gribu pačīkstēt

Reitings 275
Reģ: 24.05.2011
man jau kādu laiku riebjas mana dzīve, nu labi riebjas varbūt būtu par skarbu teikts, bet vienkārši neko negribu un viss kaitina. domājams lielākais akmens manā dārziņā būtu tas , ka strādāju darbu, kas man nepatīk (protams, esmu priecīga, ka man vispār tāds ir ) un alga ir ap 120ls mēnesī, citreiz tikai 100ls. un jā neko labāku neizdodas atrast, jo dzīvoju mazpilsētā un jāpriecājas, ka vispār ir kkāda naudiņa, bet ar to ne tuvu nepietiek , lai normāli dzīvotu. lai pārceltos uz Rīgu un strādātu, man nepietiek naudas un jā, ko tad es tur darīšu? man ir tikai vidusskolas izglītība, jo vecākiem nepietika naudas, lai varētu sūtīt kur skolā , nerunājot par kādu budžetu, bet pat tādu lietu, kā dzīvošanu Rīgā. bet tas tā, tāpēc es atradu darbu un strādāju. bet tāda sajūta, ka visa mana jaunība kkur aizpeld, man nekad nav naudas , lai aizbrauktu kur atpūsties , vienalga kur, uz jūru vasarā, uz kalnu ziemā. es tikai sēžu mājās, darbs - māja - darbs utt. jaunais gads, protams, pagāja mājās pie tv, labi aizgāju paskatīties salūtu un viss. jā es zinu, ka būs meitenes,kas teiks, samierinies daudzām tā ir, nav ko vilkt utt. ne tu viena tāda. saprotu, saprotu, bet vai tik slikti ko labāku gribēt? kā īsti kur iekustēties? būtu jau vēl labi, ja būtu kāds ar ko papļāpāt, izkratīt sirdi, bet nevienam nekad nav laika. vecāki ar man tādi savās dzīvēs iekrāvušies, un jā viņi tā īsti arī nesaskatītu nekādu problēmu, viņiem strādāt visu mūžu par minimālo liekas normāli. un vispār kur Rīgā varētu mācīties par pavāru pēc vidusskolas, bez maksas? es skatos, ka ir ar vidusskolu kopā, vai par maksu tikai :(
02.01.2013 11:34 |

Reitings 275
Reģ: 24.05.2011
Lancaster, es skola man ir vienalga, ka tik tur varu mācīties pēc vidusskolas un nav jāmaksā par mācībām. māte teica, ka iespējams palīdzētu, bet ne debīli viņi nekā. viņiem vnk ir savi principi un domas, nezinu īsti domā , laikam grib, lai es pati izsitos. protams, viņi grib man to labāko, bet viņi nesaprot, laikam, ko nozīmē gribēt ko vairāk par minimālo :)
02.01.2013 12:28 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
Par pavāru, nezinu, bet tūrisma pakalpojumus pēc vsk var Bulduru Dārzkopības vsk. Parasti par pavāru mācās jau kopā ar vsk pēc pamatizglītības.
02.01.2013 12:28 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
http://www.rsskola.lv/index.php?p=1136&lang=343
tik nevaru atrast vai par brīvu vai par maksu
02.01.2013 12:33 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
pirmkārt, varēji mēģināt mācīties kādā profesijā, kur piedāvā bezmaksas izglītību. ne vienmēr tas kas uzreiz šķiet ne pārāk vilinošs ir nepatīks un otrādi. ne jau visi katras brīvdienas brauc uz kalnu un vēl nezin kur. mēs ar draugu salīdzinoši pabraukājam pa Latviju vai kur nedaudz tālāk vienreiz gadā. pārējā laikā varbūt aizbraucam pie draugiem. mums arī ir režīms darbs - mājas - darbs utt. bet tas nederdzas. daudzi strādā un mācās un nenovēl vainu uz vecākiem, ka nevarēja izskolot. es arī pati maksāju par savām studijām. sākumā man nedaudz piemeta naudiņu, bet tā pati nomaksāju. varbūt vnk skaties citu darbu. padzīvo pagaidām savā pilsētā, bet darbu skaties lielākā pilsētā, kas ir tev tuvumā. un tad varbūt vari sarunāt ar draugiem, ka no katra pa bišķiņam aizņemies ceļam. kad būsi naudu atdevusi, tad varēsi jau meklēt dzīvokli jaunajā pilsētā.

un vsp tev ir draugs. jūs dzīvot kopā nevarat? pa 4 gadiem jau tā kā vajadzētu domāt par kopdzīvi. lai viņš arī kko domā. meklē labākas iespējas. metaties kopā un dzīvojat. varbūt izdomā, vai tev tāds draugs ir vajadzīgs, kuram visu laiku- ir darbs, nav darbs. varbūt izklausās, ka naudu vērtēju augstāk nekā attiecības, bet tā nav. man nav svarīgs maciņa biezums, bet kaut kādai naudai ir jābūt. nu vismaz minimālajai. pagaidu darbi nav nekādi darbi. iekrājiet naudu un pārceļaties uz lielāku pilsētu, bet vispirms tur atrodat darbu.
02.01.2013 12:34 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Ja tu draugiem izstāstīsi savu situāciju, tad
1) gan jau kādam klājas nedaudz labāk par tevi
2) ja tu no katra aizņemtos kaut vai pa 20 ls, tad kkas jau kopā sanāktu.
draugam jādara tieši tāpat. izstāstiet situāciju viņiem un viņi jums kaut vai nelielām naudiņām, bet domāju, ka palīdzēs. tu neesi viena. tavam draugam arī ir jādomā, kā atrisināt šī situācija.
02.01.2013 12:37 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Piezvani un painteresējies sīkāk par rprv. parasti programmās līdz 25 g.v. maksā vēl visiem stipendijas no 20-50ls (kā kurā skolā).
34.arodvidusskolā skatos,kad ir tā pati Eiropas programma, bet tur neredzu iespēju mācīties par pavāru. kojas lētas, taču skaitās šaubīgs rajons.
varbūt mēģini sarunāt,lai kādu pusgadu ,gadu nevajag tērēt savu naudiņu,lai varētu iekrāt naudu samaksai par kojām, ēšanu utt. vecākiem ir jāsaprot,kad ar profesiju ir lielākas iespējas atrast darbu, saņemt lielāku algu. pavārus bieži meklē, taču lielākoties arī grib ar pieredzi . zinu vietu,kur ņem bez pieredzes ,taču alga ir ap 200-250ls. pavāra izglītība gan ir nepieciešama:)
02.01.2013 12:42 |

Reitings 5726
Man arī ir bijusi situācija,kad jāizsitās no laukiem uz Rīgu.
Es atradu darbu,aizbraucu strādāt,īrēju istabiņu par saviem iekrājumiem, pirku pārtiku, bet man darba devējs beigās izdomāja nesamaksāt par pirmo mēnesi un teica,kad maksās sākot no otrā,jo pirmais ,it kā mistiska apmācība bez maksas. protams, es pametu darbu un braucu atpakaļ uz laukiem, jo nevēlējos vēl vienu mēnesi maksāt par istabu, ēšanu ,ja nezinu vai mani nepiekāstu vēlreiz. nebija jau vairs daudz iekrātās naudas,lai ilgu izvilktu Rīgā, tā kā ar privātajām firmām arī jābūt uzmanīgai,lai beigās nepiekāš. skumji,ja darba devējs negrib saprast kāda situācija un uzmet. novirzījos no tēmas:D
02.01.2013 12:50 |

Reitings 5726
atradu mājaslapu, kurā ir uzrādītas visas skolas, profesijas,kuras var apgūt bez maksas, maksā stīpu -http://www.niid.lv/node/689
02.01.2013 12:54 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Lancaster-sirsnīgs paldies:)
Dadzi, neprecīzi uzrakstīju, atvainojos. Iestājos sākumā arodvidusskolā, dzīvoju tur kojās (respektīvi, vidusskolu pabeidzu tur) pirms studijām.
Autore, galvenais, ko gribēju Tev pateikt ir tas, lai tomēr nenokar degunu un mēģini vairāk cīnīties par savu izaugsmi! Tāda situācija kā Tev ir neskaitāmiem jauniešiem, pašai jādarbojas, jāmeklē valsts kredītu iespējas, koju vietas Rīgā vai istabiņas. Jābūt gatavai arī Rīgā sākumā strādāt kādu pavisam necilu darbiņu. Pēc tam pierādīt sevi, iegūt izglītību un "izsisties". Nekas nav neiespējams.
Es šeit gribu pieminēt sev mīļu dzirdētu teicienu, ka Dieviņš mums katram uzliek tik daudz grūtību, cik zin, ka mēs varam izturēt:)
Izmanto internetu, telefonsarunas tagad ir tik lētas- Zvani, interesējies, sūti CV uz Rīgu, darbojies savā labā un tev viss izdosies!:)
02.01.2013 12:59 |

Reitings 802
Reģ: 28.06.2012
northemtauna tu esi painteresējusies tajās skolās kas un kā? Var jau būt tā, ka pavāra profesija + vidusskola, bet iespējams, ka tev nebūs jāmācās tie vidusskolas priekšmeti, ja vien negribēsi uzlabot savu atzīmi kkur un pārlikt eksāmenu. Tev būs jāmācās tikai tas kas vajadzīgs pavāra profesijai.
Tur kur es mācījos arī bija vsk. + profesija. Un tur arī bija daži kam vidusskola jau bija, tad viņiem nebija jāiet uz tām stundām piemēram matemātiku, latviešu val.
Tas tev būtu pluss, jo vairāk laika paliku, lai mācītos vai strādātu. Padomā par to :-P
02.01.2013 13:15 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Šajā gadījumā Tvi glābs tikai un vienīgi neatlaidība, darbs ar sevi, vēlēšanās izaugt un tikt prom. Nekas cits Tev nelīdzēs, ne vecāki, ne draugi.
Ja Tu gribi, tad Tu vari. Ja Tu nevari, tātad pārāk maz gribi! Skan skarbi, patiesībā arī ir skarbi, bet tā ir patiesība. Ja ar visiem saviem spēkiem cīnamies par saviem sapņiem un mērķiem, ar laiku tie piepildās. Un tajā brīdī, kad liekas, ka nu ir viss, vairs nevaru, ir jāiztur vēl mazlietiņ un viss būs sasniegts. Pēc pieredzes.
Dari. Meklē. Interesējies, meklē kompromisus, iespējas. Sāc ar sīkumiem, vēlāk ķeries pie lielām lietām.
Tev ir liels pluss par to, ka Tu zini, ka gribi un ka tev vajag. Un izskatās, ka vismaz puse no vajadzīgās apņemšanās Tev ir. Tad nu tagad palasi visus šos ieteikumus, sagrāb otru pusi vajadzīgās motivācijas un uz priekšu, meitēn! Sākums vienmēr ir grūts, bet, ja Tiešām esi pārliecināta, ka Tev ir apnicis tas, kas ir tagad, tad izturēsi.
Manuprāt, šajās arodvidusskolās var iestāties arī pēc vidusskolas, tikai tad Tu mācies tikai profesiju, vidusskolas priekšmeti Tev nav jāapmeklē. :)
02.01.2013 13:36 |

Reitings 287
Reģ: 20.10.2010
Paņem studējošo kredītu, iekārtojies kādās kojās un dzīvo un mācies. Ar laiku arī Rīgā atradīsi darbu un tad vis būs ok. :)
02.01.2013 13:57 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
ir iespēja paņemt studiju kredītu un studējošo kredītu. jā, daudzas te varbūt man uzbruks, ka nav prāta darbs uzņemties tādu kredītu slogu, taču, manuprāt, tas ir tā vērts, ja tu tiešām zini, ka gribi mācīties par pavāri un mācības pabeigsi. Ja tev patīk gatavot un ir talants, tu varētu arī cept visādus pīrāgus un kūkas, ievietojot netā sludinājumus un tā piepelnoties. Kā arī viesmīļa, pārdevēja darbu Rīgā, man šķiet, atrast var praktiski jebkurš un vienmēr.
02.01.2013 14:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits