Tas lekciju saraksts, ko droši vien redzēji, ir kriptisks, un paies mēnesis, līdz visi studenti būs iemācījušies ar to rīkoties. Tā kā pirmajā gadā studētgribētāju ir daudz (~200 un visi ir tikuši budžetā, pēc pirmā semestra gan kādi 50 pazudīs, pēc pirmā gada paliks kādi 140; manā kursā palikuši tik kādi 120 no 220), tad visi tiek dalīti divās grupās (kuras tiek dēvētas par plūsmām), lekcijas abām grupām notiek paralēli. Atsevišķos kursos visi tiek sadalīti vēl sīkāk. Tāpēc lekciju saraksts izskatās pilnīgi aizpildīts.
Studiju slodze LU tiek novērtēta ar kredītpunktiem (KP). Katrā semestrī slodze ir parasti 20 KP. 1 KP atbilst 8 lekcijām + patstāvīgam darbam (katram kursam ir apraksts, cik laika tam būtu jāvelta). Semestrī ir parasti 16 nedēļas (4 mēneši), un lekcijas ir sadalītas pa nedēļām, parasti kursi ir 2 KP vērtībā, daži ir 4 KP. Pie 20 KP slodzes tev katru nedēļu būs kādas 10 vai pat mazāk priekšmeti, kas kopā, neatkarīgi no priekšmetu skaita, ir 20h. Lekcijas gan ir 45 min garas ar 10 min starpbrīdi, bet, ja jāgaida nākamā, tad paiet visas 2h. Pa 5 darba dienām nedēļā tas ir vidēji 4h dienā. Bieži sanāk, ka katru semestri sanāk viena diena pilnīgi brīva.
Mācīt visu māca no pašiem pamatiem. Pēc tam varēs specializēties (zinātnieks, programmētājs, tīklinieks, projektu vadītājs, sistēmanalītiķis), bet pamati jāiemācās visiem. Otrā kursa otrajā semestrī ir prakse, kas ir obligāta visiem un pašam jāatrod. Pēc otrā kursa visi pasniedzēji pieņem, ka visiem jau ir darbs un pasniedz atbilstoši: materiāli (jau no 1. kursa) ir pieejami e-studijās, darbi jāiesniedz elektroniski, sazināties var e-studijās, visas atzīmes ir e-studijās utt. Visi mani draugi ir iekārtojušies labos darbos, pat visām meitenēm ir labi darbi (alga vismaz 2x lielāka par minimālo). Pēc 2. gada tev kabatā būs vēl viens papildus diplomiņš (1. līmeņa prof. izglītība vai kas tur), un, ja tā gribēsi, varēs tīt vagu tad. Man vislabāk patika iespēja doties Erasmus uz paradīzi ar milzīgu stipendiju kabatā, uz kuru tikai 3 purni, ieskaitot mani, pietiecās (bija 8 vietas). Daudziem jau ir priekšzināšanas un var ar viņiem sadraudzēties, lai iegūtu palīdzību. Arī studentu pašpārvalde ir aktīva un rīko mācību vakarus vai ko tur.
Es personīgi lekcijas neapmeklēju, jo man nevajag. Šajā semestrī es aizgāju varbūt reizi nedēļā. Ja man liktu par mācībām maksāt, es nemaksātu un ietu prom. Lai gan mācībspēks ir teorētiski labs, profesori skaidri un saprotami, manuprāt, neprot pasniegt. Ja man viss no nulles būtu jāmācās, es raudātu.
Ja ir raksturs (t.i. nebūsi viena no tām, kas atbirs) un vēlme pamācīties pašai papildus, tad tā ir laba vieta, kur mācīties, un nākotne būs gaiša :)