifu :D, žurnālus nepērku, lielāko daļu filmu noskatos datorā, sabiedrisko transportu nav nepieciešamība izmantot, retajās reizēs aizeju ar kājām, gatavoju pati ikdienā, pašreiz izmantoju telefonu tikai ienākošajiem zvaniem,sms, pati neko nemaksāju, jo nav nepieciešamība un sms var bez maksas nosūtīt no interneta. Pagājušajā gadā ietaupīju pāris mēnešus vingrojot mājās, neejot uz klubu. Tagad sporta klubs ir bez maksas universitātes ietvaros.

Netaupu ēdienam, man garšo gandrīz viss, tā ir mana sevis lutināšana. Tā kā dzīvoju viena un viss jāstiepj mājās pašai, rokas tikai divas, nedēļā reizes 3 sanāk būt lielveikalā, nav iespējams ietaupīt. :D
Nu jā, ēdiena un sadzīves preču ziņā ietaupu iepērkoties nevis Francijā, bet Vācijā 1x nedēļā.
07.01.2013 12:52 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Mana taupīšanas metode sekojoša:

1) Nepirkt paiku mājās kamēr ledusskapī nesvilpo vējš un žurka nav no bada pakārusies - izmantot tirgu:)
2) Tērēt naudu tikai ar pamatojumu - ekonomisku vai garīgu, respektīvi uzdodu sev jautājumu - kādu labumu es iegūšu nopērkot preci x vai pakalpojumu y, cik tas ir vajadzīgs, noderīgs, patīkams etc
3) Neiepirkties veikalos, bet meklēt alternatīvas iespējas - internetveikals, paziņas, kas nodarbojas ar dažādiem biznesiem, info caur paziņu paziņām etc ..

Lai arī izklausos pēc baigā kapeiku "pisēja", nemaz tāds neesmu. Atzīšos, ka man patīk kvalitatīvi atpūsties un tas maksā .. nežēloju naudiņas labam un kvalitatīvam apģērbam un tehnikai, jo uzskatu, ka skopais maksā divreiz, bet, piemēram, mani vecie ziemas zābaki man nokalpoja 5 gadus .. iepriekšējais telefons - 7 (tagadējais jau 2+ gadus kalpo) .. ziemas jaka - 6 .. respektīvi, iepērkos reti, bet kvalitatīvi un tas izpaužas nevis brendu cenā, bet tiešām meklēju kvalitatīvu preci ..
07.01.2013 13:07 |

Reitings 7743
Es nespētu saplānot ēdienkarti nedēļai uz priekšu, kur nu vēl mēnesim. Bieži vien pat vakariņas sākot gatavot saprotu, ka tomēr gribu kko citu. :D
Kā jau viena meitene rakstīja - es arī neeju speciāli uz veikalu, ja ir, ko ēst, paēdu no tā, kas ir, jo, pat ejot pēc maizes, neiešu tikai pēc maizes, domāju, ko vēl vajag un pa ceļam vēl visādus nevajadzīgus sīkumiņus sametu groziņā.
Iepērkos ar sarakstu, vispirms atrodu visu, ko vajag, tad skatos, vai kaut kam vajadzīgam nav atlaide, ja nav, tad nepērku. :D Ņemu līdzi arī aptuveno naudas summu, lai nesanāk spontāni pirkumi.
Skatos, kas iet uz beigām un veikalā esot, paskatos, vai nav akcija, kaut vai tas pats Fairy par 50 sant. lētāks, par to naudu kādu batoniņu atļaujos vai krājkasē iemetu.
Saldētie dārzeņi, gaļa utt. uz akciju arī tiek iepirkta, pat, ja nevajag uz doto brīdi, pēc laika tikai no saldētavas produktiem var gatavot vismaz nedēļu, nav nekur jāiet.
Pirms vakariņām neēdam saldumus, jo pēc saldumiem īsti ēst vairs negribas, paliek pāri un jāmet laukā. Saldumus atnākot mājās, sametu skapītī, nereti pēc pāris dienām tikai atceros, ka tur ir šokolādīte, ja nav acu priekšā, tad pat negribas.
Plānojot lielākus pirkumus, ir vērts ievākt informāciju, jo nereti nopērc vienā veikalā ar baigo akciju, bet citā veikalā bez akcijas tas maksā vēl mazāk.
Var uzvārīt zupu pusdienām, ielikt ledusskapī, bet vakariņām un brokastīm, piemēram, sacept karbonādes un nākošajā dienā pusdienās atkal zupa, lai nav visu laiku viens un tas pats.
Produktus, kuri ikdienā tiek ēsti bieži, akcijas laikā nopērkam vairāk.
Vērtīgi ir sameklēt vairākas vienkāršas receptes, kurās gandrīz no nekā var pagatavot tiešām gardus ēdienus, tas aiztaupītu lieku gājienu uz veikalu un liekus tēriņus.
07.01.2013 14:41 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Netaupu, bet kopš esmu sākusi pierakstīt savus tēriņus, naudas kaut kā mēneša beigās paliek krietni vairāk. Tā jau saka, ka nauda mīl, kad to skaita!
07.01.2013 14:44 |

Reitings 339
Reģ: 06.11.2012
Man nepietiek pacietības visu sīki un smalki pierakstīt, bet ļoti derētu.
07.01.2013 14:54 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
be delicious, es tagad daru tā - ņemu visur čekus un nākamajā d.d. darbā visu pierakstu kladītē, mani ļoti apmierina šāds variants, mājās man ir grūtāk kam tādam saņemties.
07.01.2013 15:00 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Man sanāk ietaupīt uz pārtiku, jo varu no mājām uz Rīgu atvest šo to(piem.kartupeļus, ievārījumus, sulas utt). Vēl sanāk taupīt uz pārtiku arī iepērkoties, jo eju ar sarakstu uz veikalu un tad reti, kad nopērku ko lieku. Drogās iepērkos uz akcijām - šampūnus, dušas želejas, šķidrās ziepes utt. Nopērku, kad ir atlaides.
Neskaitot to es taupu uz lietām, kas man nav vitāli vajadzīgas katru mēnesi. Piemēram, pie friziera eju ļoti reti, jo nejūtu vajadzību katru mēnesi skraidīt. Manikīru sev varu uztaisīt pati utt.
Žurnālus pērku reti - vispirms apskatos vai būs ko lasīt. Ja ir vismaz trīs interesējoši raksti vai intervijas, tad nopērku. Turklāt, šo to varu mājās izlasīt, jo mammai nāk abonēti, vai no draudzenes aizņemties.
Netaupu uz kultūru - kino, teātris, koncerti. Tā man ir sevis lutināšana un tur es netaupu. Ja gribu kādu filmu redzēt - aizeju uz kino un izbaudu.
07.01.2013 15:11 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
mazak est!
07.01.2013 15:12 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Izklausās slimi - bet man ir bail skaitīt čekus, it īpaši par pārtiku, vienkārši dzīvoju kā galvu smiltīs iebāzusi. Par pārtiku, tas ir čau, pa ceļam ieeju rimčikā un attopos ar iepirkumiem :D
07.01.2013 15:13 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Es nespēju iemācīties taupīt. Man šķiet, ka nauda vienkārši izkūp gaisā, jo neko Tādu es it kā nepērku. Esmu centusies tēriņus pierakstīt, bet sevišķi nepalīdz.

Ikdienā taupu uz to, ka pie pusdienām bieži neņemu dzērienu, jo kafejnīca ir pie darba, bet darbā man visādi dzērieni ir par brīvu - tur arī padzeros. Izmantoju pazīstama taksista pakalpojumus - mašīna nav nekāda baigi foršā, toties brauciens ir pāris latus lētāks kā ar citiem.

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Reiz kāda sieviete paziņoja, ka naudai patīk rotēt, ieklausījos, tāpēc pārāk daudz netaupu. Ja arī gadās kāds dārgāks pirkums, pēkšņi tieku pie kādas naudas summas klāt, tāpēc viss izlīdzinās. Arī Ziemsvētku dāvanas pērkot, kādu brīdi šaubījos par to, kā iztikšu turpmāk, taču ātri vien naudiņa parādijās.
Mums ar draugu lielākie tēriņi ir atpūtai, katru piektdienu/sestdienu ēšanai ārpus mājām, dažām biljarda stundām, arī vīnam brīvdienās, dažādiem riekstiem, našķiem. Drēbēm tērējam salīdzinoši maz, pēdējā laikā pērku apģērbu tikai vīrietim, jo iepriekšējā draudzene tam uzmanību nepievērsa. Taupīt sanāk tāpēc, ka iepērkos internetā. Sākumā vīrietis šo manu aizrautību īsti nesaprata, tad pats smējās, kad GC savas kurpes 4x dārgāk redzēja pārdodam.
Man sanāk maz tērēt frizierei, 3x mazāk nekā iepriekš tikai tāpēc, ka atradu vienu tuvāk mājām. Žurnālus, avīzes nepērk ne viņš, ne es., īsti laika lasīšanai nav. Grāmatas arī izvēlamies elektroniskās, tāpēc nekas grāmatveikalos nav jātērē vairs. No kosmētikas man ikdienai vajag ļoti maz+pietiek ilgam laikam. Ēdienam taupīt nesanāk, draugs pusdienās pats sev ēdienu uzsildīt negribēs, jo ir par slinku, bet gatavot mazāk man nesanāks, jo gribu viņu ar ko garšīgu palutināt. Prieks par to, ka mums itin bieži arī viss tiek apēsts, nav jāmet nekas laukā.

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits