Darba pieredze 2

Reitings 103
Reģ: 14.10.2012
Sveikas, meitenes. Te atkal es rakstu par darbu.
Tatad esmu atradusi darbu uz pusslodzi (darba dienās no 16:00-20:00). Kā jau iepriekšējā diskusijā minēju šī būs mana pirmā darba pieredze, tad nu man atkal ir radušies daži jautājumi.
1. Darba devējs man piedāvāja noformēt mani, kā pašnodarbināto (cik sapratu, kā mikrouzņēmumu). Ko tas īsti nozīmē? Saprotu to, ka laikam nebūs jāmaksā nodokļi. Bet ko man tas dot? Darba devējs minēja, ka, ja ir nepieciešamība var mani noformēt arī oficiāli... Šīs lietas īsti neizpratu.
2. Pašlaik esmu 1. kursa studente, mācības ir diezgan grūtas, bet nekas nav neizdarāms. Kā Jums ir izdevies apvienot darbu ar mācībām? Vai bija grūti?
3. Pēdejais jautājums, varbūt liksies muļķīgs, bet, kā ir ar iešanu prom no darba? Ja sapratīšu, ka nevaru pavilkt mācības un darbu, vai ir grūti aiziet prom no darba? Un vai kaut kur vēlāk uzrādīsies, ka esmu pametusi darbu?

Itkā jau nav nekāda lielā nepieciešamība pēc darba, bet vienkārši gribas kaut ko lietderīgu darīt un vismaz pašai pelnīt kādu naudu, nevis tikai ņemt no vecākiem visu laiku.
05.01.2013 12:22 |

Reitings 321
Reģ: 01.10.2009
Pašnodarbinātajiem, manuprāt, 5%. Vismaz nesen tā bija.
05.01.2013 15:27 |

Reitings 826
Reģ: 27.04.2012
Toms, varbūt es kļūdos, bet , manuprāt, jāreģistrājas kā pašnodarbinātai personai un jāmaksā mikrouzņēmuma nodoklis. Nav jādibina savs mikrouzņēmums, bet tikai jāmaksā tas nodoklis un viss.
05.01.2013 15:28 |

Reitings 826
chiepinja - tas ir tad, ja reģistrējies kā pašnodarbinātā un maksā fiksēto nodokli, tad ir 5%, bet tas nav izdevīgi, jo gada beigās tev vēl no visiem ieņēmumiem novilks 25%(varbūt tagad mainījušies, nezinu).
ja reģistrējas kā pašnodarbinātais un mikrouzņēmuma maksātājs, jāmaksā tikai 9% un viss.
05.01.2013 15:30 |

Reitings 321
Reģ: 01.10.2009
Pirmo reizi dzirdu par tiem 25%.
05.01.2013 15:49 |

Reitings 826
es par to fiksēto 5% nodokli saku tikai no paziņu pieredzes, ka viņam bija gada beigās 25% jāmaksā no ieņēmumiem. var jau būt, ka nebija visu godīgi maksājis, tāpēc tā. ;)
05.01.2013 16:00 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Baigi sarežģīti liekas.Un nedod Dievs aizmirst kaut ko iemaksāt VIDam.ķēpa.Es uz to neparakstītos.Uz Tevis grib ieekonomēt un viss.Cita lieta,ja tiešam jāver mikrouzņēmums,lai bīdītu savu biznesu.
05.01.2013 16:01 |

Reitings 104
Reģ: 08.04.2012
Kad tanī visā iebrauc tad nav tik sarežģīti ,ok protams ir papildus jāņemās ar atskaitēm utt ,bet
ne tikai uz tevīm ieekonomē ,bet arī tu ieekonomē .
Ir starpība vai tu no bruto 400lvl saņem uz rokas 280 + - daži lati, strādājot ,kā darba ņēmējs.
Vai 370 + - arī daži lati esot MU vai pašnodarbinātais ?
Jā otrajā variantā tev neies uz pensiju,slimības lapu,maternitātes pabalstu tik daudz.
Bet šeit vienk jāizvēlas prioritātes

Par pašnodarbinātā 25% arī šķiet ,kaukā dīvaini.
Zinu ,ka pirms gadiem 5 pašnodarbinātais varēja ar ataisnotajiem čekiem ļoti samazīnāt to summu,ko maksāt vidam.
Bet nu vieglāk ir maksāt tos 9% ,kā MU un nav nekādas galvas sāpes.
05.01.2013 17:14 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
No darba varēsi aiziet prom bez problēmām. viņiem tur bieži mainās darbinieki.
Neko daudz nenopelnīsi. par anketēšanu maksā 0,5-2ls par interviju. jo garāka intervija ,jo lielāka samaksa. stundas laikā var nointervēt 2 klientus. intervijas garumi sākot no 15-50min. ja kāds prasa, cik gara intervija,tad iesaku teikt mazāku laiku nekā ir,jo būs lielāka iespēja,kad klients nenoliks klausuli un turpinās runāt ar Tevi.
viņi vairāk darba dod tiem,kuri strādā no rīta līdz vakar neviss atnāk uz pāris stundām dienā. var gadīties,kad uz kādu intervijas projektu Tevi nepasauc.
ir arī tādi,kuri ar prieku runā ar intervētājiem, it sevišķi tīņi, veci cilvēki. veciem, vientuļiem cilvēkiem prieks,kad kāds viņiem ir piezvanījis ,ir ar ko parunāties.
man prasīja -vai es pati maksāšu nodokļus, vai arī viņi maksās. teicu,lai viņi visu nokārto. gribēju būt godīga un maksāt valstij visus nodokļus..rezultātā no katriem nopelnītajiem 10ls novilkta 2ls nost.
mēnesī maksimāli nopelnīju 25ls.
nav viņiem tā,kad strādā visu mēnesi. varbūt,kad pastrādā mēnesī nedēļu vai divas un pēc tam mēnesi esi bez darba.
Ja pārdošanā strādāsi, tad summas būs lielākas ,ko varēsi par vienu klientu nopelnīt, bet klientus būs dabūt daudz grūtāk. daudzi cilvēki atteiksies pirkt, būs pat tādi,kuri sāks Tevi lamāt.
parasti šādās firmās sola,kad varēs nopelnīt 200ls..,bet cik ir runāts ar cilvēkiem,kuri strādā šajā jomā, tad neviens ne tuvu tik daudz nav nopelnījis. protams, neies darbinieks strādāt,ja viņam teiks-te visi pārsvarā pelna 50ls mēnesī.
plusi,kad vari plānot savu laiku, nevajag iet katru dienu strādāt, var iztikt bez darba pieredzes, savienot ar mācībām , vai arī otru darbu.
es gan šajos uzņēmumos nostrādāju kādus 4mēnešus kopumā ,jo sapratu,kad nav tā vērts.
05.01.2013 17:44 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Pārdošanā ir nodrošināts,kad Tu ej un strādā katru dienu, nestāvi bez darba.
man pārdošanā maksāja 25ls par katru klientu.
ja ej šādā darbā ,tad izdevīgāk iet uz firmām,kurās jau ir noteikta konkrētā samaksa par mēnesi+ % par nopelnīto. piem. 120ls +%. protams,firmas,kurās maksā konkrētu summu +% ir lielāki kritēriji, prasības.
05.01.2013 17:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits