Attiecības-ko darīt?

Reitings 14
Reģ: 03.01.2013
Situācija tāda, ka esmu precējusies, ir bērns-vel maziņš ļoti. Es šobrīd jūtos tā, ka varētu piekaut koku-jā,man viss besī un es nožēloju savu stulbumu un to, kā viss ir tagad. Protams, bērns nav vainīgs. Visā visumā esmu glīta, gudra, kopta un inteleģenta, bet šobrīd rakstīšu ar rupju pieskaņu: nu kā nu ir, tā nu ir-dzīvojam, bet te dzīvojas arī vīra tēvs, ik pa laikam pieskrien vīra māte(dzīvo citā pilsētā). Reāli-gružu un bardaka veidotāji,sliņķi un pseido tīrītāji, ēst sev neprot uztaisīt, izlietni nevar iztīrīt, traukus nomazgāt nevar,drēbes ielikt veļas mašīnā nemāk ,plīti notīrīt nemāk,mikreni iztīrīt nemāk utt. Visticamāk,ja nebūtu precējusies, nebūtu bērns, es vai nu studētu kaut kur, vai nu strādātu vai nu būtu viena vai ar citu vīrieti. Apkārtējiem jau ikdiena nav mainījusies, bet man ir-man nav laika vai arī tas ir ļoti maz, bet no manis tiek prasīts istabu uzpošana un lielā pusdienu katla šmorēšanu-man nekas no šī visa nav šobrīd prioritāte. Varētu padomāt, ka es kāda supersieviete. Esmu sapratusi to,ka ar vīra ģimeni man nav pa ceļam-pa visam cits skatījums uz dzīvi viņiem, tas pats man sāk likties arī ar vīru-mums ir atšķirīgas domas par visu-nu kaut kas jau kopīgs ir. Ko reāli darīt-paciest sakostiem zobiem? Sākt purpināt pretī? Vispār man jau liekas,ka viņiem(vīra ģimenei) esmu vienaldzīga-mazbērninš jā, bet es kaut kāda nulle,jo redziet, neesmu cītīgā mājsaimniece,dobju ravētāja utt. Man liekas,ka viņi mani par kaut kādu citplanētieti uzskata. Vīrs uzskata,ka viss ok, bla bla bla...Šķirties,dzīvot atsevišķi?
03.01.2013 22:55 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Aaaa un vīra vecākiem iesaku visu pateikt kā jūtie, protams , ne bļaujot vai ar niknu sejasizteiksmi, bet tieši tāpat kā mums te paskaidrot, ka esi savādākā vidē augusi, un ka tev patīk miers un nevēlies lai ir tā kā pašlaik, protams arī piemetinot, ka viņiem netiks liegta iespēja tikties ar mazbērnu, bet lai respektē tavu un vīra privāto dzīvi...

Un ja viņiem nepielec, tad kā sapratu tev IR kur iet un tad arī aizej... varbūt ja aiziesi vīram arī pieleks, ka tas ko saki nav tikai runu līmenī, kaut kāds fufelis...
04.01.2013 09:41 |

Reitings 6676
sniega.pika

Vispār agrākos laikos, cilvēki dzīvoja saimē... entās paaudzes visi kopā vienā saimniecība utt.. tā ka drīzāk tas tā ir dabā iekārtots, bet mūsdienās sāk mainīties...
04.01.2013 09:42 |

Reitings 14
Problēma ir arī ta,ka es pēc dabas esmu klusētāja,kas krāj sevī visu,līdzvienbrīd jau mērs pilns un tad "uzsprāgstu" ar savām dusmu lēkmē vai vienkārši "notinos" neko nesakot.
Nav ne jausmas kā būs turpmāk, bet pašlaik pārdzīvoju par to, kā vispār šo visu varēju pieļaut.
04.01.2013 09:44 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
Vienkārši neko nedari! Spēlējies ar bērnu un ja kāds kko tev piesienas, pasaki, ka nav laika, ka viņi droši paši var rīkoties! Un vienkārši aizej iedzer kādu tēju, aizej uz kafejnīcu, lai viņi vienkārši liek tev mieru.
04.01.2013 09:45 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Roxy - agrāk visi bērni kā viens sēdēja vagā un visi tika radināti pie dārza darbiem utt., tagad gan vecāki ir citādāki, gan bērni, gan attiecības.
04.01.2013 09:46 |

Reitings 6676
Es te laikam šorīt baigi daudz izpaužos pie šīs tēmas, BET...

Vispār būtu bijusi laimīga, ja tolaik, kad mazias bija tikko piedzimis un bija tas trakais periods, būtu ar mums dzīvojuši vecāki arī... jo man tiešām vajadzēja palīdzību.... tagad pārvācāmies un dzīvojam kopā ar manu mammu mājās un jūtos super labi, ar mammu dalam mājas darbus, arī ēst citreiz taisa viņa citreiz es, un ja gribas izskriet uz kādu ballīti, mamma ir mājās un nav jāplāno nedēļu iepriekš viss , lai izdotos... Un es domāju, ka ja šajā grūtajā posmā par kuru rakstīju būtu šādi, tad man tas nebūtu bijis tik grūts posms...

Bet nu.. ja nevar sadzīvot ar šiem vecākiem, tad gan labāk nevajag, jo papildus visām rūpēm par mazo kašķi tas ir traki... ja nevis palīdz, bet brauc augumā... tur tiešām var nojukt... bet lasot nevaru saprast, vai tiešām tie vīra vecāki tik slikti, via vienkārši jaunā dāma par cimperlīgu...
04.01.2013 09:46 |

Reitings 6676
sniega.pika

Nu ja tieši tā... berni vagā vecāki, vecvecāki un vecvecvecāki arī uz lauka darbos... nu tā visi kopā...
04.01.2013 09:48 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
nu es arī nevarētu dzivot pūlī, neesmu tā radusi. un nevarētu dzivot ar vīra vecākiem viena mājā. ciemos aizbraukt -jā! bet ja sāktu dzivot kopā, zinu ka sāktos rīvēšanās un neapmierinātība, jo katrai ģiemenei ir savi paradumi. un gribot negribot vecāki sāk mācīt un komandēt. tas ir vecāku dabā.
vienā zināmā ģimenē dzīvo kopā meitas ģimene un vēl māte. abas rīvējas nepārtraukti. katra grib būt saimniece , kaut gan meitai tuvojas jau 60 gadu, māte ir un paliek māte. un tendence komandēt nemazinas.
04.01.2013 09:49 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Nu jā, ja naudas jautājums, tad laikam būs vien jāsamierinās kādu mirkli, jo skaidrs jau, ko vīrs atbildētu, ja tu teiktu, lai vecāki vācās ārā. Es arī domāju- auklē bērnu un nedomā par to, ka tev jāpilda kaut kādas viņu prasības. Es vispār uzskatu, ka vīramāte varēja palīdzēt tieši ēst gatavošanā un tā, bet katram jau savs laikam.
04.01.2013 09:49 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Domāju, ka mierīgi vari paziņot ''viesiem'', ka ja jau vēlas pie jums uzturēties ilgāku laiku, tad lai spēj arī aiz sevis savākt. Vai vismaz lai rēķinās, ka tu esi jauna māmiņa un tev ir citas prioritātes. Beigu beigās, ja vīru apmierina šī situācija, vari mēģināt viņu iesaistīt ikdienas darbos, varbūt tad sapratīs.
04.01.2013 09:50 |

Reitings 14
Bērns arī ir ķeizarbērns,un praktiski jau nedēļu pēc dzemdībām no manis gaidīja, kad tad atsākšu kļūt par mājsaimnieci?! Es esmu apvainojusies par to, ka man neprasīja kā jūtos, vai esmu gulējusi,paēdusi-tad,kad fiziski un morāli jutos draņķīģi pēc griezuma sāpēm,bezmiega,galvassāpēm un likās,ka vairs nevaru to visu izturēt, vai nu neviens to neievēroja vai nu negribēja ievērot, jo uzskatīja-viņai ķeizarrēta sāp,ko nu muld viņa?! Nav gulējusi,kārtīgi ēdusi-pati vainīga. Tagad redz nepatīk, ka netaisu lielajai saimei ēst, neuzlasu katru drupaču-sliktā saimniece esmu.
04.01.2013 09:54 |

Reitings 11698
Lai arī cik ļoti es mīlētu savus vecākus, es nevarētu sadzīvot ar draugu un viņiem vienā dzīvoklī. Viņi jau ciemos atnākot sāk regulēt un norādīt, pamācīt,kā man barot savu draugu,kā man mazgāt galdus un kādus aizkarus pirkt un "Nē, man nepatīk žalūzijas." Nu tev arī viņas tāpēc nav jāpērk! un tas pats ar drauga radiem- jums vajag tādu paklāju. Kad drauga vecāki piedāvāja dzīvot ar viņiem vienā mājā, un jau remontēja pus māju priekš mums, es kategoriski draugam pateicu,ka šitā tā lieta nebūs. Nu nevar būt vairākas saimnieces zem viena jumta. Tas jebkurā gadījumā izraisīs rīvēšanos.
04.01.2013 09:55 |

Reitings 11698
debessmannaa - varbūt pamēģini kādu laiku vienkārši neklausīties viņos? Nu lai tīra paši, ēst taisa paši. Nav nekādi 5 gadnieki,ka neko nemāk. Aizbrauc pie saviem radiem ar mazo uz kādu dienu. atpūties no tā bardaka.
04.01.2013 09:59 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Nez.. vai tik problēmas pamatā nav tas, ka vīrs tevi vienkārši nesaprot.
Jūs mīlat viens otru?
Ja viņš saprastu to, ko saki, tad pirmajā vietā viņam būtu jāaizstāv sava jaunā ģimene vai jāspēj lietišķā, pāfrliecinošā veidā nokārtot situāciju tā, ka Tev nebūtu jāraksta šis bezcerības, problēmu un nomāktību pilnais raksts.

Runā ar vīru, kamēr viņš saprot. Ja nesaprot, tad sāc domāt tikai par sevi, jo tādā gadījumā ir situācija, kad neviens cits, kā pati par sevi neparūpēsies.
04.01.2013 10:00 |

Reitings 2552
debessmannaa - tev mutes nav, lai pateiktu ko pretī? kas tā par drausmīgu ģimenīti, kurā esi iesakņojusies, no tādas pa gabalu
04.01.2013 10:01 |

Reitings 2552
kur ir tavi vecāki? viņi tevi neatbalsta?
04.01.2013 10:02 |

Reitings 60
Reģ: 20.04.2011
Ou jā, pazīstama situācija, ne man, bet ģimenē. Brāļa sieva ar brāli un mazo dzīvo pie maniem senčiem un karo ik pa laikam... Brāļa sieva vēlas, lai viņu ģimene pārceļas uz īrētu dzīvesvietu, bet šis nē - es nevienam svešam savu naudu neatdošu. Saka viņai, ko tev vēl vajag - lafovņiks - visu dienu sēdi mājās ar sīko, kas tevi neapmierina. Pff... par šo gribu piekaut savu brāli. Kur tāds auns var būt. Katrai ģimenei jābūt savai dzīvesvietai, ar senčiem nav aršana. Grūti viņiem. Brāļa ietiepības rezultātā viņa sieva kaļ plānus par iešnu prom ar mazo...

Tādus cilvēkus nepārmācīsi. ja vecis domā, ka viss ir ok, tad nekas viņu nespēs pārliecināt par pretējo. Viņš acīmredzot tikai tādu ģimenes modeli arī pazīst. Skumji vispār...
04.01.2013 10:04 |

Reitings 14
Man citbrīd liekas, ka esmu izpostījusi dzīvi gan sev, gan bērnam, jo piemēram, škiršanās gadījumā bērns paliek bez tēva un tēva vietā kāds cits onkulis uzrodas.
Runāts ir ar vīru, viņš uzskata,ka tas ir naudas jautājums un dzīvot pats arī šeit negrib,ka labprāt dživotu citur bla bla bla..., bet kad tad viņš taisās mainīt situāciju?! Es piemēram, esmu tik "stulba", ka vienkārši nezinu kā tik no "kredītdzīvokļa" vaļā. Bet no otras puses, viņam nav iebildumu dzīvot kopā ar saviem vecākiem.
04.01.2013 10:06 |

Reitings 14
Man nav ģimene-vecāki miruši.Man ir tikai brālis-mazliet jaunāks par mani.
04.01.2013 10:09 |

Reitings 11698
Īstenībā tas ir tik (es atvainojos) hujova,ja pašas vīrs neklausās vai negrib dzirdēt to,ka otrs ar to nav mierā un,ka otrs cilvēks mokās. Tādi veči.
04.01.2013 10:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)