sliktas attiecības ar vīratēvu

Reitings 253
Reģ: 01.02.2012
Sveikas.
Man ir liela problēma-vīratēvs vnk ēd mani laukā no mājas. Viņš dara precīzi tā pat kā viņa māte savlaik viņa sievai. Piemēram, viss ok, priecīgs utt, tad kaut kas viņam noiet greizi savā dzīvē un uzreiz pirmā lieta atnākot mājās ir -izgāž visu savu žulti uz mani. Es eju skolā, vidusskolā, audzinu bērniņu, atnāku mājās piekususi.. bet pirmais vārds-tu esi slikta sieva savam vīram! Es nesaprašanā kpc. Izrādās es visai saimei, kas mēs mājās esam 8 -netaisu kopīgas vakariņas katru dienu. Es saku, ka fiziski to nespēju, tas aizņems vsm 3-4h. Nevaru to atļauties. Bet redz atbilde-tā ir mana problēma. Bet kad taisu tikai sev un vīram tad ir lieli apvainojumi, ka citiem neko netaisu. Vnk esmu jau no šitā visa nogurusi. Katru nedēļu jau divu gadu laikā mani noved līdz asarām.Tagad ar sēžu un raudu, nezinu ko darīt ;( Ja Jūs būtu manā vietā-kā rīkotos? Es esmu vnk izmisumā;(
04.01.2013 15:01 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
kkaramele, katrs dzīvo kā vēlas, ja vien var to atļauties... žēlot Tevi nav par ko.
04.01.2013 15:49 |

Reitings 253
DIO-es, vīrs, bērns, vīratēvs, vīramāte, vīra vecmamma un vectēvs un vīratēva māsa, kura ir slima un vien pati dzīvot nevar.
04.01.2013 15:49 |

Reitings 253
Viss, vairāk varat neko te nerakstīt neviena. Gribēju padomus, palīdzību morālu, bet te visas vnk brūk virsū. Paldies
04.01.2013 15:51 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Ja tu gribēji,lai tevi žēlo - vajadzēja tā uzreiz pateikt. padomus tev deva - meklē citu mitekli. Lai vīrsmeklē labāku darbu un beidzot pastāv par savu ģimeni. Riebjas man šitādi lupatas,kas ļauj bojāt nervus paša sievai un mazulim...slaisti.
04.01.2013 15:54 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Kā jūs varētu pēc skolas auklēt bērnu, taisīt ēst un mācīties?

Nu tās nu gan nav nesavienojamas lietas, es pieskatīju savu brāli, mācoties vidusskolā, mājās biju ap 16 vai 17, sataisīju paēst visai ģimenei, bet nu taisīju normālu ēdienu un nekad man tas vairāk kā 2 stundas neaizņēma, ar visiem sagataves darbiem, pa starpai rotaļājos ar mazo, un vakarā pamācījos kaut ko, bet nu tikai nevajag stāstīt, ka vidusskolā ir nenormāli daudz jāmācās (tā, ka pēc skolas neko citu darīt nevar) vidēji man tie skolas darbi dienā stundu aizņēma, citreiz vnk brīvdienās pamācījos.

Labi, visu ko gribēju pateikt, pateicu, man nav saprotama tava attieksme, jo man kopš bērnības ir mācīts cienīt vecākus clvēkus, vēl jo vairāk, ka aizbrauc ciemos, nemaz nerunājot par to, ja dzīvo kopā! Un draugam tie ir vecāki, ja viņš pret tiem tagad celtu pretenzijas, tas būtu galīgi garām, jo tie ir un vienmēr būs viņa vecāki. Lai veicas :)
04.01.2013 15:56 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Meitene mīļā, nu par ko Tev tagad apvainoties? Kādu padomu Tu gaidi, ja vairumam iemesls Tavām žēlabām nav skaidrs? Jā, ir grūti, ka ir bērniņš vidusskolas gados, bet saskati pozitīvo- ka ir vīrs, kurš atbalsta, jumts virs galvas. Tu vēl vari mācīties.
Ja attiecības ir tik sarežģītas, ir pēc skolas pabeigšanas jāiekārtojas pašai darbā un jāsāk pelnīt dzīvokļa īrei ar vīru.
Pēc izlasītā, man liekas, ka tomēr daļa taisnības tavam vīratēvam ir-ir jāpalīdz un daudz jādara mājās, bet nosodīt Tevi nevēlos- kā jau teicu, plāno izvākšanos un pastāvīgas dzīves uzsākšanu pēc pirmās iespējas:)
Kurā klasē Tu mācies?
04.01.2013 15:58 |

Reitings 253
liene-12
04.01.2013 16:01 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
varbút viena ar mazo párvácies pie mammas?
04.01.2013 16:01 |

Reitings 7743
Spotlight - ir starpība pāris h pieskatīt mazo brāli, kamēr pārnāk mamma un tad mācies un dari, ko gribi, vai atnāc no skolas un bērns ir jāpieskata līdz pašam rītam, tajā pašā laikā mācoties un vēl visādas lietas darot. Pieļauju, ka pa nakti nebija jātiek ar brāli galā.

Par situāciju - šajā brīdī nekas cits neatliek kā pieciest situāciju, kāda tā ir. Pēc izlaiduma meklētu darbu un savu mitekli, kad iekārtotu savu dzīvi, tad domātu par mācībām tālāk.
04.01.2013 16:04 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
nesaku skjirties, saku méginát ko risinát - vismaz bús mierígaka dzíve... nu man vidusskolá (pabeidzu ar izcilíbu) laika pietika viskautkam - 4 beidzas skola - 6-7 ést gatavs, lídz 11, 12 laika vél kaut kam pietiek... májasdarbi? nedomáju, ka to ir tik daudz - pildi starpbrízhos, garajá starpbrídí...vai nepildi katru tresho... es reizém nedéljám nepildíju májasdarbus, un no skolas mani neizmeta
04.01.2013 16:05 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
es negribu nevienu šajā situācijā aizstāvēt, jo tomēr katrai pusei ir neliela daļa taisnība!
bet vispār mācoties vidusskolā es arī paralēli strādāju, un visu varēju apvienot...

un šobrīd būtu laimīga tikai mācoties! man tagad ir darbs(emocionāli ļooti smags), studijas, treniņi sev, sunim, attiecības.
ir pat ļooti nogurdinoši tas viss, jo gribas arī atpūsties, bet nu kkā jau dzīvoju, cīnos!

domāju, arī Tev vajadzētu atrast sev kkādu motivāciju un cīnīties uz priekšu, lai uzlabotu savu situāciju!
04.01.2013 16:05 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
nav nekas savādāk kā pavadīt tās pašās 8 stundas darbā.

Jā, tieši tā! Pēc darba arī sievietes nāk mājās, taisa ģimenei ēst, izmazgā vēlu, pārbauda vecāko bērnu mājasdarbus, paspēlējas ar jaunākajiem, paspēj vēl i kursos iet, i visu ko citu...
Tu vēlies padomus, bet nevēlies izprast sava vīra vecākus. Tu saki, ka vienīgais, ko viņi ir devuši ir pajumte. Vai tas ir maz? Es saprotu, ka tava situācija nav no vieglākajām, es saprotu, ka tev liekas, ka dzīve pret tevi nav godīga, bet tu šādā situācijā esi savu lēmumu rezultātā, tad uzņemies atbildību par tiem. Nedusmojies, ka meitenes tev pārmet! Tie pat nav pārmetumi, bet ieteikumi, skatījums uz situāciju, bet tu tajos nemaz negribi ieklausīties... Izklausās, ka esi kā bērns iespītējusies, ka liekas, ka tev viss pienākas. Tā nav. Apdomā visu no otras puses un pameklē vainu sevī. Katrā strīdā vainīgi ir divi - ja atradīsi, ko vari darīt pati, puse no situācijas jau būs atrisināta, tātad jau būs vieglāk.
04.01.2013 16:06 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Vai nu Tev ir ar mazo jāpārvācas pie Tavas mammas. Paciet šī brīža situāciju vai stājies vakarskolā un tad vairāk laika būs mazajam un vectēvs mazāk nīdēs.
04.01.2013 16:08 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
tb veļu, nevis vēlu :D
04.01.2013 16:09 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
nu kad es taisu ēst, tad nespēju ko citu tajā brīdī darīt, jo ja grib iekļauties normālā laikā, tad visu laiku tu kaut ko dari, griez, rīvē, mizo, maisi utt. Kamēt izdari visu ar gaļu , tad sāc ar kartupeļiem, pa starpai ar gaļu, tad salātiem..utt. Nu nezinu kā tu tādai saimei uzstaisītu vakariņas viens divi pat pirkstinju nekustinot.

Nu un kurš tev spiež gaļu gatavot? Vīratēvs pārmet, ka negatavo ēst visiem. Viņš taču nav teicis, kas tev jāgatavo. Visās tajās reizēs, kad tev nav laika/vēlēšanās gatavot, vāri milzīgu katlu bukstiņbiezputru (ūdenī izvārīti kartupeļi ar miežu putraimiem)- lai pietiek vairākām dienām, ko ēst. Gan jau vīratēvs par tādu ēdienu nebūs stāvā sajūsmā un vairs tev neteiks, lai taisi ēst visiem :D Ja prasīs, kāpēc tik negaršīgu ēdienu taisi jau kuro mēnesi pēc kārtas, saki, ka pašai dikti garšo :D
04.01.2013 16:17 |

Reitings 2728
Nav ne jausmas, kādas tur tās attiecības vai sadzīve, bet man šķiet smieklīgi, ka daļa komentētāju uztver šo vidusskolu nepabeigušo puišeli par vīru tā klasiskajā izpratnē - ko tāds puika var tēvam pretim pateikt? Protestēt var tad, kad pats esi spējīgs sevi aprūpēt, bet šajā gadījumā sanāk, ka pats vēl dzīvo pie vecākiem (kas pats par sevi nav nekas briesmīgs vidusskolas vecumā) un vēl sievu un bērnu atvedis uz dzīvokli. Nedomāju, ka vecāki paši ir pārākajā sajūsmā, ka jādala sava dzīves telpa būtībā ar citu ģimeni, kas (kā izklausās) ne visai iesaistās sadzīves lietās.

Kas tad ēst gatavo visai saimei? Nabaga vīra māte, kas pēc rakstītā sanāk vienīgā pelnītāja ģimenē? Vienojies ar viņu, ka ik pārdienas gatavosi ēst vai katru vakaru palīdzēsi ar ēdiena sagatavju pagatavošanu. Man būtu ļooooti neērti dzīvot svešam cilvēkam uz kakla (zem jumta) un nepiedalīties mājas sakopšanas/ēst gatavošanas darbos. Pati taču jūti, cik grūti ir būt visu dienu ārpus mājām un vakarā vēl rūpēties par mājsaimniecību. Domā vīra mātei nav grūti?
04.01.2013 17:04 |

Reitings 918
Reģ: 06.09.2011
Nu, nu, nepiekritīšu tam,ka kāds vecāks murmulis, kam nav kauna savu žulti izgāzt uz jaunu meiteni jāciena par to vien,ka ir nodzīvojis līdz krietnam vecumam,jo jāciena ir par cilvēcību, nevis par gadu skaitu. Tas ir mans viedoklis.
Kāpēc tad viņš nebrauc virsū savam dēlam, bet gan meitenei? Ir tādi tipi,kas atrod vājāko un sāk zāģēt, ļoti žēl,ka esi tādā situācijā, bet TEv tiešām vajag kārtīgi izrunāties ar savu vīru! Salikt punktus uz i. Izmēģini tos variantus,ko te meitenes jau ieteica, piem. kā pēdējā komentā- smalki noliec veci pie vietas....kurš vēl Tev tur brauc virsū? Tikai vīratēvs?
Labāk atteikties no kaut kā un saspiesties, bet dzīvot bez stresa.....ja citādi nevari, paciet līdz skolas beigām, tad gan - aidā, prom,savā dzīvē, būs arī laika līdz vasarai apdomāt iespējamos rīcības plānus!
04.01.2013 17:06 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Nu a ko tu gribi? Vīratēvs ir savās mājās, a jūs bez dzīvesvietas uzčikājāt sīko un tagad sēžat viņa mājās viņamuz kakla. Tavam vīratēvam ir visas tiesības savās mājās darīt pa savam. Nepatīk - meklējiet citu vietu.
04.01.2013 17:11 |

Reitings 2001
Reģ: 11.02.2011
Piekritīšu skayai.
Es kad biju kopā ar bijušo draugu,paciemojoties pie viņa(viņš dzīvo ar vecākiem) kādas 3 dienas jau jutos neērti,ka es uz viņu rēķinu ēdu,mazgājos. Piedāvājos palīdzēt,man teica,ka nevajag bet tik un tā izrādiju interesi,nestāvēju malā. Tavā variantā,būtu padomājusi par to vai tev bija vajazīgs bērns,šajā vecumā un tad kad paši nevarat patstāvīgi dzīvot!
04.01.2013 17:34 |

Reitings 479
Reģ: 12.10.2009
Es Tevi diezgan labi saprotu, mana drauga tēvs arī mani necieš ne acu gala, kaut gan braucam uz turieni reti aptuveni 1x mēnesī, esot tur labi ja divas stundas, esmu sliņķe un nevīža, jo neko nedarot, dažreiz vienkārši gribās viņu konkrēti pasūtīt trīs mājas tālāk, taču vienmēr savaldos.
Es uzskatu, ka ja es esmu atbraukusi ciemos man taču nav uzreiz jāģērbjas darba drēbēs un jāiet šancēt :D , kaut gan mans vīrietis tā dara , kā pa durvīm iekšā tā pārģērbās, jo lūk tēvs liek darīt visādus darbus, kurus pašam slinkums darīt, neskatoties uz to, ka sēž mājās bez jebkādām veselības problēmām.
Kronis visam bija Ziemassvētki, es savējam vēl mašīnā saku, vai arī šovakar tev būs jāiet strādāt, un protams ka bija :D
Tākā, vienīgais ko varu teikt- Turies un mudini draugu meklēt kaut ko labāku, lai varat izvākties pēc iespējas ātrāk, jo tas kaitē arī bērniņam, ja apkārt visu laiku negācijas! :)
04.01.2013 17:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits