Priekšniece neizmaksā algu !

Reitings 1104
Reģ: 31.07.2012
Čau Jaunajā gadā! ;)

Sākšu ar to, ka pirms 3 ned. aizgāju no darba un arī tiku atlaista (viss aizgāja tik tālu, ka mans gods neļautu tajā ūķī palikt strādāt vēl kādu dienu).
Iet runa par skaistumkopšanas salonu. Varētu jau virsrakstā minēt tā nosaukumu, lai ierakstot googlē cilvēki saprastu, kādas pretīgas lietas te darās. bet nu laikam jau nedarīšu to.
Salonā pusotru gadu nostrādāju bez līguma. Alga aploksnē un tā tālāk. Šajā amatā strādājot, savādāk nevar. Jo alga sastāv tikai no procentiem, kas nāk no procedūras (un tie procenti jau tā ir gana smieklīgi). Nekāda minimālā samaksa par stundām arī nav.
Problēma: priekšniece negrib izmaksāt algu. Viņa ignorē vēstules draugos (onlainā sēž, bet vēstules nelasa :D ). Zvanīt nav jēga, jo necels vai arī liks vīram pacelt telefonu, lai šis mani noliek :D Es nebrīnītos ne par ko, zinot, cik tas prātiņš ir bērnišķīgs.

Jautājums: Ko, pie velna, darīt? Vēršoties Darba inspekcijā ir kāda iespēja, ka tie palīdzēs man dabūt to savu NOPELNĪTO naudu un uztaisīs mēslus tam salonam/priekšniecei?

Vēl arī problēmas var uztaisīt ar Sanitāro inspekciju, u.c., jo es ta tagad zinu, kas tur iekšā darās un cik viss ir "skaisti" un "sanitāri" (sejas tīrīšanai adatas tiek izmantotas vairākkārtēji, jo priekšniece tā liek darīt, jo, redziet, adatas ļoti dārgas (!!!!!!!) (tas jau pofig, ka aptiekās adata maksā 2-4 santīmi gabalā!!!!!)) (kas bijušas personīgi pie manis, varu zvērēt, ka izmantoju tikai jaunas adatas, ko pirku pati par savu naudu) Vēmiens nāk no tā kantora (kas sevi slavē un reklamē visos stūros kā labu salonu ar labu kvalitāti un kosmētiku (kā tad)).

Tad nu tā. Jautājums paliek jautājums. Ko darīt un kā lai dabū savu naudu?
02.01.2013 14:19 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Nežēlo viņus un vērsies Darba inspekcijā! Cik saprotu, "pa labam" esi jau mēģinājusi.
Starp citu, izmantošu izdevību un ieteikšu meitenēm, kuras dažādos kuponu portālos pērk sejas tīrīšanas procedūras ar to uzmanīties! Divas pazīstamas un uzticamas kosmetoloģes jau ir ar šausmām stāstījušas, ka viņi "kuponu pircējiem" lej dažādas lētās eļļas, izmanto vairākkārtīgi vienreizējas preces tīrīšanas utml. Zinu personīgi meiteni, kura aizgāja no darba salonā, jo neizturēja, ka kuponu pircējiem salons ir ieviesis "savu sistēmu".
02.01.2013 15:37 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Roxy - tas ir tas pats,kas diskusijas par ex puišiem.Kad kopā ir, tad mīlu, uttt, bet kad izšķiras - tad kretīns, tizlenis, lielākā nožēla. Šeit ir tas pats,kamēr strādāja-tikmēr bija oke, kad tika atlaista - visi slikti, taisīšu mēslsu. utt..
Te neiet runa par adatām utt. es to saprotu un piekrītu,ka tas tā nevar palikt. Un es to neatbalstu.
Bet parasti šie sūdu taisītāji citiem, arī paši agrāk vai vēlāk apliekas ar sūdiem.
nejau viņa par tām adatām uzzināja aiziešanas dienā. Iepriekš arī zināja, bet turpināja strādāt. Nu ja ir tik nepieņemami, tad vajadzēja iet prom untaisīt sūdus, nevis taisīt sūdus,kad esi atlaista.
02.01.2013 15:47 |

Reitings 458
Reģ: 22.03.2010
sniega.pika un Tu tā darītu, kā saki, kamēr strādā un naudu pelni iztikai.. Tiešām darītu?! (facepalm)
02.01.2013 15:52 |

Reitings 1104
pievienojos Miu jautājumam
02.01.2013 15:53 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Es saprotu autores dusmas,ja nesamaksāta alga un vēl visādi ignorē bijušo darbinieku,ja atbild,tad brauc augumā. tajā situācijā visi būtu dusmīgi
02.01.2013 15:54 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
sniega.pika

Jā nu Tu noteikti ietu protestēt par adatām/cimdiem, strādājot un pelnot naudu!!! Tu, visdrīzāk, turētu muti, un kad būtu atlaista nesaņemot algu par padarīto darbu, tad ietu un meklētu taisnību.
02.01.2013 15:55 |

Reitings 11698
Ganjau,ka strādātu tāpat. es noteikti nerakstītu tik negācijām pilnu diskusiju par to publiskā forumā. Īstenībā jautājumu par to,kā rīkoties varēja uzdot arī normālāk, bez visām šim priekšnieces nolikšanām un (es atvainojos) štučīšanām...
Bet tas ir mans viedoklis. meitenes autorei jau ieteica ko darīt. Kāda jēga turpināt ārdīties?
Mūsdienās cilvēki nedzīvo alā un visi zin uz ko parakstās strādājot bez līgumiem un saņemot aplokšņu algu.
02.01.2013 15:56 |

Reitings 11698
Jā nu Tu noteikti ietu protestēt par adatām/cimdiem, strādājot un pelnot naudu!!!

Godīgi sakot, man liekas,ka man mana veselība ir dārgāka par jebko citu. Kad saslims ar kaut kādiem Hiv, hepatītiem, strādājot bez cimdiem utt., tad nākamreiz pārdomās 2x pirms strādāt bez cimdiem. Bet tas kā kuram....citiem ir uz to nospļauties. Es nekad neesmu alkusi nogrābt kādu herņu. Vienmēr meistarēm apjautājos par cimdiem, rīkiem utt..
02.01.2013 16:03 |

Reitings 3096
Reģ: 09.06.2009
Bet viņa jau salona nosaukumu nemin... ja cilvēks ir dusmu pilns un sašauts, tas ir normāli, ka no komentāra jūtamas dusmas. Ja puisis tiek pamests, tad pārsvarā, viņš izdarīja ko sliktu, tad arī dusmas pret ex. ir saprotamas..
Es piedraudētu ar VID, ja nereaģētu, tad uzsūtītu VID un sanitāro inspekciju. Varbūt vari pierādīt un tomēr dabūt to algu. Vai nebija gadienā sods arī darba ņēmējam par strādāšanu bez līguma?? Jeb to neieviesa..
Katrā gadījumā, vēlu veiksmi un, lai izdodas izcīnīt taisnību! :)
02.01.2013 16:08 |

Reitings 1104
Paldies, Lakšmi! :)
Un jā, sods ir, un vēl kāds! :D
02.01.2013 16:14 |

Reitings 1104
Lai nu kā, saku jums, ka manās interesēs nav uztaisīt antireklāmu tam salonam, ar domu, lai nedod dievs, neviena tur neiet, utt. Vienkārši izstāstu, kā tur ir (bet tas jau vairāk starp darbiniekiem/vadību. Klients jau tāpat neko nepamana un neuzzin..), pārējais paša ziņā - laist gar ausi vai nē. Vairākumam procedūru jau tur nav ne vainas. Viss no meistara prasmēm/kompetences atkarīgs..
02.01.2013 16:21 |

Reitings 1571
Reģ: 29.01.2009
Darba līgumam ir jābūt noslēgtam rakstveidā. Bet ja strādā bez līguma, tas nenozīmē, ka nepastāv darba attiecības, domāju, ka ar kaut kādiem algas izrakstiem, emeiliem var pierādīt, ka faktiski darba attiecības ir pastāvējušas.
Sodu par darba līguma nenoslēgšanu uzliek darba DEVĒJAM - 750 - 5000 LVL.
Darba ŅĒMĒJAM (darbiniekam) sodu neuzliek. Ja es kļūdos, tad palabojiet mani.
02.01.2013 16:27 |

Reitings 1571
Reģ: 29.01.2009
Protams, visu šo laiku apspriedāmies ar kolēģēm un no visām nāca smiekli un nepatika pret to visu (frizieriem mati bija jākrāso bez cimdiem, pedikīrs bija jāveic bez cimdiem, bikini vaksācija arī bija jāveic bez gumijas cimdiem, jo, redz, ir beigušies visi krājumi un nav nopirkti vietā).

Un kas te tieši ir tāds, par ko smieties? Jūs ne tikai pret klientu veselību izturējāties nevērīgi (bet piekrītu, ka klientiem arī ir jāpievērš uzmanība un jāaizrāda, ka meistars bez cimdiem strādā), bet arī pret savējo.
02.01.2013 16:37 |

Reitings 537
Reģ: 27.08.2012
Čau, man arī tāda pati problēma kā raksta autorei.
Situācija praktiski gandrīz tāda pati. Esmu no šīs darba vietas tik pat kā aizgājusi (dokumenti tur vēl ir, bet rītdien jāiet tiem pakaļ jo jaunajai darba vietai vajag) .

Lai netaisītu atsevišķi tādu pašu diskusiju...:
Strādāju (pirms tam) vienā no sporta klubiem pašā Rīgas centrā. Atlūgumus uzrakstīts jau mēnesi atpakaļ. Darbs ''it kā'' skaitās ar līgumu. Bet ir viens BET .Līgums - tai brīdī, kad tika aizpildīts divos eksemplāros ar manu roku. (priekšniece lūdza aizpildīt un atstāt viņai fitnesa klubā un viņa parakstīs, jo tad uz doto brīdi viņa nevarēja ierasties) . Tātad - līgums joprojām pie šās. Un nebrīnos ka jau izmests. Viņai to prasīju (savu eksemplāru parakstīto) atnest. Bet viņa mūžīgi ''aizmirsa'' to mājās. Es nesaprotu, kāda velna pēc viņa to sasodīto līgumu nes uz mājām, ja tam ir vieta uzņēmumā?
Ar algu ir tieši tāpat - gaidu savu pēdējo algu. Teica samaksās pirms ziemassvētkiem. Nebija! Svētki sabojāti, paldies mīļo priekšniec!
Pa starpai, kad svētki nebija un bija darba dienas es viņai zvanīju, gan rakstīju sms. Ignors. Mani nervi neizturēja un es aizgāju uz darbu, cerēdama ka satikšu šo. Bet man bijusī kolēģe teica,ka viņa būs tikai pēc 1.5 h. Pagriezos un aizgāju. Netaisījos gaidīt un turklāt bija jau vēls.
Šodien es viņu sazvanīju, protams ka ne caur savu telefonu. Pacēla. Un teica, ka naudu esot aizskaitījusi un ka viņai ir jābūt. Labi, nevajag di***! (nodomāju pie sevis) . Naudu šodien tā arī savā kontā neredzu, bet viņa apgalvoja ka vajag tai ienākt. Šī nav pirmā reize, viņa konkrēti pūš miglu acīs.
Vēl mēs šodien sarakstījāmies caur īsziņām. Bet tas tā. Man katru mēnesi kopš es tur sāku strādāt bija jācīnās par to, lai viņa ''saņemtos'' un uzskaitītu man naudu. Takā savā ziņā elle ir bijusi vienmēr tur.

Protams, jau iečekoju valsts darba inspekcijas un valsts ieņēmuma dienesta mājas lapas. Norakstīju Tel.nr. un esmu gatavībā zvanīt, ja alga neieskaitīsies rītdien līdz pulkstens 12:00 manā kontā. Man nav savi nervi jānoēd.
Man ir arī savas lietas ko stāstīt šīm valsts inspekcijām. Nauda kasē netiek sista, mistiskās atskaites, alga tiek ( tiek skaitīta no darba devēja konta, nevis no uzņēmuma bankas konta)
vēl un vēl ir ko stāstīt. Takā esmu kaujas gatavībā! Manai pacietībai ir robeža un šis bija pēdējais piliens. Neesmu nekāda mazā, pelēkā pele kuru ap*** ap stūri.

Un nevajag te gudri sprediķot vienai otrai par to, ka ''rupji'' , agresīvi ir izklāstīta problēma. Nedod dievs nokļūsiet pašas šādā situācijā. Interesanti ko teiktu. Gan jau matus no galvas rautu ārā tāpat, jo nebūtu par ko ēst un nomaksāt rēķinus.
Saprot tas, kurš pats ir izgājis tai ellei cauri.
Un neuztveriet to personīgi.
02.01.2013 16:49 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Lēna

Ja viņa nodokļus par tevi maksāja , tad po vai viņai tas līgums mājās vai kur citur...
02.01.2013 16:53 |

Reitings 1104
sophie, neee, nee, smiekli ne jau par tādām neēstiskām cūcībām. nu, tur drīzāk personīgi par pašu saimnieci. Par adatām vai cimdiem - tur drīzāk iederas "nezinu -smieties vai raudāt", vienkārši bezsakars... :/
02.01.2013 16:54 |

Reitings 537
Reģ: 27.08.2012
Roxy,
lai pierāda tad, ka maksāja. Tad kāda velna pēc - no sava personīgā konta darbiniekam ir jāskaita alga? Kur tas ir redzēts? Uzreiz jau ''smird'' pēc konkrētām mahinācijām.
02.01.2013 16:55 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
ziņo gan par tām adatām, tas nav normāli. lai cilveki zin, kur neiet un tas bus tikai godigi pret iedzīvotāju veselību
02.01.2013 17:09 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Varbūt sākumā piedraudi,kad uzsūtīsi VID,ja nesamaksās algu. ja tad ignorē,tad tā dari
+
02.01.2013 18:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits